Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ο Ιούνιος στο Ριάλτο

To Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεών του για τον μήνα Ιούνιο. Ο χορός έχει τον πρώτο λόγο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2019

Το πρόγραμμά του για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε το Θέατρο Ριάλτο.

Κάνοντας αρχή με το «If You Could See Me Now», την παράσταση του χορογράφου Arno Schuitemaker από την Ολλανδία, στις 2 Ιουνίου, ο χορός θα έχει την τιμητική του αυτό το μήνα στο Ριάλτο καθώς θα διεξάγεται το φετινό 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.

Ξεχωρίζει επίσης η μουσική παράσταση του Δώρου Δημοσθένους και της Λένας Κιτσοπούλου με τίτλο Bang Bang ενώ στην οθόνη του Ριάλτο θα προβληθεί η ταινία Loveless, που απέσπασε πέρυσι το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2017.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

2 ΙΟΥΝΙΟΥ
XΟΡΟΣ 

If You Could See Me Now  ARNO SCHUITEMAKER
Ολλανδία
κυρ 20:30 (55’)

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σηκώνει αυλαία με την παράσταση του χορογράφου Arno Schuitemaker, η οποία έχει παρουσιαστεί σε γνωστά θέατρα και φεστιβάλ παραστατικών τεχνών σε 15 χώρες ανά την Ευρώπη. Με φαινομενική ανεμελιά, το έργο If You Could See Me Now μεταμορφώνει έναν υποτονικό χορό για κλαμπ σε μια ιλιγγιώδη κυματοειδή κίνηση, με τους τρεις χορευτές να αψηφούν τα όρια του σώματός τους, συνεπαρμένοι από τον ρυθμό. Από την έκσταση στην έξαρση και από την κορύφωση στην αποσύνθεση, το έργο δοκιμάζει τις προσδοκίες, αποζητώντας μια νέα ματιά, μετατρέποντας τον αυθορμητισμό σε μια υπνωτική αισθητήρια εμπειρία.

Σύλληψη & Δημιουργία: Arno Schuitemaker
Χορευτές: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Noemie Wagner
Δραματουργία: Guy Cools
Μουσική σύνθεση: Wim Selles

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


XΟΡΟΣ
4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Tracks | COMPAGNIE ZAHRBAT  BRAHIM BOUCHELAGHEM 
Γαλλία
τρι 20:30 (60’)

Από τη γέννησή της στο Δέλτα του Μισσισσιππή, η τζαζ μουσική, που αναδύθηκε την ίδια περίοδο με τον μοντέρνο χορό, ανέκαθεν αποτελούσε χώρο δημιουργικότητας και πειραματισμού. Έκτοτε, οι δύο μορφές τέχνης σπανίως συνευρίσκονται παρά τα κοινά τους στοιχεία: τον πειραματισμό και το ελεύθερο πνεύμα που αποτελούν την πεμπτουσία τους. Στο έργο του Brahim Bouchelaghem, το χιπ χοπ έρχεται σε αντίθεση με την τζαζ και τον σύγχρονο χορό που αναδύονται κατά την Οργιώδη Δεκαετία του ’20. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό συναπάντημα ενός πρώην τζαζίστα, μίας φιλόδοξης τραγουδίστριας, ενός χαμένου μουσικού κι ενός ληστή.  Με τα όνειρά τους, με ελπίδα και πίστη, ο καθένας θα προσπαθήσει να εξημερώσει τον άλλον.

Χορογραφία: Brahim Bouchelaghem
Βοηθός χορογράφου: Vincent Delétang
Χορευτές: Fouad Atzouza, Chinatsu Kosakatani, Alhouseyni N’Diaye, Brahim Bouchelaghem 

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


ΧΟΡΟΣ
6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Swish | TEREZA HRADILKOVA FILIP MISEK and coll
Τσεχία 
πεμ 20:30 (45’)
Για το σωματικά απαιτητικό Swish, η Tereza Hradilková αντλεί έμπνευση από το έργο της στη χορευτική ταινία Beating. Γοητευμένη από την ευκολία με την οποία οι μποξέρ πηδάνε πάνω από το σχοινάκι, από τον ρυθμό και την αλληλεπίδραση χεριών και ποδιών, ξεκίνησε να εξερευνά τα δικά της όρια. Το σχοινάκι δεν είναι απλώς ένα παιδικό παιχνίδι: συμβολίζει τη φιλοδοξία, την επιθυμία για περφόρμανς, για αυτοβελτίωση. Το έργο απέσπασε Βραβείο «Καλύτερης Χορογραφίας της Χρονιάς» στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού της Τσεχίας το 2017.
Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Tereza Hradilková 
Δραματουργία και συνσκηνοθεσία: Biljana Golubović
Ζωντανή μουσική: Filip Míšek

