Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2020
Υπέροχη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε στα γρήγορα ένα γλυκό καλτσόνε γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού. Μια υπέροχη λιχουδιά που θα λατρέψετε!
Θυμίσου ακόμα ότι αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να το φτιάξεις στο σπίτι, μπορείς και να το παραγγείλεις απ' έξω!
ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Υλικά:
(για την ζύμη)
▪️250 ml νερό
▪️10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
▪️500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
▪️8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
▪️3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
▪️30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
(για την γέμιση)
▪️300 γρ. πραλίνα φουντουκιού Choco King
▪️100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
▪️10 γρ. ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
2. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
3. Αλευρώνουμε καλά κάθε ζυμαράκι και το δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει σαν πίτσα στρογγυλή, ώστε να γεμίσουμε το μισό μέρος της με τη πραλίνα φουντουκιού και το τυρί μασκαρπόνε.
4. Στη συνέχεια, πιάνουμε με τα δύο χέρια την άλλη άκρη της ζύμης και τη φέρνουμε από πάνω, κλείνοντας την πίτσα μας και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 15 λεπτά στους 200°C, στη συνέχεια ψήνουμε το calzone για 20 με 25 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό. Επικαλύπτουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)

Σχετικά
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Η νέα άφιξη στην πόλη, ψήνει σουβλάκια... όπως παλιά!
Τα Σουβλάκια είναι η νέα άφιξη της Λεμεσού!
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!
17+1 πολύ καλές ταβέρνες στο χωριό για φαγητό το σαββατοκύριακο
Πού θα πάμε για φαγητό το σαββατοκύριακο αλλά και ανήμερα τα Φώτα
Η βασιλόπιτα βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου
Σύμφωνα με το γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!