Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2019
Ο Βρετανός ροκ σταρ Μικ Τζάγκερ επιστρέφει στον κινηματογράφο και θα παρουσιάσει στη Mostra της Βενετίας, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο, την ταινία "The Burnt Orange Heresy", ένα θρίλερ του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται στον χώρο της τέχνης.
Στην ταινία "The Burnt Orange Heresy", του Ιταλού Τζουζέπε Καποτόντι που διασκεύασε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού Τσαρλς Ουίλφορντ, παίζουν ο Καναδός Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο Δανός Κλες Μπανγκ και η Αυστραλέζα Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ("Ο 'Ερωτας της Βιρτζίνια Γουλφ"), ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Ο χαρισματικός leader των Rolling Stones που θα γιορτάσει τα 76α γενέθλιά του την Παρασκευή, ξανάρχισε στις 21 Ιουνίου από το Σικάγο την αμερικανική περιοδεία "No Filter Tour" του συγκροτήματος, η οποία είχε διακοπεί δύο μήνες νωρίτερα λόγω των προβλημάτων της υγείας του.
Ο γερόλυκος της ροκ ανέβηκε ξανά στη σκηνή μετά την επέμβαση για την αντικατάσταση της βαλβίδας στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε.
Για την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη, ο Τζάγκερ υποδύεται έναν πλούσιο συλλέκτη έργων τέχνης (τον Τζόζεφ Κάσιντι), λάτρη του μοναχικού ζωγράφου Τζερόμ Ντέμπνι (Ντόναλντ Σάδερλαντ), που θα προτείνει σε ένα ζευγάρι ερωτευμένων (Κλες Μπανγκ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) να συναντήσουν τον Ντέμπνι με αντάλλαγμα την κλοπή ενός αριστουργήματος από το εργαστήρι του καλλιτέχνη.
Η ταινία, ένα "ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ", όπως το περιγράφει το φεστιβάλ, θα προβληθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο της Βενετίας, σε παγκόσμια πρώτη και καθώς πέφτει η αυλαία της 76ης Mostra.
Ο Τζάγκερ έχει σχεδόν 10 ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό του ως ηθοποιός. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν με την ταινία φαντασίας του 2001 "The Man from Elysian Fields" ("Συνοδός Κυριών") του Τζορτζ Χικενλούπερ.
Στην παροιμιώδη ενέργεια του Τζάγκερ εστίασε και το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στους Ρόλινγκ Στόουνς "Shine a Light" το 2008, του Αμερικανού Μάρτιν Σκορσέζε.
Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Σχετικά
Only Terrestrial: Τρεις βραδιές Καλλιτεχνικού Φιλμ στο Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης
Η πλατφόρμα Shasha Movies ενεργοποιεί την ταράτσα του μουσείου μέσα από προβολές που εξερευνούν μνήμη, τόπο και συλλογική ταυτότητα
H Lionsgate υπόσχεται πως το σίκουελ του «Michael» θα είναι μια καλύτερη ταινία
Το στούντιο πίσω από τη βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον φαίνεται πως έχει ακούσει τις όποιες κακές κριτικές για την πρώτη ταινία και υπόσχεται ένα «μεγαλύτερο και πιο ικανοποιητικό» σίκουελ.
Ο «Νονός» επιστρέφει με νέα ιστορία και η Κόνι Κορλεόνε περνά για πρώτη φορά στο επίκεντρο
Eνα νέο βιβλίο ανοίγει ξανά την πόρτα στον κόσμο της οικογένειας Κορλεόνε και ήδη στο Χόλιγουντ συζητούν για την κινηματογραφική του μεταφορά, πιθανότατα όμως χωρίς τον Φράνσις Φορντ Κόπολα πίσω από την κάμερα
Πρώτο τρέιλερ του «Victorian Psycho» με τη Μάικα Μονρό σε έναν ανατριχιαστικό ρόλο
Μετά το «Sanctuary», ο Ζακ Γουίγκον επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με ένα γοτθικό ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται ατμόσφαιρα, μυστήριο και μια πρωταγωνίστρια φτιαγμένη για τον κόσμο του τρόμου.
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά
Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Το Star Wars επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη
Από το πολυαναμενόμενο “The Mandalorian and Grogu” μέχρι horror, animation και συγκινητικά δράματα, αυτές είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στον θρόνο του ως «King Conan»
Υστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, αλλαγών δημιουργικών ομάδων και αμέτρητων φημών, το «King Conan» φαίνεται επιτέλους να παίρνει τον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη.
Το Netflix κάνει remake το «The Getaway» με σκηνοθέτη τον Φίλιπ Μπαραντίνι
Η κλασική περιπέτεια του Σαμ Πέκινπα ετοιμάζεται να αποκτήσει νέα ζωή μέσα από τα χέρια του δημιουργού του «Adolescence», σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί συζητήσεις στη βιομηχανία
Διάκριση στις Κάννες για το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Tracking: The Cyprus Tigers»
Το πρόγραμμα Frontières επέλεξε μόλις έξι κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο
Ο Τζέιμς Κάμερον μιλάει για το μέλλον του «Avatar»
Μετά τη σαρωτική αλλά πιο συγκρατημένη εμπορικά πορεία του «Avatar: Φωτιά και Στάχτη», ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να ολοκληρώσει τα επόμενα φιλμ πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος.
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»