Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Δεκάδες δράκοι, θα κρύβονται στο Μουσείο Παραμυθιού όλο το Φεβρουάριο

Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει τον Φεβρουάριο 3 χρόνια ζωής με πολλές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020

Το 2020 το αγαπημένο μας Μουσείο αφιερώνει ολόκληρη την χρονιά στους δράκους των παραμυθιών και της φαντασίας μας  

Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει. Γίνεται 3 χρόνων και βάζει τα γιορτινά του όχι μόνο τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε το ταξίδι του στα στενά δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας στις 23 Φεβρουαρίου 2017 αλλά ολόκληρο το 2020 το οποίο αφιερώνει στους δράκους με το ετήσιο πρόγραμμα «Ένας δράκος, ποιος δράκος;» αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μικρών και μεγάλων να οραματιστούμε δράκους και δράκαινες, ετοιμάζοντας ποικίλες και παραμυθένιες εκδηλώσεις. 

Δεκάδες δράκοι, μικροί και μεγάλοι κρύβονται στο Μουσείο Παραμυθιού και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Η Άνοιξη θα έρθει στο Μουσείο και πάλι με πολλές εκδηλώσεις αφού τον Μάρτιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το νέο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τα σχολεία με τίτλο «Μιαν βολάν τζ΄ έναν τζαιρόν… δράτζιοι τζαι δράτζαινες» το οποίο βασίζεται στις διηγήσεις για δράκους του γνωστού Κύπριου συγγραφέα Νέαρχου Κληρίδη.

Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση «Τα Τζιτρολέμονα μέσα από την ματιά Κυπρίων εικονογράφων». Κύπριοι εικονογράφοι σχεδιάζουν το γνωστό κυπριακό παραμύθι «Τα Τζιτρολέμονα» , ένα παραμύθι από τη συλλογή «Διηγήσεις για δράκους» του Νέαρχου Κληρίδη.

Κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιούνται αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων και εργαστήρια τέχνης με θέμα τους δράκους και πολλές πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια φιλαναγνωσίας στο Μουσείο Παραμυθιού όπου θα σας περιμένουμε όλους με χαρά. 

Όλα όσα θα γίνουν τον Φεβρουάριο στο Μουσείο Παραμυθιού
Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των γενεθλίων του Μουσείου Παραμυθιού το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 23 Φεβρουαρίου 2017 με πολλή αγάπη και ανυπομονησία για αυτό το ταξίδι. Το Μουσείο σε μία μόλις τριετία κατάφερε να κατακτήσει διεθνή και εγχώρια βραβεία και διακρίσεις, να αγκαλιαστεί από μικρούς και μεγάλους, να υποδεχτεί χιλιάδες μαθητές και καθηγητές από σχολεία ολόκληρης της Κύπρου καταφέρνοντας να εδραιωθεί στη συνείδηση των του κόσμου της Κύπρου. 

Από εδώ και πέρα παίρνουμε δύναμη από την αγάπη, τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών και συνεχίζουμε αυτό το μεγάλο ταξίδι πάντα με γνώμονα την λατρεία μας για τον κόσμο των παραμυθιών. 
Τον Φεβρουάριο λοιπόν σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: 

1. Τα «Τea afternoons» συνεχίζουν με «Το Δώρο της Παπλωματούς»
Επιλέξτε ένα απόγευμα για εσάς και τους φίλους σας μόνο και απολαύστε την μαγεία του χώρου του Μουσείου με τα παιδιά να βιώνουν μία μοναδική εμπειρία αφήγησης παραμυθιού.  

Το Μουσείο Παραμυθιού μας προσκαλεί στα πιο παραμυθένια απογεύματα, με γευστικότατες ιστορίες και αρωματικό τσάι. Τα απογεύματα του Φεβρουαρίου, η υπέροχη ιστορία «Το Δώρο της Παπλωματούς» θα ζωντανέψει στο Μουσείο Παραμυθιού μέσα από ένα διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα δίνοντας στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να γνωρίσουν την υπέροχη ιστορία της Παπλωματούς. Στη συνέχεια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια κατασκευή εμπνευσμένη από την ιστορία. Παράλληλα οι γονείς θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν το τσάι τους στην γκαλερί του Μουσείου «Τσάι με την Αλίκη». Προσκαλέστε τους αγαπημένους σας φίλους, δημιουργήστε μια ομάδα 8-12 παιδιών, επιλέξετε την ημέρα και ώρα και σας περιμένουμε για ένα απολαυστικό απόγευμα στο Μουσείο Παραμυθιού. Το Μουσείο Παραμυθιού θα είναι διαθέσιμο μόνο για την παρέα σας για μιάμιση ώρα.

Info: Καθημερινά, Σάββατο & Κυριακή. Διάρκεια 90 λεπτά.
Η ώρα καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο Παραμυθιού. 
Για κρατήσεις συμμετοχής: 22376522.
Για παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

2. Εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας και ενεργητικής αφήγησης εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο λαίμαργος Τουνελόδρακος»
Εργαστήρι ενεργητικής αφήγησης και εικαστικής δημιουργίας εμπνευσμένο από το απολαυστικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο λαίμαργος τουνελόδρακος» (1985). Τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες τον παμπονηρό Τουνελόδρακο, ο οποίος με το τεράστιο στόμα που μοιάζει με τούνελ, ξεγελάει και καταπίνει τα τρενάκια του Τρενιντάντ, καθώς και το μικρό τρενάκι το «Τσουφ Τσουφ» αποφασίζει να βάλει τέρμα στα πονηρά του σχέδια με έναν ευφάνταστο τρόπο! Στο εργαστήρι τα παιδιά θα δημιουργήσουν τρισδιάστατους δράκους χρησιμοποιώντας μικτά υλικά και την τεχνική της μονοτυπίας. Τέλος, θα κληθούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες συνεργατικής ζωγραφικής για να γεμίσουν την «πεινασμένη» κοιλιά των δράκων τους. 

Info: Κάθε Κυριακή από τις 16 Φεβρουαρίου 12:00-13:30.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών). Για παιδιά 7-12 ετών.
Το εργαστήριο συντονίζει η εικαστική παιδαγωγός Δρ. Τερέζα Μαρκίδου.

3. Πάρτι φιλαναγνωσίας για τα γενέθλια του Μουσείου Παραμυθιού!  
Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια με ένα παραμυθένιο πάρτι φιλαναγνωσίας! Αγαπημένοι συγγραφείς θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και μαζί με τα παιδιά θα ευχηθούν στο Μουσείο Παραμυθιού «Χρόνια Πολλά».

Οι συγγραφείς που θα βρεθούν μαζί μας στα γενέθλια είναι: 
Δήμητρα Χαραλάμπους με «Το Κρυφτό»  
Νάγια Παναγιώτου και Γιώργος Μιτλεττον με το «Δεν είμαι η Μυρτώ»
Δέσποινα Ηρακλέους με το «Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες»
Έλενα Περικλέους με το «H πράσινη τρυπημένη κάλτσα»
Μαριάννα Παναγιώτου με το «Ένα ψάρι μα τι ψάρι που ‘χει χάρη και καμάρι»

Info:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 10:30-13:30.
Είσοδος ελεύθερη. 
Ακολουθήστε το Μουσείο Παραμυθιού
Facebook: Μουσείο Παραμυθιού - Fairytale Museum
Instagram: fairy_tale_museum

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close