Μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από το έργο του Κάφκα στα Κύπρια

Το KA-F-KA αποτελεί το πλέον αυτοβιογραφικό έργο του Mehdi Farajpour όσον αφορά στην αισθητική, το ρυθμό και τις εικόνες. Τα πρώτα ερωτήματα που σου έρχονται στο μυαλό παρακολουθώντας την παράσταση είναι: Τι έχει να επιδείξει ένα εξαντλημένο σώμα; Ή, καλύτερα, πώς μπορεί ένα καταβεβλημένο σώμα να χορέψει;

Το τρέξιμο με την όπισθεν γύρω από έναν κύκλο για σχεδόν μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράσταση είναι μόνο η αρχή του KA-F-KA. Ένας χορευτής με ζαλισμένο κεφάλι, με μυϊκές συσπάσεις, χωρίς αναπνοή και χωρίς ισορροπία από την κόπωση είναι η πρώτη εικόνα που θα δείτε στο KA-F-KA.

Το KA-F-KA του Mehdi Farajpour, εμπνευσμένο από το οπτικό σύμπαν του Φραντς Κάφκα, είναι μια ελεύθερη ερμηνεία του διάσημου κειμένου του με τίτλο «Μεταφόρφωση». Όπως και στις άλλες παραστάσεις του Farajpour, το KA-F-KA έχει οικοδομηθεί πάνω σε διεπιστημονική (και όχι πολυεπιστημονική) δομή, που σημαίνει ότι βαδίζει ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους αντί να τους σμίγει μόνο για χάριν της ένωσης. 

Το KA-F-KA είναι η ιστορία για όλους και για κανέναν. Ένας άντρας, χαμένος στη ρουτίνα της ζωής του, ξυπνά για να ανακαλύψει ότι έχει μεταμορφωθεί σε ένα άλλο ον. Υποφέρει από μοναξιά, πείνα και πόνο αλλά παρόλα αυτά, συνεχίζει να τρέχει προκειμένου να φέρει εις πέρας τις κοινωνικές και ατομικές υποχρεώσεις του. 

Το KA-F-KA παρουσιάστηκε στα: Opera Prima (Rovigo, Ιταλία) / PUF (Pula, Κροατία) / Cornerteateret (Bergen, Νορβηγία) / TESZT (Timisoara, Ρουμανία) / F.I.A.T (Podgorica, Μαυροβούνιο) / Dance Days Chania (Κρήτη), MOHOfest (Perm, Ρωσία) /  TOTCHKA (Omck, Ρωσία).

Δήλωση της Κριτικής Επιτροπής (PUF festival 2016) για το KA-F-KA του Mehdi Farajpour: 
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Mehdi Farajpour για την παράσταση KA-F-KA της ομάδας χορού Oriantheatre από το Παρίσι. Η παράσταση KA-F-KA του Mehdi Farajpour δεν μπορεί να χωρέσει στο διαγωνισμό μας και στα βραβεία (Cloud, Drop & Wind), καθώς αυτή η παράσταση είναι απλά τα πάντα - και επομένως είναι εκτός συναγωνισμού. Όταν βλέπεις αυτήν την παράσταση για πρώτη φορά, γίνεται σαφές γιατί η ψυχή έχει την ανάγκη να επιστρέψει στο σώμα, κάτι που είναι πιο ειλικρινές από τις λέξεις. This is – art.

ΛΕΜΕΣΟΣ 
04.09.2019 @ 20.30
ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
05 & 06.09.2019 @ 20.30
ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ

60’ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 
 

Θέατρο Ριάλτο
Gmap: 
ΤΕΤ04 ΣΕΠ
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων
Θέατρο ΘΟΚ
Gmap: 
ΠΑΡ05 ΣΕΠ
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 (χώρος παλαιού ΓΣΠ)

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31