Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ανοίγει τις πόρτες της κινηματογραφικής του αίθουσας στις 12 Οκτωβρίου 2019, για πρώτη χρονιά φέτος ως επίσημος εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Κορυφαία διάκριση για το ISFFC η συμπερίληψή του στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2000, αρχικά ως εθνικό διαγωνιστικό ενώ από το 2011 εξελίχθηκε σε διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ για να φτάσει μόλις το 2019, να έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της, με το δικαίωμα να προτείνει μία ευρωπαϊκή ταινία για υποψηφιότητα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Η κορυφαία αυτή διάκριση τοποθετεί το ΙSFFC στον φεστιβαλικό χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πλάι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, της Βενετίας, του Clermont-Ferrand, του Encounters, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κρακοβίας, του Λοκάρνο, του Ρότερνταμ, του Σαράγεβο, του Τάμπερε - συνολικά μόνο 24 ευρωπαϊκά φεστιβάλ περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι την υποψηφιότητα και ενδεχομένως το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Ταινία Μικρού Μήκους θα έχει τη δυνατότητα πλέον να λάβει και κυπριακή ταινία, κατόπιν επιλογής της από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Πολυδιάστατο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα, με ταινίες από 38 χώρες
Με το Φεστιβάλ να εδραιώνεται χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες από ολόκληρο τον κόσμο υποβάλλουν τις ταινίες τους για μια θέση στο πρόγραμμα του ISFFC. Οι Κύπριοι σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, που έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, επέλεξαν για το διεθνές πρόγραμμα 46 ταινίες από τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, δίνοντας και φέτος έμφαση στην αξία της πολυπολιτισμικότητας, και της διαφορετικότητας. Συγκεκριμένα, οι ταινίες προέρχονται από την Αυστραλία, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ιράν, Γερμανία, Κόσοβο, Καναδά, Τυνησία, Κατάρ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Αυστρία, Βραζιλία, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, Βιετνάμ, Ν.Κορέα, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Κίνα, Ρουμανία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Στο εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος 11 ταινίες από Κύπριους δημιουργούς, οι οποίες έχουν επιλεγεί από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy
Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργανώση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν και του Θεάτρου Ριάλτο.
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Instagram: isffc_filmfestival
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc19
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)
Κατάλληλο για άνω των 18.
Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη