Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Tα top 10+1 πράγματα για να κάνεις τον Φεβρουάριο

Η χρυσή εντεκάδα με όλα όσα θα σε διασκεδάσουν αυτόν τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2020

Μπήκε κιόλας ο δεύτερος μήνας του χρόνου! Και ο Φεβρουάριος είναι μεν ο πιο μικρός μήνας του χρόνου σε διάρκεια, με μόλις 29 ημέρες αλλά περιλαμβάνει μεγάλες στιγμές, τουλάχιστον για το 2020.

Από την γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου μέχρι την Τσικνοπέμπτη στις 20 του μήνα και τα πάρτι των καρναβαλιών μέχρι τις διάφορες εκδηλώσεις που θα δούμε στην Κύπρο, ο μήνας αυτός θα είναι σίγουρα πολύ όμορφος και γεμάτος ξεχωριστές στιγμές για όλους μας!

>> Η Συμφωνική Ορχήστρα συναντά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Η σπουδαία ερμηνεύτρια επιστρέφει στον χώρο των συμφωνικών ακουσμάτων. Κι αν πριν από μια πενταετία μάς εξέπληξε με την υπέροχη συνεργασία που είχε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, τώρα επιστρέφει για να μας καθηλώσει, αυτήν
τη φορά συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, για να ερμηνεύσουν παρέα τις μεγάλες επιτυχίες της πολύχρονης πορείας της στην ελληνική μουσική. Θα ακουστούν όλα τα σπουδαία της τραγούδια, με μια άλλη μορφή, συμφωνική, όπου
ο δυναμισμός και η μαγική φωνή της ερμηνεύτριας θα σμίξει με το ταμπεραμέντο και τον πλούσιο ήχο της Συμφωνικής μας ορχήστρας, την οποία θα διευθύνει ο Γιώργος Κουντούρης.
Τρ 4 & Τετ 5 Φεβ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30, €30 (πλατεία) & €25 (εξώστης). Πληρ. 22797979.

>> Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει τον Φεβρουάριο 3 χρόνια ζωής με πολλές εκδηλώσεις 
Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει. Γίνεται 3 χρόνων και βάζει τα γιορτινά του όχι μόνο τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε το ταξίδι του στα στενά δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας στις 23 Φεβρουαρίου 2017 αλλά ολόκληρο το 2020 το οποίο αφιερώνει στους δράκους με το ετήσιο πρόγραμμα «Ένας δράκος, ποιος δράκος;» αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μικρών και μεγάλων να οραματιστούμε δράκους και δράκαινες, ετοιμάζοντας ποικίλες και παραμυθένιες εκδηλώσεις. 
Δεκάδες δράκοι, μικροί και μεγάλοι κρύβονται στο Μουσείο Παραμυθιού και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
ΔΕΣ αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ

>> Το Fork Food Market επέστρεψε σε νέα τοποθεσία
Η αγαπημένη υπαίθρια φαγητοαγορά της Λευωσίας επέστρεψε και τη νέα χρονιά με νόστιμες εκδηλώσεις! Το Fork Food Market λοιπόν ανακοίνωσε άλλη μία εκδήλωση για τον Φλεβάρη! Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίο, θα μας υποδεχθούν για άλλο ένα event στη νέα τοποθεσία των εκδηλώσεων! Σε ένα μεγάλο κλειστό χώρο-αποθήκη στην καρδιά του Στροβόλου (Ονασαγόρου 7) ο οποίος, όντας άδειος, προσφέρεται για διαμόρφωση και μετάμορφωση σε τέλειο τοπίο για τη διεξαγωγή του Fork Food Market. Όσο αφορά το πιο σημαντικό κομμάτι της βραδιάς, δηλαδή το φαγητό, πέραν των παλιών και αγαπημένων πωλητών θα υπάρχουν και νέες συμμετοχές. Όσες φορές κι αν έχουμε δοκιμάσει pulled pork, καμία δεν συγκρίνεται με αυτό που έρχεται στο Fork τώρα. Σιγοψημένο/καπνισμένο για δέκα και πλέον ώρες σε φωτιά από ξύλα μηλιάς, ο Ιούλιος έχει σίγουρα καταφέρει να τελειοποιήσει τη συνταγή του γι’αυτό αν σας αρέσει αυτό το πιάτο πρέπει οπωσδήποτε να έρτετε να το δοκιμάσετε.
Παρ 7 Φεβ, Ονασαγόρου 7, Στρόβολος, Λευκωσία, 19.00-23.00.

