Άδεια για επέκταση εστιατορίων στον εξωτερικό χώρο

Πώς αλλάζει η λειτουργία εστιατορίων/καφέ στη Λευκωσία και πώς θα επεκταθούν εξωτερικά

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2020

Στην επεξεργασία διαδικασίας για παροχή προσωρινών αδειών για επέκταση των εξωτερικών χώρων επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούν να καταστούν βιώσιμες με βάση και τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία των χώρων εστίασης προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας.

Όπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Λευκωσίας μιλώντας στο SigmaLive ο Δήμος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο καταστηματαρχών πεζοδρόμων Λευκωσίας όπου και τέθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε εδώ σχετικά: Έτσι θα ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

Αυτό που διερευνάται από τον Δήμο είναι η εκκίνηση διαδικασίας για προσωρινή επέκταση επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους. Το πλάνο θα αφορά μάλιστα και επιχειρήσεις οι οποίες δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο. Τονίζεται ότι σκοπός του εν λόγω εγχειρήματος είναι από την μια να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις και απ’ την άλλη να τηρούνται και τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Για παράδειγμα μια επιχείρηση η οποία διαθέτει 10 τραπέζια, εφαρμόζοντας τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των τραπεζιών θα μειωθεί δραματικά. Αυτό που θα γίνει με την προσωρινή άδεια είναι η επέκταση σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι, έχοντας όμως πάντα κατά νου τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Με την εν λόγω άδεια η οποία επαναλαμβάνεται ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, θα μπορούν να αποκτήσουν προσωρινά εξωτερικό χώρο και επιχειρήσεις που βρίσκονται ακόμα και στην εκτός των τειχών πόλη, οι οποίες προηγουμένως δεν είχαν.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι οι κόκκινες γραμμές των πεζοδρομίων. Θα γίνει εκμετάλλευση μεν εξωτερικών χώρων αλλά θα διατηρηθούν επαρκείς χώροι για διακίνηση οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καθώς επίσης και για την απρόσκοπτη διέλευση πεζών σε αποστάσεις που να μην παραπέμπουν σε συνωστισμό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close