News , Guide

Tα 10 καλύτερα online courses που μπορούμε να παρακολουθήσουμε

Ανακαλύψτε τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα κι επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2020

Έχουμε πει πολλάκις ότι οι ημέρες της καραντίνας που έφερε μαζί της η επιδημία του COVID-19 μας δίνουν αφορμή, ώστε να πραγματοποιήσουμε ασχολίες κι ενδιαφέροντα που μέχρι στιγμής μας ήταν άγνωστα, δύσκολα ή απλά δεν είχαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους. Σήμερα, #menoumespiti και παραμένουμε ενεργητικοί ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και τη δημιουργικότητά μας. 

Αναλογιζόμενοι λοιπόν, τις νέες συνθήκες εγκλεισμού, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μάθουμε τι είναι αυτό που στην ουσία θέλουμε και πώς θα το καταφέρουμε. Η άμεση πρόσβασή μας σε έναν τεράστιο όγκο διαδικτυακών επιλογών μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καινούριους κόσμους και διάφορες τέχνες. Και αφού μπορούμε γιατί να μην το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο -like a pro? 

Photography Basics and Beyond, Michigan State University
Μάθετε τα πάντα, από τον έλεγχο της κάμερας έως τις αρχές της σύνθεσης και της δημιουργικότητας σε μια φωτογραφία. Aναπτύξτε το ταλέντο που πιστεύατε ότι είχατε πάντα κρυμμένο μέσα σας και κρατήστε επαγγελματικά την κάμερά σας πια. Διάρκεια: Πέντε μαθήματα

Business Foundations Specialisation, Wharton
Μάθετε τις βασικές αρχές του μάρκετινγκ, της λογιστικής και των λειτουργιών & των χρηματοοικονομικών. Αφήστε ελεύθερο το επιχειρηματικό δαιμόνιο που βρίσκεται μέσα σας και μάθετε όλα τα μυστικά για να ακολουθήσετε τα business models των ονείρων σας. Διάρκεια: Έξι εβδομάδες.

Modern Art & Ideas, MoMa
Γίνεται ειδικός σε θέματα, όπως είναι οι διάφοροι προορισμοί & χώροι, η τέχνη και η κοινωνία. Κάθε εβδομάδα ξεκινά με ένα βίντεο, που συνδέει έργα τέχνης από τη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης με το εκάστοτε επιλεγμένο θέμα, ενώ παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε ξεχωριστές συνεντεύξεις με καλλιτέχνες, σχεδιαστές κι επιμελητές εκθέσεων. Διάρκεια: Πέντε εβδομάδες.

Interior Design Masterclass, Kelly Wearstler
Μέσα από τα 17 βίντεο της γνωστής interior designer Wearstler, θα μάθετε να αντιλαμβάνεστε σωστά, πώς να κάνετε οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, να επιλέγετε κατάλληλα χρώματα, υλικά και υφές. Θα γνωρίσετε επίσης, πώς να επιμεληθείτε μοναδικές συλλογές τέχνης & αντικειμένων και να ορίσετε το δικό σας προσωπικό στιλ. Διάρκεια: 17 μαθήματα.

Creative Writing, Wesleyan University
Μάθετε τα πάντα για τις τεχνικές συγγραφείς, ενώ γνωρίστε πώς να συνθέσετε μια συναρπαστική ιστορία, με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες σε συναρπαστικά περιβάλλοντα. Μπορεί να είστε εσείς αυτός που θα γράψει το επόμενο best seller της χρονιάς! Διάρκεια: Πέντε μαθήματα.

Adobe Photoshop CC Advanced Class
Γίνετε επαγγελματίας και προχωρήστε σε όλα τα επίπεδα του προγράμματος σχεδιασμού -και όχι μόνο- Photoshop, μαθαίνοντας πώς να επεξεργάζεστε φωτογραφίες RAW και non-RAW και επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα σε εικόνες, αλλά και σε δικά σας δημιουργήματα. Διάρκεια: 15 ώρες βίντεο, κατά απαίτηση.

What Is Contemporary Art?, MoMA
Γνωρίστε τα πάντα, από την τέχνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την τηλεόραση και το διαδίκτυο, μέχρι τα ειδικά υλικά, τις κατασκευές και τη δύναμη της δημιουργίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μάλιστα, θα αναλύσετε τρισδιάστατα γλυπτά από γυαλί και ίνες, ζωγραφισμένα πορτρέτα και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια. Διάρκεια: Έξι εβδομάδες.


De-Mystifying Mindfulness, Leiden University
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης που συνδυάζει την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ταυτόχρονα, μάθετε πώς να αναλύετε την ψυχοσύνθεση του εαυτού σας, ενώ θα εκπαιδεύεστε σε αυτό. Διάρκεια: Έξι εβδομάδες. Διδαχθείτε πώς να αναπτύξετε το ιντερνετικό προφίλ σας, να δημιουργήσετε τα δικά σας μηνύματα και να ορίσετε το κοινό σας. Μάθετε πώς θα χτίσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, αλλά και πώς να μείνετε στην κορυφή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του content (περιεχομένου) στα social media. Διάρκεια: 48 λεπτά.

Singing Lovers, ενθουσιαστείτε!
Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε πιο επαγγελματικά με την ιστορία του τραγουδιού, να μάθετε σωματικές ασκήσεις για να χτίσετε τη δυναμική σας σε αυτό, αλλά και τις βασικές ορολογίες που αφορούν τον ήχο, το βήμα και τη μελωδία. Θα γνωρίσετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το πιάνο για να βρείτε τον σωστό τόνο. Διάρκεια: 2 ώρες 10 λεπτά.

Πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close