20 October 2013
Things to Do , Top Stories

Γιορτή της ζιβανίας και του παλουζέ στον Πολύστυπο

Η εκδήλωση "Μαδαρή - Μάνα Γη" πραγμαγτοποιείται για πρώτη φορά στο εξαιρετικής αισθητικής "Πολιτιστικό Κέντρο" του χωριού

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθε χρόνο και καλύτερα για την πανέμορφη εκδήλωση στον Πολύστυπο, η οποία αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τον τρύγο αλλά και την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων από το σταφύλι. Κάθε χρόνο, το γραφικό καφενείο του χωριού, εκεί όπου στεγάζεται το Κέντρο Νεότητας Πολυστύπου, αποδεικνυόταν μικρό για να χωρέσει ντόπιους αλλά και ξένους οι οποίοι πήγαιναν ως τον καταπράσινο Πολύστυπο για την ωραία εκδήλωση που γίνεται με αγάπη και ποντάρει στην ουσία. Εξ ου και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο παλιό-γραφικό σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο για τις ανάγκες της κοινότητας. Για όσους δεν έτυχε να βρεθούν ξανά στη "Γιορτή του παλουζέ και της ζιβανίας", αναφέρουμε ενδεικτικά πως αυτή περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον τρύγο, έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με τον τρύγο και την παραγωγή των προϊόντων του σταφυλιού, επί τόπου παραγωγή των υποπροϊόντων του σταφυλιού, επίδειξη παρασκευής ππαλουζέ και σιυσιούκκου, επίδειξη απόσταξης ζιβανίας, έκθεση διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών, έκθεση των προϊόντων-παραγώγων του σταφυλιού, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια από γνήσιους λαϊκούς οργανοπαίχτες της περιοχής, όπως επίσης και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του Κέντρου Νεότητας Πολυστύπου. Επιπλέον, καλό θα ήταν να ξέρεις πως σε όλους τους επισκέπτες θα προσφερθούν εδέσματα της κοινότητας όπως ζεστός ππαλουζές, κρασί, ζιβανία, σταφύλι, ξηροί καρποί κ.τ.λ.

Και όλα αυτά, μόλις 45 λεπτά από τη Λευκωσία. "Μόλις 2ms από την ψυχολύτρωση", όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και το δελτίο τύπου με το οποίο ο Πολύστυπος επικοινωνεί την εκδήλωση. "Σας περιμένουν φθινοπωρινές πινελιές στα βουνά της Μαδαρής, ασημένιες, κίτρινες και κόκκινες πιτσιλιές στον καμβά της μητέρας φύσης, οσφρητικές πανδαισίες βρεγμένου χώματος, πεύκου και αμπέλου, λησμονημένες γαστρονομικές απολαύσεις ζεστού ππαλουζέ και δροσερής ζιβανίας, εύηχα μουσικά γαργαλητά για τα ταλαιπωρημένα αυτιά σας... μα πάνω απ' όλα η ίδια η κοινότητα Πολυστύπου! Κοπιάστε, μεθύστε από ευτυχία, αφεθείτε στην απεραντοσύνη της φύσης και τον ονειρικό κόσμο των φθινοπωρινών 'αισθήσεων και παραισθήσεων...'. Γιατί κάποτε, πρέπει να ζήσουμε", καταλήγει το δελτίο.

 

Ώρα 11.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 99349227 (Κώστας), 99541499 (Μιχάλης), 99648445 (Χιονάτη).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close