Οι Kodály Spicy Jazz στην Κύπρο για την Εθνική Ημέρα της Ουγγαρίας

Γιορτάζοντας την Εθνική Ημέρα της Ουγγαρίας, το Επίτιμο Προξενείο της xώρας στην Κύπρο διοργανώνει συναυλία στις 25 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία με τους Kodály Spicy Jazz.

Μια από τις πιο διάσημες fusion μπάντες της Ουγγαρίας που αναμειγνύουν περίτεχνα τις παραδοσιακές μουσικές του Ζόλταν Κόνταλυ, του γνωστού εθνομουσικολόγου, μουσικοπαιδαγωγού και συνθέτη της χώρας, με πιο μοντέρνους ήχους όπως αυτών της φανκ και της τζαζ.

Το Kodály Spicy Jazz, αποτελείται από μουσικούς που έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν σε διάφορα ουγγρικά συγκροτήματα, συγκροτώντας έτσι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ουγγρική μουσική σκηνή. 

Με τον Zoltan Csery στα πλήκτρα, τον Daniel Gorogh στην τρομπέτα, τον Gyorgy Szentgallay στο μπάσο και τον Mark Koles στα ντραμς, η μπάντα θα απογειώσει με τις μουσικές της περιηγήσεις στο παρόν και το παρελθόν ενώ θα μας εισάγει στην ουγγρική κουλτούρα και παράδοση και πώς αυτή ενάγεται στη νέα εποχή.

Η μπάντα πήρε το όνομα της από τον Ζόλταν Κόνταλυ, που είναι διάσημος παγκοσμίως για την περίφημη μέθοδο Κόνταλυ, που εισήγαγε στα μέσα του εικοστού αιώνα. Πρόκειται για ένα σύστημα μουσικής εκπαίδευσης που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές χώρες.

Είσοδος ελεύθερη. 

Χορηγοί: Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Κύπρο, Louis Hotels, Hilton Park Nicosia. 
 

Κινηματοθέατρο Παλλάς title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Ρηγαίνης και Αρσινόης Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία, Λευκωσία

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31