2-3 July 2019
Μουσική

Η γραφική πλατεία της Αγλαντζιάς θα γεμίσει και φέτος μουσικές τζαζ

Δύο ξεχωριστές βραδιέςμε τζαζ μελωδίες από Κύπριους καλλιτέχνες αλλά και του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019

Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 13ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουλίου με μουσικούς από Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αξιόλογες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

Τρίτη 2/7
20:30
Κύπρος
Odysseas Toumazou Trio

Το Trio είναι ένα πρότζεκτ αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων. Με επιρροές από την τζαζ και την κλασική μουσική καθώς επίσης και από την παραδοσιακή ελληνική και κυπριακή μουσική, οι συνθέσεις του κιθαρίστα Οδυσσέα Τουμάζου αποτελούν μια μοναδική μουσική που απευθύνονται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί. Η μπάντα θα παρουσιάσει αυθεντικές οργανικές συνθέσεις που θα περιλαμβάνονται στον πρώτο της δίσκο, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

21:45
Αυστρία
Edi Nulz

Ένα συγκρότημα που δείχνει ξανά και ξανά τον υπέροχα χαλαρό και έντεχνο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να απελευθερωθούμε από κάθε μουσικό περιορισμό και παράδοση. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις μουσικούς, οι οποίοι μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος το 2011, άνοιξαν το δρόμο για μια νέα μουσική αντίληψη. Προερχόμενοι από τον τομέα της τζαζ, οι τρεις άντρες ουσιαστικά τα άφησαν όλα αυτά πίσω τους και βρήκαν τη δική τους μουσική ταυτότητα, αντλώντας τις επιρροές τους από διάφορες κατευθύνσεις. Πέρα από τις ισχυρή δεξιοτεχνία τους στα όργανα και τα εξαιρετικά πολυσύνθετα τραγούδια των μουσικών, είναι πάνω από όλα η ενέργεια στο ρυθμό της εκτέλεσης, οι μελωδίες, και οι αυτοσχεδιασμοί που κάνουν τη μουσική αυτού του Τρίο να ξεχωρίζει από την παραδοσιακή τζαζ και να θυμίζει κάπως την εποχή του προοδευτικού ροκ της δεκαετίας του 70. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ “An der vulgären Kante” το 2016, που απέσπασε τεράστιο κριτικό έπαινο, οι Edi Nulz παρουσίασαν το τελευταίο τους άλμπουμ “El Perro Grande” την άνοιξη του 2018.

22:45
Γερμανία
Sendecki – Spiegel

Ο Vladyslav Sendecki θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς και δημιουργικούς σόλο πιανίστες της ευρωπαϊκής σκηνής τζαζ. Η Süddeutsche Zeitung τον επαίνεσε ως ‘βιρτουόζο του συναισθήματος ο οποίος δημιουργεί μια συγκινησιακά έντονη μουσική δεξιοτεχνία’. Και η New York Village Voice τον κατέταξε μεταξύ των πέντε κορυφαίων πιανιστών τζαζ των τελευταίων 100 χρόνων, μαζί με τους Herbie, Chick και Duke και Jarrett.
Ο Jürgen Spiegel με τη σειρά του υπήρξε η κινητήρια ρυθμική δύναμη και ο ευαίσθητος δημιουργός ήχων στο παγκοσμίως γνωστό Tingvall Trio για περισσότερα για δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα οι δυο μουσικοί που έχουν την έδρα τους στο Αμβούργο ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα ασυνήθιστο αστερισμό πιάνου/κρουστών για ένα συναρπαστικό δημιουργικό έργο στο στούντιο: η Ποίηση συναντά τη Δυναμική, η δεξιοτεχνία με λεπτό διάλογο και ελευθερία για την ανταλλαγή συναισθημάτων. Ένα ταξίδι ήχου που είναι δύσκολο να αγνοηθεί, και που με φυσικό τρόπο διαλύει τα όρια μεταξύ της τζαζ, κλασικής και παγκόσμιας μουσικής.

Τετάρτη 3/7
20:30
Κύπρος
Nicolas Tryphonos Quintet

Το σχήμα αυτό αποτελεί μια μετεξέλιξη προηγουμένων συνεργασιών που είχαν τα μέλη ανά τα χρόνια. Το σχήμα αρέσκεται να κινείται στα μονοπάτια της Jazz νοοτροπίας και της παραδοσιακής μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου εκτελώντας αυθεντικές συνθέσεις. Το σχήμα αποτελείται από το βασικό και κλασικό κορμό του Jazz Piano Trio και συμπληρώνεται από δυο σολίστες, ώστε να δώσει το στίγμα των Βαλκανίων και της Ανατολής.