Στα Τσεχικά και στα Αγγλικά, με αγγλικούς υπότιτλους 

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


ΧΟΡΟΣ
10 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τάματα
 ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
Κύπρος 
δευ 20:30 (80’)

Μόνοι και ηττημένοι, έξι άντρες αναζητούν, την καινούργια τους πίστη. Σε ένα τοπίο άχρονο και μοναχικό, εκεί όπου η μνήμη γίνεται εφιάλτης και το παρόν μια βαθιά πληγή, παλεύουν για να ξανασυναντήσουν το σώμα τους, την αλήθεια τους… το φως. Σώματα που πέφτουν, αγκαλιάζονται, τρέμουν, λικνίζονται, ποθούν, υπόσχονται και τάζουν. Ένα ποιητικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας, της αίσθησης του να ανήκεις κάπου, το να ανήκεις σε κάποιον, της συνύπαρξης.  Μια ματιά στις κρυφές επιθυμίες και ανείπωτες ιστορίες της τρυφερής αρσενικής ψυχής. 

Σύλληψη - Χορογραφία:  Φώτης Νικολάου 
Μουσική:  Δημήτρης Σπύρου
Χορευτές - Ερμηνευτές: Τάσος Καραχανίδης, Πάνος Μαλακτός, Φώτης Νικολάου, Γιάννης Οικονομίδης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Σπύρου 

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις )

Χ
12  Speechless FINGERSIX ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
Ελλάδα 
τετ 20:30 (40’)

Μια παράσταση χορού στα όρια θεάτρου και μουσικής. Ένας ποιητικός χειμαρρώδης λόγος που ξετυλίγει επί σκηνής το νήμα της γυναικείας αφήγησης.
Η παράσταση εμπνέεται από δημόσιους λόγους, διακηρύξεις, άρθρα και κείμενα, φέρνοντας στο φως τη θραυσματική και ανεπίσημη φωνή των γυναικών που ταξιδεύει από τα βάθη των αιώνων μέχρι τις μέρες μας. Η γυναικεία χειραφέτηση και ανεξαρτησία, ζητήματα ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, επανέρχονται διαρκώς και μοιάζουν όλο και περισσότερο σημερινά. Πώς ακούμε σήμερα τον λόγο των γυναικών που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο; Πώς συνδεόμαστε με τη γυναικεία αφήγηση; 

Ιδέα, Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεία, συνδημιουργία: Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Κοτσιφάκης, Σάνια Στριμπάκου 
Μουσική σύνθεση: Μάρθα Μαυροειδή

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


ΧΟΡΟΣ
14 ΙΟΥΝΙΟΥ
inaudible
 ZOO THOMAS HAUERT 
Ελβετία 
Παρ 20:30 (60’)
 
Το έργο inaudible είναι μία βραβευμένη χορογραφία που τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ελβετικού Χορευτικού Έργου το 2017 στον Διαγωνισμό «Current Works Competition». 
O Βελγοελβετός Thomas Hauert αγγίζει το κοινό έδαφος μεταξύ χορού και μουσικής, έχοντας ως αφετηρία την έννοια της «ερμηνείας» για αυτή την ομαδική περφόρμανς για έξι χορευτές. Χρησιμοποιεί υφιστάμενες μουσικές συνθέσεις, τις οποίες συσχετίζει με χορογραφικές παρτιτούρες, από τις οποίες προκύπτει ένα έργο δομημένου αυτοσχεδιασμού με βάση τη μουσική. Στο inaudible, οι χορευτές έρχονται αντιμέτωποι με το Concerto in F  του George Gershwin και το Ludus de Morte Regis του σύγχρονου συνθέτη Mauro Lanza. 

Παραγωγή - Χορογραφία: ZOO / Thomas Hauert 
Χορευτές: Fabian Barba, Thomas Hauert, Sarah Ludi, Albert Quesada, Gabriel Schenker, Mat Voorter

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


XΟΡΟΣ
16 ΙΟΥΝΙΟΥ

PARTY ALFRED ZINOLA MAXWELL McCARTHY
Γερμανία
κυρ 18:00 (60’)  6 +  


Το PARTY είναι μία διαδραστική παράσταση όπου κοινό και ερμηνευτές χορεύουν μαζί. Διαδραματίζεται σε ένα ειδικό δωμάτιο με τεράστιες πιτσιλιές από μπογιά στο πάτωμα και στο ταβάνι, με ζωντανή μουσική με DJ και ενήλικες ντυμένους με μάσκες και κοστούμια. Στην παράσταση αυτή, το κοινό δεν αποτελεί το ακροατήριο, αλλά τους καλεσμένους στο πάρτι!

