Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2019
Στο πλαίσιο της πολιτικής του για στήριξη των Κύπριων δημιουργών, το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την Κυριακή 17 Μαρτίου τον πιανίστα Γιάννη Γεωργίου.
Ο Γιάννης Γεωργίου θα μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που περνά από διάφορες εποχές, στυλ και χώρες, ζωντανεύοντας με την ερμηνεία του και τη μοναδική δεξιοτεχνία του στο πιάνο, έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών. Στο ρεσιτάλ που θα δώσει ο βιρτουόζος σολίστας θα ερμηνεύσει δημιουργίες των Μότσαρτ, Ντεμπυσσί, Μπράμς και Ραχμάνινοφ, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε τέσσερις ενότητες με γέφυρες κάποια μικρά κομμάτια των Σκαρλάτι και Σκριάμπιν. Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα δημιουργικό μουσικό κολάζ, στο οποίο αντιπροσωπεύονται πολλές διαφορετικές γλώσσες και μέσα έκφρασης.
Ο Γιάννης Γεωργίου ποτισμένος με το μεσογειακό φως, πέρασε την παιδική του ηλικία στην Κύπρο. Παίζει πιάνο από τα έξι του και ερωτεύτηκε την κλασική μουσική μέσα από τα πρώτα ακούσματα που γνώρισε στο σπίτι του. Φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music και σπούδασε στο Κολλέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Ερμηνείας DipTCL. Κυνήγησε το όνειρο του μέχρι τη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, «ιερός τόπος» για κάθε πιανίστα, με καθηγητές τους Pavel Nersessian και Valery Kastelsky -μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus. Αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας που κατάκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί επίσης ως σολίστ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία.
Το ρεσιτάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαίδη.
Διάρκεια: 90’
Χορηγοί: (UIBS) United Business Solutions, Albatross Adjusters, John Theodorou
Χορηγοί Επικοινωνίας: Russian Wave, Κανάλι 6, Vestnik Kipra
Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 19:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: €12 / 10 E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
17 Μαρτίου 2019
Σχετικά


Ο Bloody Hawk έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο νησί μας για δύο μεγάλες συναυλίες
Το θρυλικό συγκρότημα που έχει καθορίσει την ελληνική ροκ σκηνή, είναι έτοιμο να δονήσει ξανά τις καρδιές μας