Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2019
Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες της ξεκούρασης, των διακοπών που οι περισσότεροι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις άδειες μας από τις δουλειές μας. Εμείς εδώ στο Check In Cyprus δεν σταματάμε ποτέ να γυρνάμε απ’ άκρη σ’ άκρη της Κύπρου και να ανακαλύπτουμε νέους χώρους, καινούρια μαγαζιά και ιδέες για έξοδο, φαγητό και εκδρομή.

Σε μία από τις πρόσφατες εξορμήσεις μας στην επαρχία Πάφου ανακαλύψαμε, ίσως, το πιο πρωτότυπο εστιατόριο της Κύπρου. Στο δρόμο προς τις θαλασσινές σπηλιές της Πάφου και την Πέγεια στα αριστερά μας είδαμε ένα ολόφωτο ελαιώνα. Σταματήσαμε με το αυτοκίνητο και εκεί βρήκαμε το στέκι του καλοκαιριού.

Ένα σουβλατζίδικο μέσα σε ένα ελαιώνα, με λαμπάκια που δημιουργούν μία μαγευτική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, με τραπεζάκια όμορφα και περιποιημένα. Στο χώρο υπάρχει γρασίδι που δημιουργεί μία πολύ όμορφη εικόνα.

Το Σουβλατζίδικο Ο Σόλος άνοιξε μόλις πρόσφατα και μέσα σε ένα κοντέινερ έχει φτιάξει την κουζίνα του όπου ψήνει κυπριακό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, είδη σχάρας, μυρωδάτη σεφταλιά, συκώτι, χοιρινό μπέικον όλα ψημένα στα κάρβουνα. Εμείς δοκιμάσαμε την πιατέλα κρεατικών (€13 το άτομο) και λατρέψαμε τις ολόφρεσκες και σωστά αλατισμένες τηγανητές πατάτες, την παφίτικη πίτα με το σπιτικό τζατζίκι και ταχίνι αλλά και τα αρκετά νόστιμα κρεατικά μας.

Ο χώρος είναι όλα τα λεφτά και το καλοκαίρι είναι ιδανικός για έξοδο με την παρέα. Το προσωπικό φιλικότατο, οι τιμές λογικές και ο κύριος Σόλος μαζί με τον γιο του ευγενέστατοι να σε εξυπηρετήσουν.

Σχετικά
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά