Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 8 φεστιβάλ του σαββατοκύριακου που δεν πρέπει να χάσεις

Tα φεστιβάλ που θα μας κάνουν αυτό το weekend να πάρουμε τα βουνά!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2019

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού βαφτίζεται φεστιβαλικός και γεμίζει με γεύσεις και αρώματα του τόπου μας, μουσικές και χορούς, ενώ πλέον η καρδιά της παράδοσης, χτυπά δυνατά σε χωριά, βουνά, πλατείες και λόφους.

Γι' αυτό σημείωσε όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend. 

*Κεντρική φωτογραφία: Φεστιβάλ Ξαρκής

5ο Φεστιβάλ Κρασιού & Παραδοσιακών Προϊόντων Οινοποιείου Καμαντέρενα
Το Οινοποιείο Καμαντέρενα γιορτάζει και φέτος με το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Κρασιού & Παραδοσιακών Προϊόντων, το οποίο επιστρέφει στην πέμπτη του έκδοση, στις 2 και 3 Αυγούστου, 2019. Δύο μέρες διασκέδασης, με καλό φαγητό και άφθονο κρασί Καμαντέρενα και ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και οι Ελλαδίτες τραγουδιστές Τριαντάφυλλος και Σάσα Μπάστα. Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 8 το βράδυ ο υπουργός γεωργίας , αγροτικής ανάπτυξης  και περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Οινοποιείο Καμαντέρενα, Στρουμπί, επ. Πάφου, 2 & 3 Αυγούστου.

Γιορτή της Φουντουκιάς
Το σαββατοκύριακο 3 & 4 Αυγούστου πάμε στο χωριό Πλατανιστάσα, ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, το οποίο ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στην καθιερωμένη γιορτή της φουντουκιάς! Πρόκειται για την πέμπτη ετήσια Γιορτή της Φουντουκιάς, η οποία οργανώνεται από το Σύνδεσμο Αποδήμων Πλατανιστάσας. Στην καθιερωμένη γιορτή του Φουντουκιού θα υπάρχουν περίπτερα από τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν διάφορα τοπικά προϊόντα με βάση το φουντούκι ενώ από τον χώρο της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φαγητό και ποτό. Επίσης προγραμματίζεται για το Σάββατο μουσική και τραγούδι με τον Άντρο Εφραίμ στην πλατεία του χωριού και την Κυριακή 4/8 περπάτημα στο φουντουκόδασος (11.00), παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον λαογραφικό όμιλο Ακρίτες Γερίου.
>> Πλατανιστάσα, 3 & 4 Αυγούστου.

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα εδώ και 7 χρόνια διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ θα γίνει στις 2, 3 και 4 Αυγούστου 2019. Ο Άγιος Θεόδωρος σας περιμένει στη συνάντηση της παράδοσης με τη διασκέδαση! Tην πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ζυμώσουμε και θα ψήσουμε ζυμαρικά, θα γλεντήσουμε και θα χορέψουμε. Την επόμενη μέρα ο λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος θα αναλάβει τη διασκέδασή μας, ενώ την τρίτη μέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η 15η συνάντηση τέχνης και πολιτισμού, στο πλαίσιο της οποίας ο Λαογραφικός Όμιλος Πεντάσχοινος θα παρουσιάσει την κυπριακή ηθογραφία της Βασιλικής Φωτίου "Τα προξένια".
Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, 2, 3 & 4 Αυγούστου.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ
Στο γραφικό χωριό Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς, θα πάμε φέτος τον Αύγουστο, και συγκεκριμένα την Κυριακή 4 Αυγούστου, με αφορμή το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Κέντρο Νεότητας Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για ένα ολοήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζονται πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις:  Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την παρασκευή χωριάτικου ψωμιού σε ξυλόφουρνο, την απόσταξη ζιβανίας σε παραδοσιακό καζάνι, να γευτούν τραχανά και ππαλουζέ της ώρας, φρέσκο χαλλούμι, ρέσι, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού, πουρέκκια της αναρής κ.ά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κοκτέιλ κόκκινης ζιβανίας, τα οποία ενθουσίασαν πέρσι! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες της κοινότητας γνωρίζοντας την μακραίωνή της παράδοση. Μάλιστα στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διακεκριμένοι σεφ θα ετοιμάζουν μοναδικές συνταγές, εμπνευσμένες από τοπικά προϊόντα με την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin Chef Ανδρέα Μαυρομμάτη..
Διάβασε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς, 4 Αυγούστου

Φεστιβάλ Παπουτσόσυκου στη Γιαλιά
Το Σάββατο, 3 Αυγούστου πάμε στην κοινότητα Γιαλιάς, της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς της Πάφου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παπουτσόσυκου και συγκεκριμένα στους μαγευτικούς κήπους της ταβέρνας «Ο Μύλος». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το φρούτο σε αφθονία. Το φαγητό, το γλέντι, το τραγούδι και ο χορός, δεν θα λείπουν από το φεστιβάλ. Θα προσφέρονται δωρεάν φρούτα, γλυκά και λικέρ από παπουτσόσυκα, σε όλους.
>> Γιαλιά, επ. Πάφου, 3 Αυγούστου.

