Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Μα τι να πρωτοπεί κανείς για το Μa.
Σίγουρα πρέπει πρώτα να μιλήσει για την ξεκάθαρης φιλοσοφίας γαστρονομική του γραμμή, που ακροβατεί, μέσω του καταξιωμένου της executive-consultant chef Θάνου Στασινού, μεταξύ της περουβιανής και της ιαπωνικής κουζίνας.
Επίσης, δεν γίνεται κανείς να αφήσει ασχολίαστο τη σταθερή και ανοδική του πορεία σε όλους τους τομείς από την πρώτη κιόλας μέρα που λειτούργησε στους πανέμορφους, ισόγειους χώρους του ξενοδοχείου Radisson Blu στη Λάρνακα, αλλά και να επαινέσει την ομάδα των interior designers και αρχιτεκτόνων, για την πραγματικά όμορφη δουλειά που έχουν επιτελέσει.
Η υποδοχή ήταν ζεστή και φιλόξενη, όπως ζεστός και πλημμυρισμένος από εικόνες ήταν και ο χώρος που καθίσαμε έχοντας το μεγάλο προνόμιο να παρακολουθούμε live την προετοιμασία των πιάτων μας από την πλειάδα των επιδέξιων chef. Οι λίστες φαγητών και οίνων, έφτασαν αμέσως στα χέρια μας.

Επιλέξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη το iconicπιάτο του Θάνου Στασινού, που δεν είναι άλλο από το πικάντικο ceviche classico εμπλουτισμένο με φρέσκο λευκόσαρκο ψάρι, πιπεριά Amarillo, καρδιά φοίνικα και καλαμπόκι με το lime να απογειώνει κάθε μπουκιά. Η μεγάλη γκάμα από sushi σίγουρα θα σε ενθουσιάσει, ειδικά αν επιλέξεις το ισορροπημένο και πλούσιο σε γεύση Salmon Kabayaki roll ενισχυμένο με πολύ καλής ποιότητας σολομό και χέλι με διακριτικά kizami wasabi και ιαπωνική μαγιονέζα.
Η γευστική δοκιμή των επίσης ορεκτικών gyoza, που είχαν γεμίσει με χέλι και απογειώθηκαν με μαγιονέζα από τσάι matcha, μας έκανε να τα βαθμολογήσουμε με άριστα, ειδικά όταν ‘παντρεύτηκαν’ με τον αρκετά καλό και μαλακό σε τανίνες
Αγιωργίτικο οίνο από το οινοποιείο Lykos Estate.
Τα εγκωμιαστικά σχόλια που είχα ακούσει για το κοτόπουλο a la brassa επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, με το εξαιρετικά ψημένο κοτόπουλο, που πέτυχε να κρατήσει όλα τα υγρά στο γεωμετρικό κέντρο του κάθε τεμαχίου, να συνοδεύεται ιδανικά με πικάντικη huancaina sauce. Ζουμερό εσωτερικά, μα με κριτσανιστό δέρμα έφτασε και το φιλέτο σολομού που αρωματίστηκε με σάλτσα τεριγιάκι, το οποίο και επιλέξαμε να συνοδεύσουμε με τηγανητό ρύζι εμπλουτισμένο με λαχανικά.
Ο εδώδιμος, προσομοιωμένος με γλαστράκι κάκτου, επιδόρπιος πειρασμός, δομημένος με πράσινα churro με τσάι matcha, ‘φυτεμένα’ σε χώμα από σοκολάτα Caraïbe, έφτασε στο τραπέζι κάνοντάς μας για ακόμη μια φορά να στείλουμε τα εύσημά μας στην κουζίνα αλλά και στη διεύθυνση του εστιατορίου.
(80008878) Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 19.00-23.00.

Σχετικά
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του