Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2019
Η Λευκωσία τελευταία αποκτά πολλά νέα μαγαζιά που δίνουν ζωή στις μικρές γειτονιές και πολλές επιλογές στους κατοίκους και όχι μόνο!
Το νέο απόκτημα της πόλης, είναι μια μεξικάνικη καντίνα, ένα street food μαγαζί, με εξαιρετικό φαγητό, άφθονη τεκίλα και urban αισθητική, το "Tonantzin". Στα μεξικανικά έτσι ονομάζεται η μητέρα των θεών, στην Μυθολογία των Αζτέκων. Μία ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτή!

Το μαγαζί ανοίγει επίσημα τις πόρτες του σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στην οδό Πυγμαλίωνος 4 (πάροδος Λήδρας) και θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή από τις 16:00 μέχρι τις 23.00.
Οι πολύχρωμες πλεκτές σημαίες στο εξωτερικό, ο τοίχος με τα μεξικανικά σύμβολα και τα διακοσμητικά, στο εσωτερικό, τα λιγοστα τραπεζάκια και οι... μυρωδιές από τις μεξικανικές γεύσεις που ετοιμάζονται, δίνουν τον τόνο στο νέο μαγαζί που έφτιαξαν η Christina, η οποία κατάγεται από την Πόλη του Μεξικό και ζει στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη, θέλοντας να προτείνουν στο κοινό της Κύπρου μεξικανικές γεύσεις.
Αφού έψαξαν πολύ κι οργανώθηκαν ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας τις πιο αγαπημένες τους γεύσεις που δεν βρίσκουν εύκολα εδώ στο νησί, έφτιαξαν ένα ζωηρό μαγαζί, όπου οι μεξικάνικες γεύσεις θα σε συνεπάρουν.
Στον κατάλογο θα συναντήσεις γνωστά μεξικάνικα πιάτα που έχεις ήδη αγαπήσει, όπως τάκος φτιαγμένα ωστόσο με την αυθεντική τορτίγια από καλαμπόκι από το Μεξικό. Tacos με κρέας, χόρτα και άλλα υλικά, όπως επίσης και τα διάσημα tacos al pastor από την Πόλη του Μεξικό.

Η σπεσιαλιτέ του όμως είναι τα enchiladas of mole, φτιαγμένα με σάλτσα με περισσότερα από 100 υλικά, με τη βάση να είναι διάφορα είδη τσίλι και σοκολάτα.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης ροφήματα από το Μεξικό όπως αναψυκτικά, μπύρες, τεκίλα καθώς επίσης και την παραδοσιακή μπύρα Clamato.
Πληρ. 22730942
Πυγμαλίωνος 4, Λήδρας, Λευκωσία.

Σχετικά
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά