Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε νόστιμο σουβλάκι στη νέα αλυσίδα φαγητού της Λευκωσίας

Πήγαμε στη νέα άφιξη της Έγκωμης και δοκιμάσαμε γιαουρτλού, κοτόπουλο Μαρακές και κοτο...σούβλι

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2019

Μία νέα αλυσίδα φαγητού προσγειώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Έγκωμη. Πρόκειται για ένα θεσσαλονικιώτικο μαγαζί με ιστορία 70 χρόνων που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και εκτός. Σήμερα ο Σαββίκος, ένα μαγαζί που φημίζεται για το σουβλάκι και το κεμπάπ του διαθέτει πέντε καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ένα στη Λευκωσία. Η ιστορία του παππού Σαββίκου μας ταξιδεύει πίσω στο 1947 όταν τριγύριζε στους δρόμους της πόλης με το πλανόδιο καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια.

Έτσι, εδώ και πολλές δεκαετίες, η παραδοσιακή αυθεντική γεύση έχει την υπογραφή Σαββίκος για την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα άνετο και μοντέρνο χώρο, με τραπεζάκια μέσα και έξω που φέρνει μία νέα πρόταση για casual dining στην ευρύτερη περιοχή της Έγκωμης. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και διερευνήσαμε το μενού αλλά και τις φημισμένες γεύσεις του Σαββίκου.

Εκείνο που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι το κλασικό σουβλάκι Σαββίκος (€1.80 ανά τεμάχιο) αλλά και το γιαουρτλού σε αραβική πίτα σε ορθογώνιο (€3.70) με σως Σαββίκος με βάση το γιαούρτι και τηγανητές πατάτες. Το μενού σου προσφέρει πολλές επιλογές και ακολουθεί την λογική άλλων γνωστών φαγάδικων που δοκίμασες στην Ελλάδα. Ο Σαββίκος όμως ακολουθεί δικές του συνταγές μισού και πλέον αιώνα όπως για παράδειγμα της πίτας του που είναι δικής του παρασκευής. Ιδιαίτερο πιάτο είναι το Μαρακές (€3.80) με μπούτι κοτόπουλο με μπαχαρικά ανατολής ψημέναο στα κάρβουνα το οποίο σερβίρεται σε αραβική πίτα με λάχανο, καρότο, μαγιονέζα, σταφίδες, σώς μελάσας και τηγανητές πατάτες. Ο Σαββίκος πέραν των κεμπάπ και των ειδών σχάρας φτιάχνει οικονομικά μπέργκερ, σαλάτες όπως την Σαββίκος (€6.50 κανονική, €4.90 ατομική) που δοκιμάσαμε, κοτομπουκιές, γύρο και σάντουιτς. Ένα νέο στέκι στην Λευκωσία για νόστιμο φαγητό στα γρήγορα, με γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα αλλά και υπηρεσίες take away και delivery για νόστιμο φαγητό στο σπίτι. 


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close