Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Αυτά είναι τα καλύτερα μαγαζιά για ψάρι στην Κύπρο

Τα κορυφαία εστιατόρια για ψάρι για τη σεζόν 2018-2019 φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερο Ψάρι των Cyprus Eating Awards 2019

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2019

Τα Cyprus Eating Awards 2019 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 12 κατηγορίες και τα 85 φετινά υποψήφια εστιατόρια.  Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 12 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για το Καλύτερο Ψάρι που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.

Φέτος, 7 εστιατόρια που σερβίρουν αποκλειστικά ψάρια και θαλασσινά με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το εστιατόριο που σερβίρει το καλύτερο ψάρι;

Ψήφισε ΕΔΩ

Οι υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερο Ψάρι είναι:



1. ALMAR SEAFOOD BAR
Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος εστίασης της περιοχής Μακένζι στη Λάρνακα και είναι χάρμα οφθαλμών οι ανοικτές βιτρίνες του, απ’ όπου μπορείς να επιλέξεις τα φρέσκα ψάρια που διαθέτει. Μια πραγματικά πολυσυλλεκτική, θαλασσινή έκδοση, που ικανοποιεί τόσο τους ψαρογκουρμέ και με ψαγμένους ουρανίσκους θαμώνες όσο και τους παραδοσιακούς, που ποντάρουν στη φρέσκια ψαριά της ημέρας.
(24201700) Λάρνακα.



2. FAT FISH
Είναι ένα εστιατόριο που εκπέμπει την αύρα του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά παράλληλα είναι κι ένας χώρος εστίασης, που χάρη στην πολυετή πείρα των ιδιοκτητών του σε εστιατόρια σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αναδεικνύει έναν διεθνή χαρακτήρα, που κερδίζει αμέσως τις καλύτερες των εντυπώσεων. Εδώ, δεν θα φας τους κλασικούς ψαρομεζέδες, αλλά θα απολαύσεις δημιουργικά πιάτα με γεύση από θάλασσα.
(25828181) Λεμεσός. 



3. Η ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ
Το βραβευμένο εστιατόριο με μοναδική αισθητική ταυτότητα και προσεγμένη εξυπηρέτηση σίγουρα θα αποτελέσει την έδρα για το μεσημεριανό σου γεύμα, το σημαντικό σου business lunch ή την after work απογευματινή σύναξη, αλλά και το δείπνο αξιώσεων που θες να απολαύσεις με λιχουδιές της θάλασσας. Η προκαθορισμένη, ελληνικότατης φιλοσοφίας ποικιλία με σαλάτες, ορεκτικές αλοιφές και άφθονα πιάτα ψαρικών είναι επιλογή για πολλούς αποδέκτες, αλλά και για όλα τα βαλάντια.
(22665577) Λευκωσία.


4. ΚΑΛΑΜΙΕΣ
Μοναδικό στο είδος του εστιατόριο ψαρικών, που πέτυχε να κερδίσει τον θαυμασμό όλων όσοι λατρεύουν τα θαλασσινά. Το βραβευμένο εστιατόριο, που απευθύνεται στους λάτρεις των φρέσκων, αριστοτεχνικά ψημένων ιχθύων, αλλά και δημιουργικών και παραδοσιακών πιάτων της τοπικής κουζίνας συνεχίζει από το 1975 την ανοδική του πορεία, χάρη στην εμμονή των ιδιοκτητών του για ό,τι πιο φρέσκο και ποιοτικό στον χώρο της γεύσης. 
(23831145) Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου.

 
5. ΠΥΞΙΔΑ
Η ψαροταβέρνα δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς στη Λευκωσία λειτουργεί από το 2004, ενώ από το 2014 λειτουργεί και στη Μαρίνα Λεμεσού και τώρα και στη Λάρνακα. Θεωρείται μια από τις πιο ποιοτικές ψαροταβέρνες του νησιού, καθώς πέρα από τα κλασικά τηγανητά ή στη σχάρα πιάτα, έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και σερβίρει μαγειρευτά, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά.
(22445636) Λευκωσία. 

6. THE OLD NEIGHBORHOOD (ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ)
Τι κι αν τα Ψαράκια του Νίκου είναι ένα μικρό, λιτό κι απέριττο μαγαζάκι, σε ένα γραφικό, στενό δρομάκι στην παλιά Λεμεσό; Εκείνο που πραγματικά μετρά σε μια ψαροταβέρνα είναι το ψάρι να 'ναι φρέσκο, να μοσχοβολά την αλμύρα της θάλασσας, μα συνάμα να είναι και σωστά ψημένο. Κύριο μέλημα του ιδιοκτήτη είναι να γεμίσει την καλάθα του με τα καλύτερα φαγκριά, συναγρίδες, μπαρμπούνια και ορφούς, που το βράδυ θα προσγειωθούν στις καυτές σχάρες και τηγάνια για να τα απολαύσεις. 
(25376082) Λεμεσός.


7. VASSOS PSAROLIMANO
Από το 1962 η ταβέρνα Vassos Psarolimano αποτελεί σήμα κατατεθέν της γύρω περιοχής. Δεσπόζει στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας και είναι φημισμένο για το ολόφρεσκο ψάρι, αλλά και τα διεθνούς κουζίνας νόστιμα πιάτα που σερβίρει. Διαθέτει ένα εκλεκτό μενού με διαλεκτά φαγητά για να απολαύσεις παρέα με το κρασάκι σου αγναντεύοντας την εκπληκτική θέα. Όλα είναι μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα, ποιοτικά και αγνά κυπριακά υλικά.
(23721884) Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close