>> Εβδομάδα του Δέντρου
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχουν ορίσει για φέτος την Εβδομάδα του Δέντρου, για την περίοδο 2-8 Φεβρουαρίου, η οποία θα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις. 
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες όπως πιο κάτω:
- Επαρχία Λεμεσού: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Πάχνας,
- Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 11:00 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου Α΄,
- Επαρχία Πάφου: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 9:00 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Δρούσειας.
 

Η γιορτή των ερωτευμένων
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η επίσημη μέρα γιορτής των απανταχού ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου. Περίτεχνες καρδούλες, κόκκινα τριαντάφυλλα, αρκουδάκια της αγάπης παρελαύνουν εκείνες τις μέρες στις βιτρίνες των καταστημάτων. Οι χώροι εστίασης δημιουργούν ειδικά μενού για την ημέρα ενώ η 14η Φεβρουαρίου είναι ακόμα μία καλή αφορμή για να βγεις είτε έχεις είτε όχι ταίρι. Και μην μου πεις η γιορτή είναι μόνο για Καθολικούς…

>> Είσαι έτοιμος να τρέξεις στο 2ο Μαραθώνιο Λευκωσίας;
Ο 2ο Μαραθώνιος Λευκωσίας είναι πλέον γεγονός και σας περιμένουμε να σας δούμε στο τέρμα την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2020. Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας, συνδιοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό RuNicosia και τον Γ.Σ.Π. Φέτος θα φιλοξενήσει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το οποίο, αποτελεί μέρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Στίβου. Δηλαδή όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο στις 16 Φεβρουαρίου. Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών Δρ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (Κ.Ο.Ε.Α.Σ.) και από τη φετινή χρονιά θα περιλαμβάνεται στο επίσημο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Καλεντάρι Στίβου. Περιλαμβάνει πέραν του Ημιμαραθωνίου, τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, 10 και 5 χιλιομέτρων, RunCorporate ομαδικό/εταιρικό αγώνα 5 χιλιομέτρων ως και αγώνα για παιδιά.
K 16 Φεβ, Λευκωσία. 

>> Τσικνοπέμπτη & Καρναβάλι 2020
Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του Καρναβαλιού και τους ξεφαντώματος με επίκεντρο φυσικά των εκδηλώσεων, τη Λεμεσό, την πόλη του κεφιού. Καρναβάλι ωστόσο διοργανώνουν με μεγάλη επιτυχία και το Παραλίμνι, η Αγλαντζιά, η Πάφος και η Λάρνακα, αλλά και χωριά όπως ο Κόρνος, ο Αγρός κ.ά. Παραδοσιακά η έναρξη του Καρναβαλιού, γίνεται με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη την Τσικνοπέμπτη η οποία φέτος πέφτει στις 20 Φεβρουαρίου. Λίγο πριν την έναρξη των νηστειών λοιπόν της Σαρακοστής γιορτάζεται η μέρα κατά την οποία θα 'τσικνίσουμε' με κρέας. Κατά τη διάρκεια της Τσικνοπέμπτης πολλά μαγαζιά σε όλες τις πόλεις προγραμματίζουν ειδικές βραδιές με κρεατικά και καλή σχάρα. Το Check In Cyprus θα σου ετοιμάσει σχετικές λίστες ώστε να ξέρεις τι παίζει πού και πότε!
Επίκεντρο του Καρναβαλιού στην Κύπρο είναι η πόλη της Λεμεσού με τεράστια παράδοση. Το τριήμερο του Καρναβαλιού η πόλη κατακλύζεται κυριολεκτικά από κόσμο. Αποκορύφωμα των εορτασμών του Καρναβαλιού είναι η καρναβαλίστικη παρέλαση στο κέντρο της πόλης. 


>> Γιορτή της Αμυγδαλιάς
Το χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου. Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς. Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Στο Λιμνάτη, δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλιές, δίνουν την άνοιξη ένα πανέμορφο χρώμα στο τοπίο του χωριού, που το κάνουν απίστευτα γοητευτικό. Γοητευτικό είναι επίσης το τοπίο και κατά την περίοδο της συγκομιδής των αμυγδάλων. Γι' αυτό λοιπόν και η Κοινότητα Λιμνάτι Λεμεσού με χαρά μας προσκαλεί και πάλι στην 15η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που θα παραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11.00 - 16.00.
Το πρόγραμμα της γιορτής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο και φέτος αναμένεται πολύ πλούσιο και με πολλά εδέσματα! 
Κ 16 Φεβ, Λιμνάτης, επ. Λεμεσού. 

