Μουσική , Music News

Eurovision 2019: Πώς διαμορφώνονται τα προγνωστικά λίγο πριν τον τελικό

To Check In Cyprus κάνει τις δικές του προβλέψεις για το φετινό νικητή - Δύσκολα τα πράγματα για Κύπρο και Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2019

Λίγο πριν από την λήξη του δεύτερου ημιτελικού του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω στους πίνακες των γραφείων στοιχημάτων με αρκετές ανακατατάξεις στις θέσεις και αποδόσεις των χωρών. 
Με μοναδική έκπληξη την πρόκριση της Αλβανίας  ο χθεσινοβραδινός ημιτελικός έδωσε το εισιτήριο του τελικού σε όλα τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού. Οι δέκα χώρες που πέρασαν από τον δεύτερο ημιτελικό στον τελικό είναι οι:  Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία και Μάλτα.


 
Τα μεγάλα φαβορί 
Αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη παραμένει η Ολλανδία η οποία βρίσκεται στην κορυφή των προγνωστικών των γραφείων στοιχημάτων από την πρώτη στιγμή που βγήκε το τραγούδι της. Φαίνεται πως η Ολλανδία θα έχει μία εύκολη νίκη αν λάβουμε υπόψη πως τα τελευταία χρόνια τα γραφεία στοιχημάτων καταφέρνουν να προβλέπουν κάθε χρόνο το νικητή. 
 

 

 


Η φετινή, όμως, Γιουροβίζιον παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα πως μετά την Ολλανδία που φαίνεται να κερδίζει ακολουθούν άλλες οκτώ χώρες που μπορούν άνετα να κερδίσουν. Το γεγονός αυτό κάνει τη φετινή διοργάνωση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού θα παρακολουθήσουμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο το διαγωνισμό με μεγάλη αγωνία και περιέργεια. 

Τα προγνωστικά ανέβασαν την Αυστραλία στη δεύτερη θέση, έριξαν τη Σουηδία στην τρίτη, ανέβασαν την Ελβετία στην τέταρτη, έπεσαν το Αζερμπαϊτζάν στην πέμπτη και η Ρωσία στην έκτη και ακολουθούν οι η Ιταλία στην έβδομη, η Ισλανδία στην όγδοη, η Γαλλία στην ένατη και τέλος η Νορβηγία ως έκπληξη ανέβηκε μόλις χθες βράδυ στη δέκατη θέση. 



Εκτός δεκάδας η Κύπρος 
Τα πράγματα για την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολα στον μεγάλο τελικό αφού τα γραφεία στοιχημάτων μας δίνουν δυσοίωνες προβλέψεις που μας φέρνουν όχι μόνο εκτός δεκάδας αλλά ακόμη πιο χαμηλά με τις αποδόσεις μας να χειροτερεύουν. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο η Κύπρος βρίσκεται στη 14η θέση και η Ελλάδα στη 15η με ενδεχόμενη υποχώρηση προς τα κάτω. 

 

 


Το Check In Cyprus προβλέπει το νικητή της Γιουροβίζιον - H συμμετοχή της Κύπρου 
Η φετινή μάχη για την Κύπρο φάνηκε να είναι πολύ δύσκολη από την πρώτη μας πρόβα. Το θέμα υγείας της Τάμτα κράτησε πίσω το θέμα της χορογραφίας και προσαρμόστηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η τραγουδίστρια με τη μέση της. Από την άλλη τα αρνητικά σχόλια πως το τραγούδι μας θυμίζει το Fuego δημιούργησαν από την αρχή ένα αρνητικό κλίμα προς της κυπριακή συμμετοχή. Ταυτόχρονα, όμως, μετά τον θρίαμβο της Ελένης Φουρέιρα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να στείλει η Κύπρος κάτι ακόμα καλύτερο από εκείνο που δημιουργήθηκε πέρσι και οφείλεται στην ενέργεια, το ταμπεραμέντο και την προσωπικότητα της Ελένης Φουρέιρα.

Κακά τα ψέματα η Κύπρος στέλνει φέτος μία πολύ καλή τραγουδίστρια που το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ένα πιασάρικο,, μοντέρνο τραγούδι με μία πολύ δυνατή ομάδα δημιουργών. Δυστυχώς εκείνο που μας κράτησε πίσω ήταν αυτό το λίγο περισσότερο που χρειαζόταν το τραγούδι μας στη σκηνή. Έχοντας ως δεδομένο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχήματα προβλέπουμε πως η Κύπρος θα βρεθεί μεταξύ των θέσεων 14 με 18.. Η Τάμτα μας κάνει ήδη περήφανους και ευχόμαστε το Σάββατο να διαψευστούν τα αρνητικά προγνωστικά τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα. 
 
Η πρόβλεψη του νικητή 
Αναμφίβολα πρώτος υποψήφιος για την νίκη είναι ο Duncan Laurence με το ατμοσφαιρικό και βαθιά συναισθηματικό του τραγούδι Arcade. Μόνος με το πιάνο του ο Laurence ενθουσίασε το κοινό στον δεύτερο ημιτελικό που έδειξε την προτίμησή του στη συμμετοχή της Ολλανδία. Πιθανή νίκη του Duncan Laurence φέρνει την Ολλανδία στην κορυφή του διαγωνισμού για 5η φορά μετά από 44 χρόνια αφού η τελευταία της νίκη ήταν το 1975 με το τραγούδι Ding-a-Dong. 
Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στις Αυστραλία, Ελβετία που χθες βράδυ απέδειξε τη δυναμική της και με πιθανές εκπλήξεις την Ισλανδία και τη Γαλλία. Στη δεκάδα θα βρεθούν επίσης η Σουηδία, η Ρωσία, το Αζερμπαιτζάν και η Ιταλία.   
Το μόνο σίγουρο για φέτος είναι πως ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι άντρας αφού οι χώρες που διεκδικούν τη νίκη έχουν εκπροσώπους άνδρες τραγουδιστές.  

 

 

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης στον τελικό του Σαββάτου έχει ως εξής:

1. Μαλτα

2. Αλβανια

3. Τσεχια

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανια

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδια

10. Σλοβενια

11. Κύπρος 

12. Ολλανδία

13. Ελλαδα 

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδια

18. Εσθονια

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαιτζαν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετια

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close