Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το νέο, εντυπωσιακό εστιατόριο της Κύπρου, έχει υπέροχη θέα στη θάλασσα

Όταν η μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της σε ένα μοναδικό στο είδος του, γαστρονομικό concept

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2019

Μοναδικό στο είδος του, γαστρονομικό concept, το Fort·O·Lana του Amavi Hotel στην Πάφο, τιμά με σεβασμό την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, με έναν τρόπο δημιουργικό και γευστικό.

Πρώτο σου μέλημα, είναι να κρατήσεις ένα από τα ρομαντικά τραπέζια του πνιγμένου στο πράσινο αίθριου χώρου, που χαίρεται απλόχερα την αύρα της παρακείμενης θάλασσας, αλλά και την αίγλη του υδάτινου κόσμου του εντυπωσιακού πεντάστερου ξενοδοχείου της Πάφου.

Η μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και ντομάτα, το τζατζίκι με μοριακές πέρλες ξιδιού και το βρασμένο χαλλούμι με τσάτνι ντομάτας και τσίλι θα σε κάνουν να συγχαρείς όλο το team της κουζίνας και ειδικά τον chef Ιορδάνη Καραμπατάκη, που κρατά τα ηνία της.

Η θάλασσα και τα καλούδια της θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα τρία στάδια του μεζέ με δυνατά χαρτιά τα φιλέτα μπαρμπουνιού με υφές αγκινάρας και σος από σαφράν και άνηθο, τις θεϊκές, ζεστές σαρδέλες σε φρυγανισμένο ψωμάκι και τέλος τις γαρίδες σαγανάκι, που πλέουν σε πραγματικά al dente κριθαρότο με αφρό φέτας από πάνω.

Όσον αφορά τη γαστρονομική συνέχεια, εσύ θα την αποφασίσεις έχοντας στο μυαλό διάφορες επιλογές, όπως βοδινό στιφάδο με μεστωμένα κρεμμύδια και πατάτες, χοιρινή κοιλιά που μοσχομυρίζει Κουμανδαρία και αναδεικνύεται με σέλερι ή θεϊκό κότσι αρνιού με γλυκοπατάτα.

Το λαβράκι με πουρέ φάβας, το ζουμερό κοτόπουλο με γευστικούς συνοδοιπόρους τους εξαιρετικούς τραχανοκεφτέδες του Fort·O·Lana και το ανεπανάληπτο και ταξιδιάρικο στις κουζίνες της γιαγιάς πιάτο με κολοκάσι και κουπέπια είναι επιλογές που έχουν συγκρατηθεί στη γευστική μνήμη.

Η γαστρονομική ιστορία που δεν θες να τελειώσει -αλλά ευτυχώς μπορεί να επαναληφθεί λίαν συντόμως- θα έχει ως επίλογο μια μερίδα από μαμαδίστικο κέικ πορτοκαλιού δροσισμένο με παγωτό μαστίχα και πιστάτσιο. (Τιμή ποικιλίας €35/άτομο).

INFO (26522500) Λεωφόρος Ποσειδώνος 22, Πάφος. Παρ-Τετ 19.00-22.00.
Επικοινωνείτε απ’ ευθείας με το ξενοδοχείο για τυχόν αλλαγές στις μέρες και ώρες λειτουργίας του εστιατορίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close