Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2019
Εννέα φορές προτεινόμενη για Grammy, η Tierney Sutton προτάθηκε επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές για το “Best Jazz Vocal Album”, αποσπώντας υποψηφιότητα για Grammy για κάθε έργο που έχει κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία.
Με ένα πλούσιο ιστορικό όσον αφορά σε περιοδείες και ηχογραφήσεις μέσα από 20 χρόνια και 14 ψηφιακούς δίσκους (CD), το Tierney Sutton Band (TSB) έχει χαράξει μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία. Αποτελούμενο από την ίδια την Tierney Sutton και τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο), το σχήμα λειτουργεί σε τέλεια αρμονία, ενώ οι οποιεσδήποτε μουσικές αλλά και επαγγελματικές αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού και εντελώς συνεταιρικά. Το 2011, το TSB προτάθηκε για Grammy για τις από κοινού διασκευές του, το μόνο μουσικό σχήμα που απέσπασε τέτοια τιμή. Η δισκογραφία του είναι τόσο θεματική όσο και πλούσια.
Η ίδια η Tierney Sutton είχε κορυφαίες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο Hollywood Bowl, στο Carnegie Hall, στο Kennedy Center και στο πλαίσιο των συναυλιών Jazz At Lincoln Center. Όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία, η Tierney είναι περιζήτητη τόσο ως παραγωγός όσο και ως καθηγήτρια φωνητικής. Δίδαξε για πάνω από μια δεκαετία στο Thornton School of Music του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνια (University of Southern California – USC), και υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως επικεφαλής του Τμήματος Φωνητικής στο Los Angeles College of Music στην Pasadena της Καλιφόρνια, όπου δημιούργησε καινούριο αναλυτικό πρόγραμμα για φοιτητές φωνητικής παντός είδους. Έχει, επίσης, διδάξει, συμβουλεύσει και προωθήσει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της νέας γενιάς τραγουδιστών όπως την Gretchen Parlato και τη Sara Gazarek.
Όπως ανέφερε και η εφημερίδα “The New York Times” σε δύο διαφορετικές περιστάσεις:
«Μια σοβαρή καλλιτέχνης της Jazz, η οποία ανεβάζει το όλο εγχείρημα σε άλλο επίπεδο.»
και...
«Η κα Sutton είναι ένα καθαρό πνεύμα της Jazz που σέβεται το τραγούδι. Ακόμη κι όταν αυτοσχεδιάζει, ενίοτε με πολύ πειραματικό τρόπο, ουδέποτε αφήνει να χαθεί η πεμπτουσία του τραγουδιού.»
ΛΕΜΕΣΟΣ
06.09.2019 @ 20.30
ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
07.09.2019 @ 20.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
-
Θέατρο Ριάλτο
06 Σεπτεμβρίου 2019
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
07 Σεπτεμβρίου 2019
Σχετικά

Έρχεται μία οικογενειακή συναυλία με "Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ"
Με αφήγηση του αγαπημένου παραμυθιού, ζωντανή μουσική και 100μελή χορωδία

TYGA: Η Αθήνα υποδέχεται ξανά τον παγκόσμιο hip-hop σούπερ σταρ
Το απόλυτο urban show της χρονιάς!

«Μνήμες και Όνειρα»: Μία συναυλία της Έλενας Χατζηαυξέντη για έναν κόσμο δίκαιο, ελεύθερο και ειρηνικό
Ένα ταξίδι μνήμης και ονείρων που συνδυάζει μουσική, ποίηση και αφήγηση

Επιπλέον συναυλία για το αφιέρωμα Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη στην Λευκωσία
Sold out η πρώτη ημερομηνία για τα 20χρονα του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας αλλά και 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται για μια μοναδική συναυλία στην πλατεία
Mια βραδιά με τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή

Μουσική βραδιά με τον Μίρο Ευαγγελίδη, τον Ανδρέα Παράσχο και τον Ρολάνδη Λαζίδη
Μια βραδιά γεμάτη γνωστές μελωδίες και αγαπημένες φωνές

Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Κύπρο
Μια μουσική βραδιά με ρυθμό, φαγητό και προσφορά, αφιερωμένη στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Αλλαγή ημερομηνίας για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Το live των 4 Ροκκάδων μεταφέρεται

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, Live Stage στην Παλαιά Ελιά
Η Παλαιά Ελιά συνεχίζει να είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, ζεστή ατμόσφαιρα και μουσική που μένει αξέχαστη

Αλλαγή ημερομηνίας για την συναυλία του Sicario στην Κύπρο
Νέα ημερομηνία για το live του καλλιτέχνη

"ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Από το Παρίσι στην Αθήνα" με την Βάκια Σταύρου
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου για ένα μοναδικό κονσέρτο
