Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2019
Μοναδικό στο είδος του, γαστρονομικό concept, το Fort·O·Lana του Amavi Hotel στην Πάφο, τιμά με σεβασμό την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, με έναν τρόπο δημιουργικό και γευστικό.
Πρώτο σου μέλημα, είναι να κρατήσεις ένα από τα ρομαντικά τραπέζια του πνιγμένου στο πράσινο αίθριου χώρου, που χαίρεται απλόχερα την αύρα της παρακείμενης θάλασσας, αλλά και την αίγλη του υδάτινου κόσμου του εντυπωσιακού πεντάστερου ξενοδοχείου της Πάφου.
Η μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και ντομάτα, το τζατζίκι με μοριακές πέρλες ξιδιού και το βρασμένο χαλλούμι με τσάτνι ντομάτας και τσίλι θα σε κάνουν να συγχαρείς όλο το team της κουζίνας και ειδικά τον chef Ιορδάνη Καραμπατάκη, που κρατά τα ηνία της.
Η θάλασσα και τα καλούδια της θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα τρία στάδια του μεζέ με δυνατά χαρτιά τα φιλέτα μπαρμπουνιού με υφές αγκινάρας και σος από σαφράν και άνηθο, τις θεϊκές, ζεστές σαρδέλες σε φρυγανισμένο ψωμάκι και τέλος τις γαρίδες σαγανάκι, που πλέουν σε πραγματικά al dente κριθαρότο με αφρό φέτας από πάνω.
Όσον αφορά τη γαστρονομική συνέχεια, εσύ θα την αποφασίσεις έχοντας στο μυαλό διάφορες επιλογές, όπως βοδινό στιφάδο με μεστωμένα κρεμμύδια και πατάτες, χοιρινή κοιλιά που μοσχομυρίζει Κουμανδαρία και αναδεικνύεται με σέλερι ή θεϊκό κότσι αρνιού με γλυκοπατάτα.
Το λαβράκι με πουρέ φάβας, το ζουμερό κοτόπουλο με γευστικούς συνοδοιπόρους τους εξαιρετικούς τραχανοκεφτέδες του Fort·O·Lana και το ανεπανάληπτο και ταξιδιάρικο στις κουζίνες της γιαγιάς πιάτο με κολοκάσι και κουπέπια είναι επιλογές που έχουν συγκρατηθεί στη γευστική μνήμη.
Η γαστρονομική ιστορία που δεν θες να τελειώσει -αλλά ευτυχώς μπορεί να επαναληφθεί λίαν συντόμως- θα έχει ως επίλογο μια μερίδα από μαμαδίστικο κέικ πορτοκαλιού δροσισμένο με παγωτό μαστίχα και πιστάτσιο. (Τιμή ποικιλίας €35/άτομο).
INFO (26522500) Λεωφόρος Ποσειδώνος 22, Πάφος. Παρ-Τετ 19.00-22.00.
Επικοινωνείτε απ’ ευθείας με το ξενοδοχείο για τυχόν αλλαγές στις μέρες και ώρες λειτουργίας του εστιατορίου.
Σχετικά

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις

Οι 11 νέες αφίξεις και όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
Το καλοκαίρι κρατά ψηλά το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με πολλά και άκρως συναρπαστικά νέα

Δωρεάν λουκουμάδες για όλους, για μία ημέρα!
Ο Λούκουμαν έχει γενέθλια και σε κερνάει (μα τι άλλο;) λουκουμάδες

Το Taste Atlas προτείνει διακοπές στις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για φαγητό
Η ελληνική που ξεχωρίζει

Πάμε για τυφλή γευσιγνωσία κρασιού σε ένα υπέροχο οινοποιείο στο χωριό
Δοκιμάζουμε κρασιά χωρίς όραση... μόνο με όσφρηση και γεύση

Μία Τετάρτη γεμάτη μωροκανέλα, τη σπάνια κυπριακή ποικιλία κρασιού
5 ετικέτες για να γνωρίσεις την ποικιλία και τις δυνατότητέ της

Nobu Matsuhisa: Η Κύπρος θα φιλοξενήσει για δύο μέρες τον μεγαλύτερο star chef του κόσμου
Για μία αποκλειστική γαστρονομική εμπειρία

Το Ιστορικόν: Το ταβερνείο-σταθμός του Αγίου Δομετίου ανοίγει και Δευτέρα βράδυ
Βραβευμένο, αυθεντικό και πάντα μερακλίδικο, το Ιστορικόν προσαρμόζει το ωράριό του για το καλοκαίρι, παραμένοντας κλειστό Κυριακή μεσημέρι – μέχρι τον Οκτώβριο.