Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2020
Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους μαζί με την Ντέμπορα Ντέιβις στο σενάριο της «Ευνοούμενης» (2018), ταινία που έφτασε να διεκδικεί 10 Όσκαρ κερδίζοντας εκείνο του Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, οι Τόνι ΜακΝαμάρα και Γιώργος Λάνθιμος ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη μεταφορά του γοτθικού γουέστερν «Το Τέρας των Χώκλιν» («Hawkline Monster», εκδ. Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wrap, το σενάριο του ΜακΝαμάρα θα αφορά δύο επαγγελματίες δολοφόνους οι οποίοι προσλαμβάνονται από ένα 15χρονο κορίτσι για να σκοτώσουν το τέρας που ζει κάτω από το υπόγειο της έπαυλης της κυρίας Χώκλιν, η οποία δανείζει το όνομά της στον τίτλο της ταινίας.
Το βιβλίο του Μπρότιγκαν κυκλοφόρησε το 1974, με τον συγγραφέα να είναι διάσημος για τη μίξη ζοφερής ατμόσφαιρας και μαύρου χιούμορ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές απόπειρες να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη, με πρώτη εκείνη του Χολ Άσμπι («Χάρολντ και Μοντ», «Να Είσαι Εκεί, κύριε Τσανς») στα '70s.
Παρότι ο σκηνοθέτης είχε συμφωνήσει με τους Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν να πρωταγωνιστήσουν, δεν κατάφερε το ίδιο με τον Μπρότιγκαν, με τον οποίο δεν έλυσαν ποτέ τις διαφορές τους για την τελική μορφή του σεναρίου. Ο Άσμπι έκανε ακόμα μια προσπάθεια τη δεκαετία του '80 με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Τζεφ και Μπο Μπρίτζες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη σκυτάλη τότε πήρε ο Τιμ Μπάρτον, επαναφέροντας τον Νίκολσον στον κεντρικό ρόλο πλάι στον Κλιντ Ίστγουντ, χωρίς όμως να ευοδωθεί η πρωτοβουλία.
Το «Hawkline Monster» είναι μόλις ένα από τα πρότζεκτ τα οποία έχει αναλάβει ο Λάνθιμος. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται επίσης πίσω από τη διασκευή του αιματηρού νουάρ «Pop. 1280» του επονομαζόμενου «Ντοστογέφσκι της δεκάρας» Τζιμ Τόμσον, ενώ προετοιμάζει τηλεοπτική σειρά γύρω από τη ζωή του κάλπικου Ροκφέλερ.
Τέλος, τον Ιανουάριο ο Λάνθιμος είχε προς στιγμήν επιστρέψει στην Ελλάδα για γυρίσματα για τις ανάγκες της μικρού μήκους που ετοιμάζει για την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Σχετικά

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027

50 χρόνια "Τα σαγόνια του καρχαρία" - Η επιστροφή ενός θρύλου στον κινηματογράφο
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της το Πάνθεον προβάλει στις 9 Ιουλίου στις την ταινία του Steven Spielberg – ‘Jaws Τα σαγόνια του καρχαρία’

Ο Ααρον Σόρκιν επιστρέφει με το «The Social Network Part II» και η ιστορία του Facebook συνεχίζεται
Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος της πρώτης ταινίας του Ντέβιντ Φίντσερ επιστρέφει αυτή την φορά όχι μόνο στο σενάριο της δεύτερης ταινίας αλλά και στην σκηνοθεσία της.

Γιώργος Λάνθιμος: Πρώτο τρέιλερ του «Bugonia» - Η απαγωγή της Έμμα Στόουν
«Αυτό είναι το σχέδιο τους. Να γίνουμε σαν τις μέλισσες. Μα δεν το ελέγχουν πια. Εμείς το ελέγχουμε».

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών: Σινεμά κάτω απ’ τ’ άστρα στο Κωνστάντια
Οι ταινίες που θα δούμε από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου

Τζέιμς Μποντ: Βρέθηκε ο σκηνοθέτης, όχι ο πρωταγωνιστής
Ο Ντενί Βιλνέβ δήλωσε «φανατικός οπαδός του Τζέιμς Μποντ» που σκοπεύει να «τιμήσει την παράδοση» της σειράς

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για αυτή την βδομάδα
Με Brad Pitt και Jenna Davis