Φεστιβάλ Παπουτσόσυκου στην Αγία Άννα
Το χωριό Αγία Άννα της επαρχίας Λάρνακας είναι ένα μικρό, πανέμορφο χωριό περικυκλωμένο από χαμηλά βουνά. Θα το βρεις στον παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας και γειτονεύει με τα χωριά Ψευδάς και Καλό Χωριό Λάρνακας. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί μέχρι σήμερα, ειδικά αυτήν την εποχή αξίζει να το ανακαλύψεις. Κι αυτό ειδικά αυτό το σαββατοκύριακο, οπότε έχει φεστιβάλ. Το 7ο Φεστιβάλ Παπουτσόσυκου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει βόλτες με το παλιό κάρο, παπουτσόσυκα και προϊόντα παπουτσοσύκου, παιχνίδι σε φουσκωτά, διαδραστικές δραστηριότητες κ.ά.
Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Αγία Άννα, επ. Λάρνακας, Σάββατο 3 Αυγούστου

 

 

Φεστιβάλ Φέγγαρος 2019
Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και όχι μόνο. Στις τρεις σκηνές του φεστιβάλ φέτος πρόκειται να εμφανιστούν περισσότερα από 40 συγκροτήματα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες της pop, rock, dance, hip hop, αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής, όπως Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρίνα Σάττι & Fonέs, Planet of Zeus, Nalyssa Green, Metaxas X Ghstwrld, Vasiliki & The Amalgamation κ.ά. Ταυτόχρονα, στόχος του φεστιβάλ είναι να εισάγει τους ντόπιους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.
>> Πέμπτη 1-Σάββατο 3 Αυγούστου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας,17:00 - 04:00, €25. Πληρ. www.fengaros.com.

Living Color festival
Το Living Color Music & Arts Festival το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Αγία Νάπα τo 2017 ενώνει εδώ και 3 χρόνια μια μεγάλη παρέα με τους world's best EDM DJs, δημιουργώντας αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο ετήσιο μουσικό γεγονός στην Κύπρο. Από τον πρώτο χρόνο έναρξης του φεστιβάλ, στόχος είναι το μοναδικό συναπάντημα τεχνών και μουσικής κάτω από τον μεσογειακό ήλιο της Αγίας Νάπας, συνδυάζοντας μουσικές παραστάσεις από παγκοσμίως γνωστούς καλλιτέχνες, εκθέσεις τέχνης και γεύσεις από τοπική και διεθνή κουζίνα. Είναι κάτι περισσότερο από μια διασκεδαστική ημέρα. Το Living Color Music & Arts Festival έχει χαρακτηριστεί από πολλούς και ως Disneyland για ενήλικες. Για 3η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ γίνεται στον ίδιο χώρο, το γήπεδο της Αγίας Νάπας, το οποίο έγινε σταθμός για την διοργάνωση έχοντας την στήριξη του δήμου Αγίας Νάπας αλλά και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Όσοι παρευρέθηκαν στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής EDM σε μια μεγαλοπρεπή σκηνή 840 τ.μ (τη μεγαλύτερη στο είδος της που είδαμε ποτέ στην Κύπρο, εμπλουτισμένη με οπτικά και ηχητικά εφέ), καθώς και μια σειρά από δραστηριότητες που πρόσφεραν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, όπως live art installations, διασκεδαστικά παιχνίδια και μια μοναδική ποικιλία από ποιοτικό street food. Η δεύτερη διοργάνωση ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, προσελκύοντας πέραν των 6000 fans. Tο Living Color Music & Arts Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του, θέτει και φέτος νέα πρότυπα στον τομέα της ψυχαγωγίας στην Κύπρο, και επιστρέφει για την τρίτη πρωτοποριακή του έκδοση το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019! Η τρίτη φετινή διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Νάπας, έναν υπέροχο χώρο 21.000 τετραγωνικών μέτρων με θέα τη θάλασσα. Φέτος το φεστιβάλ υπόσχεται να καταπλήξει τους fans του με performers όπως οι Australian Duo Dj’s Nervo που επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν και πάλι, οι Ολλανδοί Dj’s Sunnery James & Ryan Maciano. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει, με τα εισιτήρια να είναι διαθέσιμα στην πιο χαμηλή τιμή, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.livingcolorfestival.com για λίγες μέρες μόνο. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια Γενικής Εισόδου και VIP εισιτήρια. Μπορείτε επίσης να κάνετε VIP κράτηση στο exclusive VIP Elevated Couch Deck ή στο Platinum Cabana Deck που επιτρέπει εκπληκτική θέα καθόλη την διάρκεια της βραδιάς.
>> Σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Νάπας, 3 Αυγούστου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close