Eating News , Εστιατόρια

«Πράσινο φως» για να ανεβάσουν ρολά όλα τα εστιατόρια

Τι ανοίγει και πότε:

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2020

Τα επόμενα βήματα για την ολική επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας μετά το lockdown ανακοίνωσε πριν από λίγο υπ. Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου τα εστιατόρια και οι άλλες υπηρεσίες εστίασης σε κλειστούς χώρους μπορούν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στις 9 Ιουνίου. Να υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής (και συγκεκριμένα από τις 21 Μαΐου) σε λειτουργία είναι μόνο όσοι χώροι εστίασης διαθέτουν εξωτερικό χώρο, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. 

Συγκεκριμένα: 

- Από 5 Ioυνίου επαναλειτουργούν πισίνες και κολυμβητήρια

- Από 9 Ιουνίου τα εμπορικά κέντρα (malls), τα αεροδρόμια, τα λιμάνια για αποβίβαση ταξιδιωτών, οι υπηρεσίες εστίασης με εσωτερικούς χώρους, όπως και οι εσωτερικοί χώροι ξενοδοχέιων,τα θέατρα και τα σινεμά ανοικτού τύπου, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικές λέσχες, οι παιδότοποι εξωτεριικού χώρου, οι καντίνες στα σχολεία και οι καλοκαιρινές σχολές.

- Στις 13 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καζίνο, οι σχολές χορού, τα γυμναστήρια, τα θεματικά πάρκα, τα waterpark και τα λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 24 Ιουνίου ο περιορισμός ατόμων για συνάθροιση στα 10 άτομα.

Αναφορικά με το θέμα των γάμων και δεξιώσεων ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επαναπρογραμματίσουν τις δεξιώσεις τους για μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, η εισήγηση της επιστημονικής ομάδας είναι όπως καταργηθεί η ομάδα Α στις ευάλωτες ομάδες από 13/6.

Όσον αφορά το θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, δεν υπήρξε η οποιαδήποτε συζήτηση σήμερα στο Υπουργικό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close