Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013
Κάθε χρόνο και καλύτερα για την πανέμορφη εκδήλωση στον Πολύστυπο, η οποία αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τον τρύγο αλλά και την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων από το σταφύλι. Κάθε χρόνο, το γραφικό καφενείο του χωριού, εκεί όπου στεγάζεται το Κέντρο Νεότητας Πολυστύπου, αποδεικνυόταν μικρό για να χωρέσει ντόπιους αλλά και ξένους οι οποίοι πήγαιναν ως τον καταπράσινο Πολύστυπο για την ωραία εκδήλωση που γίνεται με αγάπη και ποντάρει στην ουσία. Εξ ου και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο παλιό-γραφικό σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο για τις ανάγκες της κοινότητας. Για όσους δεν έτυχε να βρεθούν ξανά στη "Γιορτή του παλουζέ και της ζιβανίας", αναφέρουμε ενδεικτικά πως αυτή περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον τρύγο, έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με τον τρύγο και την παραγωγή των προϊόντων του σταφυλιού, επί τόπου παραγωγή των υποπροϊόντων του σταφυλιού, επίδειξη παρασκευής ππαλουζέ και σιυσιούκκου, επίδειξη απόσταξης ζιβανίας, έκθεση διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών, έκθεση των προϊόντων-παραγώγων του σταφυλιού, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια από γνήσιους λαϊκούς οργανοπαίχτες της περιοχής, όπως επίσης και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του Κέντρου Νεότητας Πολυστύπου. Επιπλέον, καλό θα ήταν να ξέρεις πως σε όλους τους επισκέπτες θα προσφερθούν εδέσματα της κοινότητας όπως ζεστός ππαλουζές, κρασί, ζιβανία, σταφύλι, ξηροί καρποί κ.τ.λ.
Και όλα αυτά, μόλις 45 λεπτά από τη Λευκωσία. "Μόλις 2ms από την ψυχολύτρωση", όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και το δελτίο τύπου με το οποίο ο Πολύστυπος επικοινωνεί την εκδήλωση. "Σας περιμένουν φθινοπωρινές πινελιές στα βουνά της Μαδαρής, ασημένιες, κίτρινες και κόκκινες πιτσιλιές στον καμβά της μητέρας φύσης, οσφρητικές πανδαισίες βρεγμένου χώματος, πεύκου και αμπέλου, λησμονημένες γαστρονομικές απολαύσεις ζεστού ππαλουζέ και δροσερής ζιβανίας, εύηχα μουσικά γαργαλητά για τα ταλαιπωρημένα αυτιά σας... μα πάνω απ' όλα η ίδια η κοινότητα Πολυστύπου! Κοπιάστε, μεθύστε από ευτυχία, αφεθείτε στην απεραντοσύνη της φύσης και τον ονειρικό κόσμο των φθινοπωρινών 'αισθήσεων και παραισθήσεων...'. Γιατί κάποτε, πρέπει να ζήσουμε", καταλήγει το δελτίο.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου
20 Οκτωβρίου 2013
Σχετικά
20+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Όλα όσα θα συμβούν στο νησί και δεν πρέπει να τα χάσεις
Βραδιά αστροφωτογράφισης στην Πέτρα του Ρωμιού
Κάτω από τον Γαλαξία: Μια μοναδική φωτογραφική εξόρμηση
Η πιο εντυπωσιακή δωρεάν προβολή του καλοκαιριού γίνεται στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα καθηλωτικό ταξίδι διάρκειας 17 λεπτών μέσα από σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της πρωτεύουσας.
Κοιτάξτε ψηλά: Το σπάνιο «ραντεβού» Αφροδίτης και Δία φωτίζει απόψε τον κυπριακό ουρανό
Ένα μαγευτικό αστρονομικό φαινόμενο ορατό απόψε από την Κύπρο
Χάρισε ένα βιβλίο… και άφησε το μήνυμά σου στον επόμενο αναγνώστη!
Δράση ανταλλαγής βιβλίων στην Ερήμη
Μάθαμε πότε θα στηθεί το Πανηγύρι του Κρόμμυ στο χωριό
Αν ξέρεις προς τα πού πέφτει η Γιόλου, ακολούθησέ μας!
“Τα Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας” έρχονται και στο νησί μας, για ένα καθηλωτικό υπερθέαμα!
Με εντυπωσιακές ακροβατικές κινήσεις, μουσική που αγγίζει την ψυχή και μια αισθητική που συνδυάζει την παιδική αθωότητα με την καλλιτεχνική αρτιότητα
To My Mall Λεμεσού γέμισε δεινόσαυρους και προϊστορικά ζώα
Όλα όσα εντυπωσιακά θα δεις εκεί
Θέατρο, μουσική, σινεμά, κρασί και κωμωδία: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με όλα όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ακούσεις στο νησί
To μεγαλύτερο streetwear event της Κύπρου επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά,
Το Cyprus Streetwear Expo by Carlsberg επιστρέφει στη Λεμεσό στις 28 Ιουνίου
Οι φίλοι της Porsche βγήκαν ξανά στους δρόμους της Κύπρου
Μια μέρα γεμάτη Porsche και μοναδικές διαδρομές στην κυπριακή ύπαιθρο - Εντυπωσιακή η έναρξη από το Maison Anemi
Τελευταίες παραστάσεις για το Circus Atmosphere στο Παραλίμνι
Τα εντυπωσιακά ακροβατικά και οι μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας συνεχίζονται για λίγες μόνο ημέρες ακόμα