Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2020
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από σήμερα όσοι ρυπαίνουν την πόλη, θα πληρώνουν εξώδικα πρόστιμα που ξεκινούν από €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για εταιρείες και τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι τις €4000. Τονίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Αποβλήτων Νόμων 2011 μέχρι 2016, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση δεν θα εκδίδεται πλέον προειδοποιητικό εξώδικο, αλλά απευθείας και μόνο εξώδικο.
Για το σκοπό αυτό, οι Επιθεωρητές του Δήμου Λεμεσού -είτε μετά από καταγγελία ή παράπονο, είτε αυτοβούλως- θα διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές της πόλης για:
α) απόβλητα συσκευασιών (κατηγορίας 15): συσκευασίες από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο κ.α.
β) δημοτικά απόβλητα (κατηγορίας 20): κλαδέματα, ογκώδη απόβλητα (καναπές, είδη DIY, παιγνίδια, χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο κ.α.
γ) απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων (κατηγορίας 17):Σκυρόδεμα, τούβλα, πλακάκια, ειδή υγιεινής κ.α.
δ) απόβλητα μη προδιαγραφόμενα άλως στον κατάλογο-απόβλητα ελαστικών (κατηγορίας 160103): απόβλητα ελαστικών.
Σε περίπτωση εντοπισμού παρανομίας, ο Επιθεωρητής ζητά προφορικά από το φυσικό πρόσωπο ή τον εκπρόσωπο της εταιρείας που παρανομεί να συμμορφωθεί ανάλογα και στο χρονικό διάστημα που κρίνει ο επιθεωρητής αναγκαίο του αναφέρει ότι θα δοθεί εξώδικη ρύθμιση ύψους 200 ευρώ ή 500 ευρώ αν δεν υπάρξει συμμόρφωση. Παράλειψη συμμόρφωσης ή συνέχιση και επανάληψη αδικήματος, σημαίνει αύξηση του προστίμου σε 400 ευρώ σε άτομα και 1000 ευρώ σε εταιρείες. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα τα εξώδικα ήταν καθορισμένα στα €85, ωστόσο ο Δήμος έκδιδε μόνο προειδοποιητικά εξώδικα.
Σχετικά


Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για διακοπές με τα παιδιά
Οι πιο όμορφοι ελληνικοί προορισμοί για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με όλη την οικογένεια.

Ζήσε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία, σε ένα υπέροχο θέρετρο
Αυτό το καλοκαίρι, μένουμε Κύπρο και επισκεπτόμαστε ένα μοναδικό θέρετρο 5 αστέρων στην Πάφο

18 παραλίες στον Πρωταρά για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού
Όταν η καθημερινότητα είναι έντονη, πολλοί επιλέγουν τις παραλίες για απόδραση και κολύμπι τα σαββατοκύριακα

Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
Στη Γροιλανδία, ο πάγος έλιωσε το Μάιο 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο


Η ελληνική παραλία που «ασπρίζει» σαν το γάλα και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο απερίγραπτης ομορφιάς

Καλοκαιρινή απόδραση υψηλών προδιαγραφών σε ένα ξενοδοχείο-όνειρο!
Το ξενοδοχείο συνδυάζει αυθεντική κυπριακή φυσική ομορφιά με υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών

Τα 4 νησιά που θα πας φτηνές διακοπές το καλοκαίρι 2025
Αυτά είναι τα 4 πιο οικονομικά ελληνικά νησιά για φτηνές διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι της Φράουλας»
Η πρώτη πανσέληνος του Ιουνίου μάγεψε τους πάντες!

Καιρός: «Αγγίζει» τους 39 βαθμούς ο υδράργυρος - Πότε αναμένεται μικρή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι χώρες με την πιο όμορφη θέα στον κόσμο - H θέση της Κύπρου
Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες και αφορμή γι' αυτό είναι οι παραμυθένιες παραλίες μας.