Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κάτι πολύ καλό σε περιμένει στο όμορφο Φοινί την Κυριακή

Αγώνας downhill στο Φοινί με Ππαλουζέ και ζιβανία

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00 το πρωί, το «Cyprus Downhill Club» σε συνεργασία με το «Foini Downhill Track», διοργανώνουν αγώνα κατάβασης για το «Cyprus Downhill Cup» στην ποδηλατική πίστα του Φοινιού. Το downhill, ποδηλατική κατάβαση είναι ατομικό άθλημα, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απαιτητικό. Ο αθλητής (ποδηλάτης) θα πρέπει να διαθέτει εκτός της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης, επιδεξιότητα, αντοχή, σωματική δύναμη, απόλυτη συγκέντρωση, και… αρκετή τρέλα. 
 
Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατεβαίνεις στα βουνά του Φοινιού σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 1,600 μέτρων, με υψομετρική διαφορά 320 μέτρων με μια… ορθοπεταλιά, γεμάτη και άλματα που κόβουν την ανάσα σε αθλητές και θεατές. Ο αγώνας downhill είναι αγώνισμα κατάβασης ανώμαλου δρόμου με ποδήλατο, με συγκεκριμένη αφετηρία και τέρμα. Στην αγωνιστική πίστα «Foini Downhill Track» υπάρχουν εμπόδια, τα οποία είναι φυσικά και τεχνητά. Είναι μία κατάβαση με μεγάλες ταχύτητες, άλματα, δύσκολα τεχνικά σημεία, και έχει μεγάλο ανταγωνισμό.
 
Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00 το πρωί, στη Ποδηλατική Πίστα του Φοινιού, για τη «3η ετήσια ποδηλατική κατάβαση», για ένα ξεχωριστό πρωϊνό γεμάτο αδρεναλίνη, και συμμετοχή σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα στηθεί στον περιβάλλον χώρο του τερματισμού παρέα με τις μουσικές επιλογές του συγχωριανού μας DJ Κυριάκου Ονησιφόρου.


 
Παλουζές και ζιβανία!
Στο χωριό ωστόσο την Κυριακή δεν θα πας μόνο για να απολαύσεις θέαμα, αλλα και ζεστό παλουζέ που θα φτιάχνουν επιτόπου. 
 
Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς του Φοινιού, μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό πρωινό Κυριακής στο Φοινί για μουσταλευριά, ζιβανία και ένα σεργιάνι στην πλούσια παράδοση της κοινότητας μας.
 
Πάμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού, όπου θα μας φιλέψουμε με βραστό ππαλουζέ. Θα διατίθεται ζεστή μουσταλευριά προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση του ΣΚΕ Φοινιού.
 
Ετοιμάσου για εκδορμή 
Μπορείς να συνδυάσεις τον αγώνα και τον παλουζέ με ολοήμερη εκδρομή στην κοινότητα, όπου μπορείς να επισκεφθείς και να θαυμάσεις από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανήσεις στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς και να προσκυνήσεις στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων.

Ακόμα μπορείς να πιεις καφέ στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού και να δοκιμάσεις τα εύγευστα Φοινιώτικα Λουκούμια, παρέα με δροσερό νερό από τη βρύση της Πελλομαρούς.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close