Eating News , Εστιατόρια

Πόσα καφέ κι εστιατόρια ανοίγουν σήμερα σε όλη την Κύπρο

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής προχώρησαν ταυτόχρονα σε αναδιάταξη των τραπεζοκαθισμάτων τους με στόχο να συμμορφωθούν στο σχετικό διάταγμα.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020

Επαναλειτούργησαν σήμερα  περίπου 2.000 κέντρα αναψυχής Παγκύπρια  από τα 6.000 που λειτουργούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου(Ο.Σ.Ι.Κ.Α) και του ΣΙΚΑΠ Φύτο Θρασυβούλου, προσθέτοντας πως πρώτη πόλη στην επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής  είναι η Λευκωσία, ακολουθεί η Λεμεσός, μετά η Λάρνακα, η Πάφος και τελευταίες οι Ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής προχώρησαν ταυτόχρονα σε αναδιάταξη των τραπεζοκαθισμάτων τους με στόχο να συμμορφωθούν στο σχετικό διάταγμα του Υπουργείου υγείας για τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται ανάμεσα στους θαμώνες των κέντρων αναψυχής.

Με τις συνθήκες τις σημερινές και τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας , είπε ο κ. Θρασυβούλου, η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους επιχειρηματίες πως θα λειτουργήσουν και πως να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους θαμώνες. 

Σε σχέση με τα υποστατικά που εμπίπτουν στους χώρους εστίασης και που επαναδραστηριοποιούνται από σήμερα με την επικείμενη εφαρμογή της 2ης φάσης της στρατηγικής σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων ,ο κ. Θρασυβούλου είπε πως τα κέντρα αναψυχής μπορούν να λειτουργήσουν τους εξωτερικούς τους χώρους νοουμένου βέβαια, όπως είπε, ότι θα ακολουθούνται οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας. 

Ευχήθηκε επίσης όπως όλα κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Κάλεσε δε, τους επιχειρηματίες να επιδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να υπάρχει και καλή συνέχεια , δείχνοντας σεβασμό τόσο στους πελάτες τους, όσο και στο προσωπικό τους .  

Οι επιχειρηματίες στους  εξωτερικούς χώρους των  υποστατικών τους, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες και άλλα  που επαναλειτούργησαν τοποθέτησαν τα  απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα τηρώντας τις αποστάσεις. 

Όλοι οι χώροι των υποστατικών συνέχισε, έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί και οι καταστηματάρχες προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες στην τροφοδοσία των καταστημάτων τους. 

Επιπρόσθετα ο κ. Θρασυβούλου ζήτησε την κατανόηση των λειτουργών του Γραφείου Επιθεώρησης και τους κάλεσε να επιδεικνύουν επιείκεια μέχρι οι  ιδιοκτήτες των υποστατικών να προσαρμοστούν πλήρως στις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close