Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 15 φεστιβάλ της άνοιξης που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2019

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και καθώς ο καιρός ζεσταίνει σιγά σιγά, προετοιμάζοντας το έδαφος για το καλοκαίρι, πολλά είναι τα φεστιβάλ που έρχονται να βάλουν χρώμα και μουσική, γεύσεις και αρώματα, κάθε γωνιά του νησιού μας.

Εμείς λοιπόν μαζέψαμε τα φεστιβάλ (που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα), εκ των οποίων τα πλείστα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Φεστιβάλ Τουλίπας
Δεν έχει μόνο η Ολλανδία τουλίπες, ούτε μόνο στη χώρα αυτή διοργανώνεται το φημισμένο φεστιβάλ τουλίπας! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το χωριό Πολέμι της Πάφου, διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Τουλίπας. Εξάλλου, η κοινότητα έχει το προνόμιο να αποτελεί τη μοναδική παγκυπρίως περιοχή όπου φύεται η τουλίπα. Το ετήσιο Φεστιβάλ Τουλίπας, θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μετόχι», στο Πολέμι, την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η εκδήλωση, όπως και πέρσι, θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και έκθεση τουλίπας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στη φύση και να απολαύσουν τη μαγεία του πρασίνου και της άγριας τουλίπας. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πολεμίου και το σωματείο «Φίλοι της Τουλίπας».
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, Πολέμι, επ. Πάφου, 11.30.

3ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου
Η ομάδα κουκλοθεατρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες για τρίτη χρονιά διοργανώνει Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Λεμεσό από την 1/04/2019 μέχρι τις 7/04/2019, με κύρια έδρα το παλιό Ξυδάδικο, αλλά και άλλα σημεία της οδού Γενεθλίου Μιτέλλα. Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών από την Κύπρο και την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Unima Hellas. Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά, αλλά και σε όσους αγαπούν το κουκλοθέατρο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου, θεάτρου σκιών, κουκλοθεατρικά δρώμενα, παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για μικρούς, αλλά και για μεγάλους σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Δευτέρα 1-Κυριακή 7 Απριλίου, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός. Τιμή παραστάσεων: €7 γενική είσοδος, τιμή εργαστηρίων για ενήλικες: €25 (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και ένα ρόφημα την κάθε μέρα). Πληρ. 25256336.

 

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2019
Η Κύπρος είναι ένας παράδεισος γι' αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Εξ ου λοιπόν το Υφυπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Περιπατητικό Φεστιβάλ., και μας
προσκαλούν να περιηγηθούμε και να εξερευνήσουμε τα µονοπάτια της Κύπρου µας. Από τις µαγευτικές ακρογιαλιές µέχρι και τις βουνοκορφές µε τα πευκόφυτα δάση, οι περιπατητικές διαδροµές που προτείνονται θα σε ενθουσιάσουν. Πάμε κοντά στην πανέµορφη ανοιξιάτικη φύση της Κύπρου για αναζωογόνηση και χαλάρωση. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέραν των δύο μηνών (27 Φεβρουαρίου-12 Μαΐου) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η πατρίδα μας. Οι περιπατητές θα συνοδεύονται από αδειούχους ξεναγούς, και συνοδούς του Τμήματος Δασών, όταν θεωρείται απαραίτητο. Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει το Υφυπουργείο από διάφορες πόλεις. Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους. 
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Μέχρι Κυριακή 12 Μαΐου, σε διάφορες τοποθεσίες. 



Φεστιβάλ Νεράιδων
Για το φεστιβάλ Νεράιδων, θα πάμε και φέτος στο Αυγόρου, το χωριό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ντυθείτε - μικροί και μεγάλοι- εσείς που θέλετε να ζήσετε μια αξέχαστη μέρα περιπέτειας και φαντασίας στο μαγευτικό περιβάλλον του βοτανικού πάρκου. Οι δραστηριότητες στους Βοτανικούς Κήπους, στον Λαβύρινθο και στο Μαγεμένο Δάσος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Περιπέτεια στον Λαβύρινθο, Κυνήγι Θησαυρού, Ανακαλύψτε το χωριό των νεράιδων, Μαζέψτε τους κρίκους με το ξίφος, Αληθινά Όνειρα στο Δάσος με τις Ονειροπαγίδες, Γαϊτανάκι, Φτιάξε ένα μαγικό ραβδί, Μάθε να περπατάς σε ξυλοπόδαρα, Show αλχημείας και Διαγωνισμό καλύτερης ενδυμασίας για παιδιά και για μεγάλους και πολλές άλλες μαγικές εκπλήξεις!
Δες ΕΔΩ το πρόγραμμα.
>> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Απριλίου, Bοτανικό Πάρκο Cyherbia, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου, 09.30-18.00. 

Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς
Πέρσι τον Μάιο διοργανώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς στην Επισκοπή της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα αλλιώτικο και πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ, με πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και δραστηριότητες που θα ελκύσουν μικρούς και μεγάλους, το οποίο διοργανώνει ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπίΔραση. To αναμένουμε και φέτος.
>> Κυριακή 7 Απριλίου, Πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή, επ. Λεμεσού, 16.00-19.00.