21:25
Ιταλία
Luca Ciarla solOrchestra

Ο δημιουργικός και γεμάτος εκπλήξεις Ιταλός Luca Ciarla υπερβαίνει με άνεση τα όρια μεταξύ των μουσικών ειδών για να χαράξει ένα καινοτόμο μουσικό μονοπάτι, μια μαγική ακουστική αποπλάνηση σε πλήρη ισορροπία μεταξύ των γραπτών συνθέσεων και του αυτοσχεδιασμού, των παραδοσιακών και των σύγχρονων ήχων. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε φεστιβάλ και συναυλίες jazz, κλασικής και world μουσικής σε περισσότερες από πενήντα χώρες. Με το σόλο project του επανακαθορίζει τα όρια του jazz βιολιού με πετάλι για λούπες, τη φωνή του και ηλεκτρονικά όργανα. Βήμα-βήμα, παίζει ζωντανά όλα τα μέρη, χρησιμοποιώντας το βιολί ως κιθάρα, μπάσο ή κρουστό, ξεδιπλώνοντας καινούργιους αυτοσχεδιασμούς και δεξιοτεχνικά μουσικά περάσματα. Σε αυτό το ευρηματικό τοπίο, ο Luca τραγουδάει, σφυρίζει και παίζει διάφορα μικρά όργανα. Η μουσική εξελίσσεται αδιάκοπα σε μια εντυπωσιακή σόλο jazz ορχήστρα!

22:20
Ελλάδα
Mihalis Kalkanis Group

Η μουσική του πηγάζει από στιγμιότυπα της πραγματικής ζωής που, στη συνέχεια και με την ανάλογη επεξεργασία, γίνονται καλλιτεχνικά κομψοτεχνήματα και παίρνουν τον δικό τους δρόμο. Field recordings που σμίγουν με ηλεκτρονικούς ήχους, ηχορυθμίες της παράδοσης που βγαίνουν από αυτοσχεδιαστικές διαδικασίες, νότες και ήχοι του κόσμου μετασχηματισμένοι μέσα από καθαρή jazz τεχνοτροπία και άλλα πολλά που έχουν αποτυπωθεί στους μέχρι τώρα δίσκους και ηχογραφήσεις του («Scarborough Tales» του 2010, «A Parking Lot Performance» του 2012, «World Echoes in Athens» του 2015). Ο Μιχάλης Καλκάνης προέρχεται από μουσική οικογένεια με μακρά μικρασιατική και βορειοελλαδίτικη παράδοση, όμως οι δικές του μουσικές, όσο και αν αντλούν από τα βάθη αυτών, τείνουν να έχουν ξεκάθαρες urban αναφορές, πράγμα που τον κάνει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς. Το σχήμα του αποτέλεσε τη νέα μουσική πρόταση του Athens Technopolis Jazz Festival για το 2018, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά ταξίδεψε και παρουσίασε τη δουλειά του σε άλλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα. Στις 3 Ιουλίου αναμένεται να μας ταξιδέψει και να δημιουργήσει μία μαγική ατμόσφαιρα που θα «ξυπνήσει» τα συναισθήματα όλων μας.

23:15
Κύπρος
Macumba

Μια συνεργασία του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres με τους Ρόδο Παναγιώτου, Γιώργο Μορφίτη και Ηλία Ιωάννου, φέρνει μια νέα πνοή στη μουσική σκηνή της Τζαζ και Λάτιν στο νησί. Μια διαφορετική προσέγγιση σε λάτιν ρυθμούς – κυρίως αφρικανο-κουβανικούς και βραζιλιάνικους – οι οποίοι ενώνονται μέσα από μια σύγχρονη μετά- τζαζ αισθητική. Οι Macumba δημιουργήθηκαν λίγο μετά την άφιξη του Rodrigo Cáceres στην Κύπρο και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δυναμικό και καινοτόμο ήχο. Σε συνέχεια της θερμής υποδοχής που έτυχαν σε ζωντανές συναυλίες και φεστιβάλ της Κύπρου, παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις σε μια ζωντανή παράσταση γεμάτη ρυθμό και έντονη σκηνική παρουσία, η οποία θα ταξιδέψει το κοινό σε διάφορες γωνιές της γης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close