News , Guide

Ποιους αφορά το μέτρο απαγόρευσης εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων;

Το εν λόγω μέτρο αφορά και κέντρα αναψυχής αλλά και εκδηλώσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020

Συζητήσεις, αντιδράσεις και ερωτηματικά προκάλεσε το εξαγγελθέν μέτρο της Κυβέρνησης για απαγόρευση των εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύονται μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εκδηλώσεις και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων (νοείται σε δημόσιους χώρους). 

Το μέτρο αυτό εντάσσεται ανάμεσα σε σειρά μέτρων που ανακοίνωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού στην Κύπρο.

Ξεκαθαρίζεται αρχικά ότι η απόφαση αυτή δεν απορρέει από τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive μετά και από συνομιλία με κυβερνητικές πηγές, η Κυβέρνηση είχε ενώπιον της σχετική σύσταση από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η οποία προφανώς είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η σύσταση αυτή προνοούσε απαγόρευση εκδηλώσεων και μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων. Ο αριθμός όπως μας εξηγήθηκε θα μπορούσε προφανώς να ήταν μικρότερος αλλά και μεγαλύτερος.

Τώρα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στην περίπτωση παρακοής του εν λόγω διατάγματος. Ξεκαθαρίζεται ότι το εν λόγω μέτρο αφορά και κέντρα αναψυχής αλλά και εκδηλώσεις όπως αναφέρθηκε πιο πάνω σε δημόσιους χώρους. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του SigmaLive θα δοθούν οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και γίνεται αντιληπτό ότι αν υπάρξει προκλητική παραβίαση του διατάγματος θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Σε δηλώσεις του για το θέμα εντωμεταξύ στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι το διάταγμα αυτό δεν λήφθηκε για να τιμωρηθεί κάποιος ποινικά αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους περιορισμού του ιού. Χώροι που διαχωρίζονται και δεν υπάρχει ομαδική συγκέντρωση ατόμων, δεν περιορίζεται η λειτουργία τους, σημείωσε ο κ.Κούσιος. 

Βεβιασμένη και πρόχειρη χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο τονίζοντας παράλληλα ότι το πλήγμα θα είναι τεράστιο για τον κλάδο. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close