Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε ένα όμορφο καφενεδάκι στο χωριό που σερβίρει νόστιμο μαχαλεπί

Κάνε μία στάση στις Τρεις Ελιές για δροσιστικό μαχαλεπί, πορτοκαλάδα και λίζο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2019

Η Κύπρος είναι ένα νησί που αν προσπαθήσεις να το ανακαλύψεις, σίγουρα δεν θα καταφέρεις µε την πρώτη φορά.

Αν και µικρή σε έκταση, προσφέρει αµέτρητες επιλογές, έχει διαφορετικούς χαρακτήρες και ταιριάζει σε όλα τα γούστα και φυσικά διαθέτει πολλές κρυµµένες οµορφιές που αξίζει να γνωρίσεις.

Όπως είναι για παράδειγμα το μικρό και πολύ όμορφο "Καφενείο του Μάστρου" στο πολύ μικρό και γραφικό χωριό Τρεις Ελιές της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο ανακαλύψαμε στο δρόμο μας κατά την κυριακάτικη εξόρμησή μας στα βουνά.

Οι Τρεις Ελιές είναι ένα από αυτά τα χωριά που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με το ανόθευτο φυσικό περιβάλλον και να βιώσουν την απλή και γαλήνια ζωή της υπαίθρου. Κτισμένες σε μέσο υψόμετρο 800 μέτρων, οι Τρεις Ελιές, βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της επαρχίας Λεμεσού και ανήκουν στη γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας. Γειτνιάζουν με τις κοινότητες του Προδρόμου, της Λεμίθου και των Καμιναριών. Η ονομασία του χωριού προήλθε, σύμφωνα με το Νέαρχο Κληρίδη, από την ύπαρξη στο χωριό τριών ελιών, κάτι σπάνιο για μια ορεινή περιοχή.

Κατά την επίσκεψή σου λοιπόν, μην παραλείψεις να το επισκεφθείς για να δοκιμάσεις το μαχαλεπί της μαστόρισσας, να δροσιστείς με μία πορτοκαλάδα της καντήλας και να γλυκαθείς με λίζο. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close