Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2019
Η Λευκωσία τελευταία αποκτά πολλά νέα μαγαζιά που δίνουν ζωή στις μικρές γειτονιές και πολλές επιλογές στους κατοίκους και όχι μόνο!
Το νέο απόκτημα της πόλης, είναι μια μεξικάνικη καντίνα, ένα street food μαγαζί, με εξαιρετικό φαγητό, άφθονη τεκίλα και urban αισθητική, το "Tonantzin". Στα μεξικανικά έτσι ονομάζεται η μητέρα των θεών, στην Μυθολογία των Αζτέκων. Μία ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτή!

Το μαγαζί ανοίγει επίσημα τις πόρτες του σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στην οδό Πυγμαλίωνος 4 (πάροδος Λήδρας) και θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή από τις 16:00 μέχρι τις 23.00.
Οι πολύχρωμες πλεκτές σημαίες στο εξωτερικό, ο τοίχος με τα μεξικανικά σύμβολα και τα διακοσμητικά, στο εσωτερικό, τα λιγοστα τραπεζάκια και οι... μυρωδιές από τις μεξικανικές γεύσεις που ετοιμάζονται, δίνουν τον τόνο στο νέο μαγαζί που έφτιαξαν η Christina, η οποία κατάγεται από την Πόλη του Μεξικό και ζει στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη, θέλοντας να προτείνουν στο κοινό της Κύπρου μεξικανικές γεύσεις.
Αφού έψαξαν πολύ κι οργανώθηκαν ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας τις πιο αγαπημένες τους γεύσεις που δεν βρίσκουν εύκολα εδώ στο νησί, έφτιαξαν ένα ζωηρό μαγαζί, όπου οι μεξικάνικες γεύσεις θα σε συνεπάρουν.
Στον κατάλογο θα συναντήσεις γνωστά μεξικάνικα πιάτα που έχεις ήδη αγαπήσει, όπως τάκος φτιαγμένα ωστόσο με την αυθεντική τορτίγια από καλαμπόκι από το Μεξικό. Tacos με κρέας, χόρτα και άλλα υλικά, όπως επίσης και τα διάσημα tacos al pastor από την Πόλη του Μεξικό.

Η σπεσιαλιτέ του όμως είναι τα enchiladas of mole, φτιαγμένα με σάλτσα με περισσότερα από 100 υλικά, με τη βάση να είναι διάφορα είδη τσίλι και σοκολάτα.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης ροφήματα από το Μεξικό όπως αναψυκτικά, μπύρες, τεκίλα καθώς επίσης και την παραδοσιακή μπύρα Clamato.
Πληρ. 22730942
Πυγμαλίωνος 4, Λήδρας, Λευκωσία.

Σχετικά
Αυτό είναι το καλύτερο ψωμί στον κόσμο σύμφωνα με νέα κατάταξη του TasteAtlas
Για κάποιους, το ψωμί είναι ένα απλό βασικό προϊόν, αλλά οι πραγματικοί λάτρεις των υδατανθράκων γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια ευέλικτη τέχνη
Ανανεωμένα μενού από τα Café la Mode
Με την υπογραφή της εμπιστοσύνης και της ποιότητας που χαρακτηρίζει τα Café la Mode
Από θερινό σινεμά σε βραβευμένο bar – η ιστορία του Cinéma της Λεμεσού
Στην παλιά πόλη, εκεί όπου η ατμόσφαιρα της παλιάς Λεμεσού συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα, το "Cinema Bar" γράφει τη δική του ιστορία γεύσης και αισθητικής
Πάμε για νόστιμο brunch στην ταράτσα: Το μαγαζί που αλλάζει τα πρωινά μας
Ένα all-day στέκι που απογειώνει το brunch με θέα, φως και γεύσεις που σε κάνουν να θέλεις να μείνεις λίγο ακόμα.
Mindful Sips: Μια σειρά από masterclasses με τη Μαρία Θ. Μασσούρα DipWSET
Session #1: Island Wines
8 συναρπαστικά γευστικά και οινικά events που αξίζουν την προσοχή μας μέσα στον Νοέμβριο
Από γαστρονομικά δείπνα και masterclasses μέχρι μία μεγάλη γιορτή του κρασιού
Η Λεμεσός (για δύο μήνες) απολαμβάνει μία νέα γαστρονομική εμπειρία, στο Cloud 9
Διά χειρός του βραβευμένου με αστέρι Michelin Chef Michael Nørtoft
12 χωριά της Κύπρου που έγιναν διάσημα για την ταβέρνα τους
Γαστρονομικοί προορισμοί: Χωριά της Κύπρου που ξεχωρίζουν για τις φημισμένες ταβέρνες τους
Το cafe-bar που έκανε την Κακοπετριά… στέκι, κατεβάζει ρολά
Μετά από 5 χρόνια, το κεφάλαιο αυτό κλείνει
Δοκιμάσαμε δύο ελληνικά μεζεδοπωλεία που αξίζει να επισκεφθείς στο Κολωνάκι
Η «Μπιρμπίλω» και το «Κιουζίν» σερβίρουν Ελλάδα με άποψη
Ένα κυπριακό οινοποιείο ανάμεσα στα 15 πιο σύγχρονα παγκοσμίως
Εκεί όπου το τοπίο, η παράδοση και η εμπειρία συναντιούνται
Το Οινοποιείο Βασιλικόν κατεβαίνει στη Λευκωσία
Το Rous παρουσιάζει το Ιστορικό Οινοποιείο Βασιλικόν από το χωριό Κάθηκας, για μία μοναδική γαστρονομική βραδιά