Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2020
Ο Andrea Bocelli έχει μάθει να τραγουδά μπροστά σε πλήθος κόσμου και να αποσπά το πιο θερμό του χειροκρότημα.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού ο διεθνούς φήμης τενόρος έψαλε Αναστάσιμους ύμνους μέσα από τον άδειο Καθεδρικό ναό Duomo στο Μιλάνο.
Εικόνες που συγκλονίζουν στην άδεια μεγαλούπολη της Λομβαρδίας, την περιοχή που έχει «χτυπήσει» η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Andrea Bocelli αποδέχτηκε την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου, ο οποίος τον προσκάλεσε θέλοντας να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο το Πάσχα (για τους καθολικούς).
«Σε αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές ώρες που διανύει η Ιταλία, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι στην πρόσκληση του δήμαρχου, για να γιορτάσουμε την εμπιστοσύνη στη ζωή και την ελπίδα μέσω της μουσικής!», είπε ο διάσημος τενόρος, ο οποίος συνοδευόταν μόνο από έναν μουσικό του καθεδρικού ναού, λόγω των αυστηρών μέτρων για την προστασία από τον ιό.
Η συναυλία-προσευχή του Αντρέα Μποτσέλι μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το κανάλι του στο YouTube, αποτίοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19. Εστειλε ένα μήνυμα αγάπης, μια αχτίδα φωτός στις σκοτεινές μέρες που περνούν οι χώρες που μετρούν καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από τον ιό.
Σχετικά
Από τον Χέντελ στον Ρουμί: Μια μουσική συνάντηση Ανατολής και Δύσης στη Λευκωσία
Η μεσόφωνος Anousha Nazari και ο κιθαρίστας Antoine Morinière συνδέουν την ευρωπαϊκή παλαιά μουσική με την περσική παράδοση, σε ένα ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, στις 19 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory.
Αυτός είναι ο καλλιτέχνης που θα τραγουδήσει στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Στρόβολο
Μια ξεχωριστή συναυλία, γεμάτη μουσική και γιορτινή διάθεση.
Ο Κώστας Μακεδόνας και Κύπριοι καλλιτέχνες σε ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και το μπουζούκι του, στη Λευκωσία
Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου ζωντανεύει στο DownTown Live!
Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει δυναμικά μετά από τρία χρόνια στη Λεμεσό,
Μία συναυλία – πρόσκληση σε ακρόαση, παρουσία και συμμετοχή.
«Το Βιβλίο της Ζούγκλας»: Οικογενειακές συναυλίες από τη ΣΟΚ
Η μέτζο σοπράνο Μαριλένα Νησίδη ερμηνεύει το πανέμορφο νανούρισμα για τον Μόγλη!
Eurovision 2027: Έξι ηχηρά ονόματα διεκδικούν το χρίσμα του εκροσώπου μας στον μεγάλο διαγωνισμό
Γνωστές φωνές της ελληνικής ποπ σκηνής και μια κυπριακή παρουσία βρίσκονται ανάμεσα στις προτάσεις που συζητούνται για το εισιτήριο του διαγωνισμού.
«Η Μουσική της Κύπρου – 1ο Μέρος: Χοροί»: Τα αδέρφια Κουλουμή παρουσιάζουν τη πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά
Αποτελείται από 38 οργανικούς σκοπούς και είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που φιλοδοξεί να καταγράψει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την κυπριακή μουσική στο σύνολό της
Οι επιτυχίες του Michael Jackson υπό το φως των κεριών στο Θέατρο Παλλάς
Οι συναυλίες Candlelight φέρνουν στη Λευκωσία ένα αφιέρωμα στον βασιλιά της ποπ, με κουαρτέτο εγχόρδων και αγαπημένα τραγούδια.
«Με τους στίχους σου Λευτέρη»: Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου θα φιλοξενήσει την παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας « Με τους στίχους Λευτέρη» με το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι»
Ο βραβευμένος πιανίστας Pavle Krstic για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος τον υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Χιναστέρα, ντε Σεβεράκ και Στραβίνσκι.
Το CHUNKY FUNKY εκπροσωπεί την Κύπρο στο 10th European Jazz Festival στο Κατάρ
Το κυπριακό instrumental project παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσική του στο Katara Cultural Village στις 5 Νοεμβρίου 2026
Οι Thirty Seconds to Mars έρχονται για πρώτη φορά, στην Κύπρο με την περιοδεία «A Beautiful Lie vs This Is War 2027»!
Στις 4 Ιουνίου 2027, στο Σπύρος Κυπριανού Αρένα, στη Λεμεσό, για μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη σε δύο εμβληματικά άλμπουμ της καριέρας τους