Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2019
Είτε είσαι είτε δεν είσαι του γλυκού αυτά τα τέσσερα μαγαζιά στον Πρωταρά και το Παραλίμνι πρέπει να τα επισκεφτείς και να δοκιμάσεις το κατιτίς σου. Δεν θα το μετανοιώσεις. Αν αγαπάς τις κρέπες, τους λουκουμάδες, τα ντόνατ και το μαχαλεπί σου έχω την καλύτερη πρόταση.

Bonbon Crepes
Εδώ και 25 χρόνια ο κύριος Πανίκος φτιάχνει τις πιο νόστιμες και τραγανές κρέπες της περιοχής, αφού γνωρίζει πια καλά την τέχνη. Ατελείωτοι συνδυασμοί με 15 διαφορετικές γεύσεις σοκολάτας, φρέσκα φρούτα και διάφορα άλλα υλικά δημιουργούν τις πιο πλουσιοπάροχες κρέπες, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία. Οι τιμές αρχίζουν από €3 και η τιμή αυξάνεται ανάλογα με τα υλικά που προσθέτεις. Ο συνδυασμός άσπρη, μπεζ σοκολάτα, φρέσκες φράουλες, αβγό kinder μαζί με πουράκια (€6) συστήνεται ανεπιφύλακτα. Και η γευστική εμπειρία δεν τελειώνει εδώ, αφού το μενού διαθέτει ακόμη χορταστικά σάντουιτς και σπιτικά burger.
(99729888) Αγίου Γεωργίου 6, Παραλίμνι. Δ-Σ 09.00-23.00 & Κ 15.00-23.00.

Το καφενείον
Κυπριακός ψημένος σε χόβολη, σερβιρισμένος στο κλασικό φλυτζάνι του, συνοδευόμενος από φρέσκο μαχαλεπί! Βασισμένοι στο παλιό, κλασικό καφενείο, οι δημιουργοί του ομώνυμου μαγαζιού στο ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά δημιούργησαν έναν ειδυλλιακό χώρο, όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να φας γλυκό ή να ‘τσιλήσεις’ το ούζο σου με μεζεδάκια. Και, ναι, έχουν και σουμάδα και τριαντάφυλλο!
(23832043) Cavo Maris Hotel, Πρωταράς. Δ-Κ 10.00-18.30.

Λουκουμάδες Πανίκος
Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα φώτα των λουκουμάδων. Φυσικά δεν είναι άλλα από τα φώτα τροχαίας που βρίσκονται οι λουκουμάδες του κύριου Πανίκου. Για περισσότερα από 20 χρόνια φτιάχνει τους καλύτερους λουκουμάδες της περιοχής και τους σερβίρει ζεστούς και σιροπιαστούς με τον παραδοσιακό τρόπο. Εναλλακτικά, μπορείς να τους απολαύσεις με σοκολάτα, φρούτα ή μέλι. Η εκδρομή σου στον Πρωταρά δεν ολοκληρώνεται αν δεν περάσεις από εκεί.
(99684815) Λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο 298, Πρωταράς. Δ-Κ 15.00-24.00.

Donut Market
Ένα γλυκός παράδεισος από νόστιμα και λαχταριστά donut έκανε την εμφάνισή του κατά την περσινή σεζόν στο Παραλίμνι, ενώ φέτος έχει ανοίξει ακόμα ένα μαγαζάκι τύπου patisserie με εμπλουτισμένο μενού στον Πρωταρά. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αυτά τα υπέροχα, φρεσκοψημένα γλυκά, από τα κλασικά μέχρι και γεμιστά με διάφορες σοκολάτες, ξηρούς καρπούς από πάνω, μαρμελάδες και πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Το Kinder θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου. Στη νέα άφιξη του Πρωταρά στο μενού θα βρεις, επίσης, κρέπες, βάφλες και παγωτά.
(99291950) Τάσου Μάρκου 17, Παραλίμνι. Δ-Σ 09.00-20.30. / (99879809) Κάβο Γκρέκο 332, Πρωταράς. Τουριστικό ωράριο.
Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Ιούνιος 2019
Σχετικά
Στάση για φαγητό σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες με μοναδική θέα την Πρωτομαγιά
Νόστιμο φαγητό και θέα που θα λατρέψεις
Tα cooking workshops με τον Chef Σταύρο Γεωργίου που δεν πρέπει να χάσεις!
Μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει δημιουργία, συνεργασία και απόλαυση μέσα από τη μαγειρική
Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu
Εμπνευσμένο από την ιαπωνική παράδοση της ανθοφορίας των κερασιών
Ένα δυνατό Πρωτομαγιάτικο πάρτι, με ρυθμό και θέα θάλασσα
DJ vibes, καλοκαιρινό μενού και ανεβασμένη διάθεση για την πιο stylish Πρωτομαγιά στο Anemi Bistrot στη Λεμεσό
Café la Mode LIVE JAZZY NIGHTS με τη Μάρα Κωνσταντίνου
Oι βραδιές που υπόσχονται να μετατρέψουν μια απλή έξοδο για δείπνο σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μουσικής και γαστρονομίας
Δημοφιλές στέκι της Λευκωσίας για κλέφτικο επιστρέφει
Το λατρεμένο κυπριακό πιάτο αρχίζει να εμφανίζεται ξανά στα αγαπημένα μας μαγαζιά
Η ταράτσα που παντρεύει το fine dining με το καλό κρασί, μόλις άνοιξε!
Ένας προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού και του εκλεκτού κρέατος
Piadina στη Λεμεσό: Το ιταλικό street food που ξεχωρίζει
Από κλασικούς συνδυασμούς μέχρι gourmet επιλογές και aperitivo σε έναν σύγχρονο χώρο.
Mobile πιτσαρία στην Κύπρο φέρνει ναπολιτάνικη πίτσα με ξυλόφουρνο
Live pizza cooking σε events, συνεργασίες με wine bars και παρουσία σε φεστιβάλ σε όλο το νησί.
Η νέα mobile καντίνα που φέρνει μία άλλη street food εμπειρία στην Κύπρο
Η πιο «δυνατή» καντίνα της πόλης μόλις ανέβηκε επίπεδο
10 εστιατόρια με θέα τη θάλασσα για το σαββατοκύριακο
Από Λεμεσό μέχρι Αγία Νάπα, αυτά τα spots συνδυάζουν υπέροχο φαγητό με θέα που κόβει την ανάσα
Σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια του κέντρου υπάρχει πλέον ένα νέο fine dining εστιατόριο
Στο Reserva 52, ο σεφ Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αποτυπώνει τη δική του εκδοχή της κρητικής μεσογειακής κουζίνας