Έρχονται νέοι απευθείας προορισμοί για ταξίδια από τη Λάρνακα

Νέο άνοιγμα προς την αραβική χερσόνησο επιχειρεί η Κύπρος μέσω των αιθέρων, καθώς δύο νέες αεροπορικές συνδέσεις βρίσκονται στα σκαριά με ορίζοντα υλοποίησης το 2020.

Σύμφωνα με άρθρο του Χρήστου Μιχάλαρου στο https://economytoday.sigmalive.com/ πρόθεση όλων είναι το αεροδρόμιο Λάρνακας να συνδεθεί μέσω απευθείας πτήσεων με την Ντόχα και το Άμπου Ντάμπι, δυο πόλεις «κλειδιά» στην αραβική αγορά, καθώς αποτελούν κέντρα επιχειρηματικής και τουριστικής δραστηριότητας.

Οι συζητήσεις διεξάγονται με περισσότερες από μια αεροπορικές εταιρίες μεγάλης εμβέλειας, ενώ η συχνότητα των δρομολογίων δεν έχει ακόμα κλειδώσει.

Επιπλέον, οι δυο πόλεις μπορούν να αποτελέσουν νέες σημαντικές πύλες εισόδου από τον αραβικό κόσμο προς την Κύπρο, κάτι που -αν τελικά επιτευχθεί- αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, το οποίο ούτως ή άλλως έχει αποτελέσει πόλο έλξης για τα αραβικά έθνη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές που έχουν γνώση των δεδομένων και των επαφών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των προχωρημένων συζητήσεων, με τα εμπλεκόμενα μέρη να βάζουν κάτω τα δεδομένα προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στην μεγάλη προσπάθεια για άνοιγμα σε νέες αγορές, μεταξύ αυτών και η αραβική, ενώ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Ντουμπάι και την Σαουδική Αραβία είχε πραγματοποιήσει επαφές με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες και επιχειρηματικούς παράγοντες. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, και η συνδεσιμότητα με το νησί.

Το Υφυπουργείο θεωρεί ότι τέτοιοι προορισμοί μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές δεξαμενές τουριστών, αφενός λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου, αφετέρου λόγω του νεανικού πληθυσμού, ο οποίος αποτελεί δυναμικό και αναπτυσσόμενο target group.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30