Στο PARTY οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία στο έπακρον, θα χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης, θα διεισδύσουν μαζί σε έναν νέο κόσμο όπου ο καθένας θα μπορεί να χορεύει όπως πραγματικά θέλει. Θα υπερβούν τα σύνορα της γλώσσας και του πολιτισμού, όπου ο καθένας θα είναι ευπρόσδεκτος να λάβει μέρος και κάθε παιδί να χορέψει. Καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι, οι περφόρμερ θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να λάβουν αποφάσεις και να εκφραστούν μέσα από τη σιωπηλή γλώσσα του χορού.
Μία αντισυμβατική τελετή για τη σύγχρονη επιθυμία μας για συλλογικότητα.

Ερμηνεία:  Alfredo Zinola, Maxwell McCarthy, Julia B. Laperrière
Μουσική: DJ Sarah Adorable

€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


XΟΡΟΣ
22 ΙΟΥΝΙΟΥ
Silent Lines
 Russell MALIPHANT DANCE COMPANY 
Ηνωμένο Βασιλείο
σαβ 20:30 ( 55’)

Το 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2019 κατεβάζει αυλαία με μια από τις σημαντικότερες ομάδες σύγχρονου χορού στο Η.Β. Η ομάδα χορού του Russell Maliphant έχει αποσπάσει δεκάδες εθνικά και διεθνή βραβεία ανάμεσα στα οποία έχει αποσπάσει δύο βραβεία Olivier, τρία βραβεία South Bank Show και τρία βραβεία της Εθνικής Ένωσης Κριτικών Χορού (Critics’ Circle National Dance) «Καλύτερης Σύγχρονης Χορογραφίας» και «Καλύτερης Ανεξάρτητης Ομάδας Χορού».

Το έργο Silent Lines είναι βασισμένο στη μελέτη και την εξερεύνηση του R. Maliphant γύρω από τον χορό και την ανατομία, χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό συνδυασμό κίνησης, προβολής και φωτισμού. Το έργο εξυμνεί τις ποιητικές δυνατότητες της κίνησης, βασισμένο στη μεθοδολογία των εσωτερικών και εξωτερικών κινήσεων, της ψυχής και του σώματος, εξερευνώντας τις οπτικά πλούσιες και ηχηρές συνδέσεις μεταξύ μικρόκοσμου και μακρόκοσμου. 

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Maliphant συνεργάζεται στενά με τον πρωτοπόρο σχεδιαστή φωτισμού Michael Hulls, εξερευνώντας και υλοποιώντας τις ιδέες του.

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Russell Maliphant
Βοηθός Συνεργάτης: Dana Fouras
Χορευτές:  Grace Jabbari, Edd Arnold, Will Thompson, Alethia Antonia, Moronfoluwa Odimayo
Σχεδιασμός βίντεο: Παναγιώτης Τομαράς 
€ 8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)


22 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εργαστήρι με τον Russell Maliphant

σαβ 11:30 – 13:30  

Σε ένα ανοιχτό εργαστήρι για  χορευτές και καθηγητές, ο  Russell Maliphant, ένας από τους παγκόσμια σημαντικότερους  χορευτές  και χορογράφους, θα μιλήσει για τον χορό και τις προσωπικές του εμπειρίες εδώ και δύο δεκαετίες. 

Είσοδος ελεύθερη.


24 ΙΟΥΝΙΟΥ
O Πραγματικός μας Εαυτός
| ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΣΕΡΓΙΔΟΥ
Δευ 20:30 (90’)

Μια πρωτότυπη εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της Αντριάνας Σεργίδου που πραγματεύεται τη δυαδικότητα του ανθρώπου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν με μουσικά, θεατρικά και χορευτικά στιγμιότυπα οι Δέσποινα Ολυμπίου, Στέφανος Γεωργιάδης, Θεόδωρος Κρασίδης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Ιλάρια Λάρκου, Βαλέρια Σολέα, Μάγια Κικκίδου και Άντρια Νικολαϊδου.

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο εκδότης και βιβλιοπώλης Κυριάκος Π. Κυριάκου (εκδόσεις Μικρόκυκλος) και η συγγραφέας. Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη. 

Είσοδος ελεύθερη 


Όλες οι παραστάσεις χορού αποτελούν μέρος του 22ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2019, που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία (99420642)  
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close