>> Repaint your Life
Το πολυαναμενόμενο inspirational event του γνωστού συμβούλου ψυχικής υγείας και βιοσυντονιστή Yiannis Michael - “Repaint your life” πλησιάζει. Μότο του Yiannis Michael, το “Repaint Your Life”! O Yiannis Michael είναι πιστός υποστηρικτής της δύναμης της ενέργειας και μας παροτρύνει να επιλέξουμε τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε χωρίς φόβο. Σκοπός του, να περάσει στο κοινό το μήνυμα ότι μπορεί να μεταμορφώσει τους μεγαλύτερους φόβους του σε κινητήριο δύναμη προς μια επιτυχημένη πορεία και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν τη ζωή που θέλουν να αποκτήσουν. Στη σκηνή, μαζί με τον Yiannis Michael, η κορυφαία motivational speaker, καλλιτέχνης και ανθρωπιστής, γνωστή ως «Iron Lady of Pakistan» η κ. Muniba Mazari. Μια γυναίκα στα 30, που μετά από μια ζωή γεμάτη δοκιμασίες και ένα δυστύχημα που της προκάλεσε παράλυση στα κάτω άκρα, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές motivational speakers εν ζωή.
Το 2ο inspirational event του Yiannis Michael θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 19.00, στο οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί, να ταυτιστεί, να δει και να ακούσει σημαντικές αληθινές ιστορίες ζωής. 


>> Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Παντελής Θαλασσινός
Στον Αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη μας ταξιδεύουν Ζορμπαλά και Θαλασσινός Αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη του ελληνισμού. Ιστορίες ζωής, μνήμες, εικόνες και μελωδίες, σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, αφιερωμένες στο Μίκη Θεοδωράκη, τον άνθρωπο που δάμασε τις νότες και μεγαλούργησε στη μουσική. Στον Αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη, μας ταξιδεύουν η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Παντελής Θαλασσινός, που ενώνουν τις φωνές τους και συνεργάζονται για πρώτη φορά καλλιτεχνικά, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων, από τη γέννηση του μεγαλύτερου συνθέτη του ελληνισμού. Σε μια νύχτα που προβλέπεται μαγική, οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, μετράνε τα δικά τους αστέρια από τον Γαλαξία του μεγάλου δημιουργού, μας καλούν να αφουγκραστούμε τη δική τους αλήθεια και να μοιραστούμε συναισθήματα, με τραγούδια που στιγμάτισαν τις δικές τους προσωπικές και ερμηνευτικές στιγμές. Ο Βάσος Αργυρίδης, ενορχηστρώνει και διευθύνει τη μουσική πανδαισία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, που σκιαγραφεί σημαντικά ορόσημα από το σπουδαίο έργο και τη διαδρομή του. Στο μουσικό γεγονός που εντάσσεται στο πλαίσιο του έτους Μίκη Θεοδωράκη, συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία "Ρωμανός ο Μελωδός".
Δ 10 Φεβ | Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.00, €15. Πληρ. 26932571./ Τρ 11 Φεβ | Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.00, €17 & €23. Πληρ. 25377277./ Τετ 12 Φεβ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00, €25. Πληρ. 22797979./ Πεμ 13 Φεβ | Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.00, €20. Πληρ. 24665795.

>> Στο Vinylio Wine etc έχουν γενέθλια και το γιορτάζουν! 
"Στις 14 Φεβρουαρίου 2015 ανοίξαμε τις πόρτες μας και ανάψαμε τα εκατοντάδες μικρά φωτάκια στο κέντρο της Λεμεσού, σ’ ένα διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται σ’ έναν πανέμορφο δρόμο της παλιάς πόλης, στην οδό Αγκύρας. Από τότε, μετράμε πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι, πρόκειται να το γιορτάσουμε με ένα μεγάλο τριήμερο πάρτι!  Το πάρτι θα αρχίσει με ελεύθερη είσοδο (μόνο με κρατήσεις), την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με το Live «Έρωτας Είσαι», παρέα με τους Ελένα Σολέα, Ευθύβουλο Θεοχάρους και Δημήτρη Σουρουλλά. Συνεχίζουμε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με τους ΜΠΛΕ, σ’ ένα σπουδαίο ροκ βράδυ και κλείνουμε το πάρτι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, μ’ ένα Live Jazz Night από 3 σπουδαίους μουσικούς που το Vinylio αγαπά πολύ, τη Βίκυ Αναστασίου, Ερμή Μιχαήλ και Ανδρέα Παντελή. Όλα τα βράδια θα είναι εορταστικά και γεμάτα με κεράσματα και πολλές εκπλήξεις.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close