Eating News , Εστιατόρια

Σού έλειψε ο latte απ' έξω; Μπορείς να τον φτιάξεις σπίτι σου

3 βήματα σε χωρίζουν από την τελειότητα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2020

Ένας επιπλέον λόγος που οι coffee addicts αυτή την περίοδο υποφέρουν, είναι ότι δεν μπορούν εύκολα να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ απέξω. Αν και σε σένα λείπει ο latte από το αγαπημένο σου στέκι καθημερινά, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω 3 βήματα και να τον φτιάξεις μόνη στο σπίτι σου. Αυτό που θα χρειαστείς, είναι μία πρέσσα γαλλικού καφέ.

Καταρχάς, θα χρειαστείς να φτιάξεις τον καφέ σου. Ο latte περιέχει δύο δόσεις espresso που θα φτιάξεις στο ειδικό μπρίκι ή την καφετιέρα σου. Στη συνέχεια, πρέπει να ζεστάνεις το γάλα σου. Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνεις αυτό, θα είναι να το βάλεις για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, αν και το να το ζεστάνεις παραδοσιακά, στο μάτι της κουζίνας θα δημιουργήσει πιο μεστή γεύση. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι σίγουρη ότι το γάλα θα είναι καυτό, έχει σημασία η θερμοκρασία του. Μόλις το γάλα είναι έτοιμο, βάλτο στην κούπα με τον καφέ σου, κρατώντας μία μικρή ποσότητα την οποία θα βάλεις στην πρέσσα.

Είναι σημαντικό η ποσότητα στην πρέσσα, που θα δώσει και τον επιθυμητό αφρό στο ρόφημά σου, να είναι μικρή, ώστε να έχεις χώρο να ανεβοκατεβάσεις γρήγορα και επανειλημμένα το έμβολο. Η διαδικασία αυτή, πρέπει να κρατήσει περί το ένα λεπτό, και, μόλις ο αφρός σου αποκτήσει την υφή που θέλεις, να τον προσθέσεις στην κούπα με τον καφέ σου. Προτίμησε πλήρες, αγελαδινό γάλα για τέλειο αποτέλεσμα ενώ, αν είσαι vegan, η καλύτερη επιλογή σου για την σωστή υφή είναι το γάλα καρύδας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close