Cyprus Film Days 2019
Το δημοφιλέστερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, επιστρέφει για 17η χρονιά σε Λεμεσό και Λευκωσία. Για 17η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - ΚΥΠΡΟΣ 2019, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας. Πρόκειται για πολυβραβευμένες ταινίες που έχουν ταξιδέψει και διακριθεί σε διεθνείς φεστιβαλικές διοργανώσεις κατά την τελευταία χρονιά 2018 - 2019, σε σκηνοθεσία πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και καθιερωμένων δημιουργών της έβδομης τέχνης. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι και τις 20 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλλας στη Λευκωσία. Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.
Δες τις ταινίες που θα προβληθούν ΕΔΩ.
>> Παρασκευή 12-Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Ρι'άλτο, Λεμεσός & Ζήνα Πάλλας, Λευκωσία. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com  και  στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook.

6ο Φεστιβάλ Ψαριού
Στο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στην Πόλη Χρυσοχούς θα προσφέρεται δωρεάν ψάρι και ποτό προς τους επισκέπτες και θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και παιδική γωνιά. Πάντως το περσινό Φεστιβάλ Ψαριού, που διοργανώθηκε από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με τους εστιάτορες του Λατσιού, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Λιμανάκι Λατσιού, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου.

Street Food Festival
Το Ανοιξιάτκο Φεστιβάλ Φαγητού Δρόμου (The Spring Street Food Festival) διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 14 Απριλίου, αυτή τη φορά στην πλατεία της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς στη Λευκωσία. Ετοιμαστείτε να γευτείτε μοναδικές γεύσεις, πιάτα από τη διεθνή κουζίνα καθώς και λαχταριστά επιδόρπια από επτά διαφορετικούς προμηθευτές! Φαγητό θα προσφέρεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ με τη συνοδεία μουσικής από DJs. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί μπαρ με ποτά και δροσιστικά ροφήματα ενώ στον εσωτερικό χώρο της Αγοράς θα υπάρχει παζαράκι με φρέσκα και μεταποιημένα, ντόπια, φυσικά προΐόντα και χειροτεχνίες. Επίσης, θα διεξάγονται διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά. 
Δες εδώ τους συμμετέχοντες. 
>> Κυριακή 14 Απριλίου, πλατεία =Παλιάς Δημοτικής Αγοράς, Λευκωσία, 12.00-19.00. Πληρ. 99224335, 99583947.

6ο Φεστιβάλ "Διαδρομές Κουρίου"
Και φέτος το εν λόγω φεστιβάλ έρχεται και φέτος για να μας συστήσει και να μας κεράσει "Ανθόγλυκο". Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 16.00 πάμε στην Ερήμη για να δούμε πώς παρασκευάζεται το γλυκό του ανθού και το περίφημο ανθόνερο και φυσικά να δοκιμάσουμε. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ και η Άντρη Καραντώνη με την παρέα τους καθώς επίσης η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Ερήμης. Θα διατίθενται παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Πλατεία Τιμίου Προδρόμου,  Ερήμη, επ. Λεμεσού. Πληρ. 99 679756 και 99 419938.

2ο Κυπριακό Παραδοσιακό Φεστιβάλ
Τα παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο, είναι τόσο συχνά που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις και πού να πας! Στη λίστα μας ωστόσο φέτος θα προσθέσουμε και το κυπριακό παραδοσιακό φεστιβάλ του Petrides Farm PArk, που επανέρχεται στη δεύτερή του έκδοση. Ένα φεστιβάλ που... σκορπά χαμόγελα χαράς στους λάτρεις της παράδοσης, αλλά και στους μικρούς μας φίλους, μιας και πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες τους τοποθεσίες. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι... Η ημερομηνία αναμένεται σύντομα....
>> Kυριακή 21 Απριλίου, Petrides Farm Park, Μαρκί, επ. Λευκωσίας. Πληρ. 22 525255.

12η Γιορτή Τριαντάφυλλου
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο Σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
>> Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαΐου & Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού. 

Street Life Festival
Φέτος, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου! Το Street Life Festival φέτος πραγματοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά και έχει πλέον γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λεμεσού αφού κάθε χρόνο περίπου 20.000 επισκέπτες από όλο το νησί καταφθάνουν στην πόλη για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ. Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti/street art που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη.  Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!  Ζογκλέρ, μουσικοί του δρόμου και άλλοι συνθέτουν εν ολίγοις το πάζλ αυτό προσφέροντας σε όλους όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας. Επίσης στο κομμάτι της οδού Σαριπόλου όπως συνηθίζεται θα βρίσκεται η σκηνή που φιλοξενεί ντόπιους και ξένους μουσικούς και DJ που αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού με δυνατή μουσική όπως Rock, Reggae, Hip Hop, Funky, Alternative! 
>> Σάββατο 4 Μαΐου, Σαριπόλου & Αθηνών, παλιά Λεμεσός, 09.00-19.00. Πληρ. 25353573.

Φεστιβάλ Αγκινάρας
Ένα ιδιαίτερο λαχανικό, που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται φέτος για δεύτερη φορά, τον Απρίλιο. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Αγκινάρας, το οποίο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προϊόν που παράγεται στο Κίτι, και η μεγάλη γιορτή περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, μουσική και, φυσικά, τραγούδι και χορό. 
>> Κυριακή 14 Μαΐου, Κίτι, επ. Λάρνακας. 

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος ως γνωστό, θεωρείται ο μήνας που γεννιούνται τα γαϊδουράκια. Εξ ου και την Πρωτομαγιά η Golden Donkeys Farm και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνουν στη Σκαρίνου μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Στο πλαίσιο και της φετινής γιορτής θα μας συστήσουν το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει. 

Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’
Η όμορφη Δορά της επαρχίας Λεμεσού κάθε Μάιο διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’. Στο πλαίσιο της γιορτής ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την ανα-βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. 
>> Κυριακή 2 Ιουνίου, Δωρά, επ. Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close