Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020
Τo χαµηλό βαροµετρικό που βρίσκεται νότια της Κύπρου σύντοµα εξασθενεί και ασθενής χαµηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Μετά το µεσηµέρι αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, αλλά µετά το µεσηµέρι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά αρχικά στα ανατολικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά, αναµένεται παγετός.
Το Σάββατο, την Κυριακή και την ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει το Σάββατο µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή και την ∆ευτέρα δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.
Ανοικτοί για οχήματα με αλυσίδες ή τετρακίνηση οι δρόμοι προς Τρόοδος
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού. Σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι είναι η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για βροχόπτωση.
Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.
Σχετικά

Η ιδανική επιλογή για ένα γάμο γεμάτο ρομαντισμό, πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας από τους πιο πολυτελείς και εμβληματικούς προορισμούς στην Κύπρο, που προσφέρει ένα μαγευτικό περιβάλλον για αξέχαστες εκδηλώσεις.

Οι παραλίες της Λάρνακας γέμισαν φοινικόδεντρα (εικόνες)
Πράσινες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας


Αυτός είναι ο πρώτος προορισμός της Wizz Air από την Πάφο
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυό της στην Κύπρο με τη νέα σύνδεση Πάφος–Γερεβάν, που ξεκινά τον Οκτώβριο με ναύλους από 29,99 ευρώ.

Το μαγευτικό χωριό που έγινε πηγή έμπνευσης για τα διάσημα «Νούφαρα» του Μονέ
Η ήρεμη γωνιά της Γαλλίας που έγινε καμβάς

Τα ινσταγκραμικά νησιά αυτού του καλοκαιριού και οι κρυφοί θησαυροί
Τα πιο πολυσύχναστα και τα πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης


Τρεις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς στην Ευρώπη
Δες ποιες είναι και γιατί αξίζει να ταξιδέψεις σε αυτές

Οι πιο μαγευτικές πόλεις για τις τελευταίες ανοιξιάτικες αποδράσεις
Κορυφαίες επιλογές για ταξίδι την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Τι αλλάζει σε 4 ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας
4 τουριστικά καταλύματα μας περιμένουν για χαλάρωση και διακοπές

Στους 35 βαθμούς και με σκόνη σήμερα η Κύπρος–Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

«Χτυπάει» 38αρι ο υδράργυρος - Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας