Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε το νέο, κομψό εστιατόριο της πόλης, που έχει θέα τα Τείχη

Πήγαμε στο νέο, εκλεπτυσμένο εστιατόριο της Λευκωσίας και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2019

Αν πήγαινες στο Zoo club, τότε, θα θες με χίλια να επισκεφτείς ξανά τον χώρο του, τώρα που στεγάζει το μοντέρνο boutique hotel ΜΑΡ και το εκλεπτυσμένο εστιατόριο Scale.

Modern fine dining
Εκπληκτικό ambiance και εξαιρετική γαστρονομία σε τέλεια ισορροπία. Όπως εξάλλου και το όνομά του. Scale! Το ολοκληρωμένο, μοντέρνο Μεσογειακό μενού του νέου εστιατορίου, φέρει την υπογραφή του σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλου που δημιούργησε πιάτα με άριστες πρώτες ύλες και ευφάνταστους συνδυασμούς.

Η διακόσμησή του
Κυρίαρχα χρώματα, το μαύρο και το μπλε που δίνουν μια σοφιστικέ νότα στη μοντέρνα διακόσμηση του. Τα τραπέζια βρίσκονται σε δύο συστοιχίες, η μία κατά μήκος των μεγάλων τζαμόθυρων έχοντας απρόσκοπτη θέα προς τα επιβλητικά τείχη της πόλης, και τα υπόλοιπα είναι παράλληλα τοποθετημένα, με τους καναπέδες τους εφάπτονται πάνω στο μεγάλο τοίχο με τα εντυπωσιακά, κυκλικά φωτιστικά. Ο διακριτικός φωτισμός είναι διάχυτος παντού, κι ένα φινετσάτο λαμπατέρ βρίσκεται σε κάθε τραπέζι δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το δε art de la table δεν φλυαρεί και συνηγορεί έξοχα με τη φιλοσοφία του χώρου.

Λειτουργικό design
Η διακριτική του είσοδος σε προϊδεάζει για την έξυπνη design φιλοσοφία του. Όταν πήρα θέση σε μια από τις πολυθρονίτσες του με τροχάκια, είχα την ευκαιρία να γυρίζω με άνεση και να συνομιλώ στο διπλανό τραπέζι όπου απολάμβαναν το δείπνο τους κάτι γνωστοί μου. Με την ίδια ευκολία μπορούσα να γυρίσω προς την θέα της λεωφόρου κα των τειχών της αγαπημένης πόλης κι αυτό με χαροποιούσε ιδιαίτερα! Είναι αυτό που λέμε… smart design. Και στο Scale, το καθετί δένει αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα έξυπνα στοιχεία του χώρου.

Μενού με αξιώσεις
Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα φιλικό και πρόθυμο, έτοιμο να σου εξηγήσει κάθε πιάτο. Η κάρτα του Scale δίνει επιλογές σε σαλάτες, πρώτα πιάτα, κυρίως και επιδόρπιο, ενώ το μπαρ στο βάθος διαθέτει επίσης μια δελεαστική καρτέλα με signature cocktails και επιλεγμένους οίνους.

Για να πάρεις μια γεύση και να σου πέσουν τα σάλια… μάθε ότι έχει τρεις διαφορετικές σαλάτες - Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καπνιστό χέλι, Tabboule με κοτόπουλο τούρμερικ και μους φέτας και Σαλάτα με κοκκινογούλια και κυπριακή λούντζα.

Από ορεκτικά, έχεις επιλογές ανάμεσα σε Λάχανο γεμιστό με κάβουρα, γαρίδες, χτένια και κριτσανιστό ρύζι, Λαβράκι καρπάτσιο με κρέμα ταραμά και σορμπέ κόκκινου πιπεριού, Ριζότο σουπιάς, Χταπόδι a la plancha με σος από πιπεριές φλωρίνης που συνοδεύεται με tapioca cracker, Άγρια μανιτάρια ragout με καπνιστό τυρί και μαύρη τρούφα, Μοσχαράκι ταρτάρ με σπιτική πιτούλα κι έναν έξοχο Μουσακά με ουρά βοδιού και αφρό μπεσαμέλ, όπως επίσης και Ζυμαρικό Κρήτης, με λαγό και καφέ!

Για κυρίως υπάρχει το Λαβράκι με κρούστα αγκινάρας, Μπαρμπούνι με κολοκυθάκια και lemongrass, Κοιλιά χοιρινού μέσα σε κρεμώδη βούτυρο, Duet of lamb με κριτσανιστό τραχανά και τρυφερά κομμάτια αρνιού, steak και γεμιστό κοτόπουλο με σος βασιλικού.

Τέλος, τα γλυκά του είναι εξίσου θεϊκά όπως η Crème Brulee με πράσινο μήλο και παγωτό ελληνικού καφέ, Κρέμα σοκολάτα με αχλάδι σε ζιβανία και Κρέμα μαστίχα με παγωτό ούζου και κόκκινα μούρα.

(22444999)  Στασίνου, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close