Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020
Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Τετάρτη, οπότε και σταδιακά υποχωρεί.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήµατα θα χιονίζει.
Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα ή και παρατεταµένα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Tοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός, τουλάχιστον µέχρι το µεσηµέρι.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργά τη νύκτα τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα. Τοπικά στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά µέχρι πολύ κυµατώδης.
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά.
Τη νύκτα αναµένονται περισσότερα φαινόµενα βροχών ή και µεµονωµένων καταιγίδων. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.
Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.
Λόγω των καιρικών συνθηκών αρκετοί δρόμοι ανά το παγκύπριο είναι κλειστοί, γι' αυτό η Αστυνομία με ανακοίνωση ενημερώνει το κοινό για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Διάφορα προβλήματα, όπως αποκοπή δέντρων και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προκλήθηκαν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα.
Σχετικά

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.

Olympo: Η νέα σειρά του Netflix που έχει προκαλέσει φρενίτιδα
Το “Olympo” είναι ήδη στη λίστα των δημοφιλέστερων σειρών του ελληνικού Netflix και σπάει ταμεία σε κάθε χώρα που προβάλλεται


Η Wizz Air (μόλις) ανακοίνωσε πτήσεις από τη Λάρνακα σε έναν νέο προορισμό
Νέο δρομολόγιο Wizz Air από Λάρνακα προς Tίρανα

Το “Maritime Cyprus 2025” επιστρέφει στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα κορυφαίο γεγονός του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό: 40+3 ορεινά χωριά για να ανακαλύψεις
Τι κι αν οι παραλίες ξεχειλίζουν από λουόμενους κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για πολλούς το καλοκαίρι στο βουνό έχει άλλη χάρη!