Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00 το πρωί, το «Cyprus Downhill Club» σε συνεργασία με το «Foini Downhill Track», διοργανώνουν αγώνα κατάβασης για το «Cyprus Downhill Cup» στην ποδηλατική πίστα του Φοινιού. Το downhill, ποδηλατική κατάβαση είναι ατομικό άθλημα, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απαιτητικό. Ο αθλητής (ποδηλάτης) θα πρέπει να διαθέτει εκτός της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης, επιδεξιότητα, αντοχή, σωματική δύναμη, απόλυτη συγκέντρωση, και… αρκετή τρέλα.
Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατεβαίνεις στα βουνά του Φοινιού σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 1,600 μέτρων, με υψομετρική διαφορά 320 μέτρων με μια… ορθοπεταλιά, γεμάτη και άλματα που κόβουν την ανάσα σε αθλητές και θεατές. Ο αγώνας downhill είναι αγώνισμα κατάβασης ανώμαλου δρόμου με ποδήλατο, με συγκεκριμένη αφετηρία και τέρμα. Στην αγωνιστική πίστα «Foini Downhill Track» υπάρχουν εμπόδια, τα οποία είναι φυσικά και τεχνητά. Είναι μία κατάβαση με μεγάλες ταχύτητες, άλματα, δύσκολα τεχνικά σημεία, και έχει μεγάλο ανταγωνισμό.
Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 το πρωί, στη Ποδηλατική Πίστα του Φοινιού, για τη «3η ετήσια ποδηλατική κατάβαση», για ένα ξεχωριστό πρωϊνό γεμάτο αδρεναλίνη, και συμμετοχή σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα στηθεί στον περιβάλλον χώρο του τερματισμού παρέα με τις μουσικές επιλογές του συγχωριανού μας DJ Κυριάκου Ονησιφόρου.
Παλουζές και ζιβανία!
Στο χωριό ωστόσο την Κυριακή δεν θα πας μόνο για να απολαύσεις θέαμα, αλλα και ζεστό παλουζέ που θα φτιάχνουν επιτόπου.
Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς του Φοινιού, μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό πρωινό Κυριακής στο Φοινί για μουσταλευριά, ζιβανία και ένα σεργιάνι στην πλούσια παράδοση της κοινότητας μας.
Πάμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού, όπου θα μας φιλέψουμε με βραστό ππαλουζέ. Θα διατίθεται ζεστή μουσταλευριά προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση του ΣΚΕ Φοινιού.
Ετοιμάσου για εκδορμή
Μπορείς να συνδυάσεις τον αγώνα και τον παλουζέ με ολοήμερη εκδρομή στην κοινότητα, όπου μπορείς να επισκεφθείς και να θαυμάσεις από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανήσεις στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς και να προσκυνήσεις στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων.
Ακόμα μπορείς να πιεις καφέ στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού και να δοκιμάσεις τα εύγευστα Φοινιώτικα Λουκούμια, παρέα με δροσερό νερό από τη βρύση της Πελλομαρούς.
Σχετικά

Δωρεάν παλουζές, τραχανάς, ρέσι και χαλούμι με παραδοσιακή μουσική στις "Γεύσεις Παράδοσης"
Μία ημέρα αφιερωμένη στην παρασκευή πιάτων και εδεσμάτων

10+1 παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις δυνατά το φετινό φθινόπωρο
Βραδιές γέλιου στην Κύπρο: Θέατρο, φεστιβάλ και αγαπημένοι κωμικοί από εξωτερικό και Κύπρο

Όλα όσα θα δούμε στον Δήμο Αγίας Νάπας τον Σεπτέμβριο
Φεστιβάλ, θέατρο, κεραμική και άλλες εκπλήξεις

Η Ειρήνη Πελαγία μας ταξιδεύει στην παράδοση και τις γεύσεις της Κύπρου
Εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού με μουσική, παραδοσιακά προϊόντα και λαϊκή τέχνη

Το European Researchers’ Night ετοιμάζεται για ακόμη ένα «Mission Possible» τον Σεπτέμβριο
Λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, παρακολουθείστε πειράματα και συνομιλήστε με τον αγαπημένο σας επιστήμονα στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης

Η γειτονιά των Αγίων Ομολογητών μεταμορφώνεται σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητα
Δραστηριότητες, ποδηλατάδες, τέχνη, μουσική και δημιουργία γεμίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Λευκωσία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Μία ολοήμερη περιήγηση στα μνημεία, κρυμμένα διαμάντια, εργαστήρια και πολιτιστικούς θησαυρούς του Δήμου Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου

Η Λευκωσία (για μία βδομάδα) θα κινείται αλλιώς!
Όλα όσα θα συμβούν σε Λευκωσία, Αγλαντζιά, Έγκωμη & Άγιο Δομέτιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ο Δήμο Ιεροκηπίας γεμίζει το πρόγραμμά του με τέχνη και μουσική
Ένα φθινόπωρο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια

1ο Moto Expo Cyprus 2025: Η πρώτη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας έρχεται στη Λεμεσό!
Το Πάθος σε δύο τροχούς!

Σεπτέμβριος πολιτισμού και δημιουργίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δερύνειας
Ένας μήνας γεμάτος μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και τέχνη για όλους

Ετοιμαστείτε για ένα θρυλικό Tennis Showdown στην Ακαδημία Τένις Μάρκος Παγδατής
Ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο