Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 12 μικρές νέες αφίξεις της πόλης που πρέπει να προσέξεις

Καινούργια μικρά μαγαζάκια με μεγάλες απολαύσεις μόλις άνοιξαν στη γειτονιά σου

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019

Το τελευταίο διάστημα εντοπίσαμε αυτές τις μικρές φωλίτσες γεύσεις σε διάφορες γειτονιές σε Λευκωσία, Λεμεσό αλλά και Λάρνακα. Πρόκειται για τις νέες αφίξεις, τα καινούργια μαγαζιά που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. 

Μικρά μαγαζάκια για καφέ, σούσι take away & delivery, σουβλάκι και άλλες νόστιμες γεύσεις για γρήγορο φαγητό και όχι μόνο.

Νέες ταβερνούλες με κυπριακή και ελληνική κουζίνα, συνοικιακά, παρεϊστικα στέκια σε όμορφες γειτονιές της πόλης που φέρνουν ένα άλλο αέρα. 



Balcon8
Ένα μπαλκόνι σε ένα διατηρητέο κτίριο στην καρδιά της Λεμεσού, έδωσε το όνομα στην καινούργια άφιξη της πόλης, που βαφτίστηκε «Balcon8» και μας περιμένει για ένα υπέροχο ταξίδι. Σε έναν μικρό κι ατμοσφαιρικό διώροφο χώρο στην πλατεία Πανεπιστημίου (απέναντι από το Δημαρχείο Λεμεσού), θα απολαύσετε υπέροχα signature κοκτέιλς με ιδιαίτερα twists, υπό τους ήχους τζαζ και swing μουσικής αλλά κι ενδιαφέροντα πιάτα (πειραγμένης) μεσογειακής κουζίνας με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Χρίστου Παππά. Η δράση μοιράζεται σε τρία διαφορετικά σημεία: μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας καθισμένοι σε ένα από τα τραπέζια του ισογείου ή ακόμα και στο μπαλκόνι, το οποίο τώρα το χειμώνα «σκεπάστηκε» για να μας προφυλάξει από τον καιρό ή να πάρετε θέση με την παρέα σας σε ένα από τα διαφορετικά τραπεζάκια της πλατείας, και να αφεθείτε στην κρυφή γοητεία της περιοχής, ενώ απ’ τα ηχεία θα ακούτε μουσικές που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση, πάντοτε στη σωστή ένταση για να απολαύσετε ταυτόχρονα και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το μαγαζί λειτουργεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.
(96593615) Πλατεία Πανεπιστημίου, Λεμεσός. 


Η ωραίας Ελλάς 
‘Η Ωραία Ελλάς’, χαρακτηρίζεται ως μεζεδοπωλείο και σερβίρει ελληνική αυθεντική κουζίνα με έμφαση στις νησιώτικες γεύσεις. Το μεζεδοπωλείο ‘Η Ωραία Ελλάς’ έρχεται να μας παρουσιάσει μια ποικιλία μεζέδων και θαλασσινών εμπνευσμένων από την ελληνική κουζίνα. Τα ψάρια και τα θαλασσινά έρχονται κατευθείαν από το Αιγαίο και άλλα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο μενού θα βρεις ορεκτικά, αλοιφές, αλίπαστα καπνιστά ψάρια, πιάτα με θαλασσινά, ελληνικά πιάτα όπως φασόλια γίγαντες, παστίτσιο, μουσακά και πιάτα με κρεατικά. Κάθε Παρασκευή το μαγαζί προσφέρει ζωντανή ελληνική μουσική.
(24817676) Ερμού 90, Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-23.00. 



ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ 
RocoMamas Cyprus
Ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο franchise φαγητού άνοιξε μόλις το περασμένο Σάββατο το πρώτο του κατάστημα στην Ευρώπη  το οποίο θα βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Η διεθνής αλυσίδα των φημισμένων μπέργκερ Rocomamas προέρχεται από την Νότια Αφρική και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2013. Έκτοτε, η εταιρεία έχει ανοίξει πάνω από 70 καταστήματα σε Αφρική, Αυστραλία, Ινδία και σύντομα στην Κύπρο.  Πρόκειται για μία αλυσίδα με κύριο πιάτο της τα πληθωρικά μπέργκερ σε διάφορες εντυπωσιακές εκδοχές ενώ στο μενού της θα βρεις σαλάτες, nachos, ribs, wings και μία σειρά από φανταστικά milkshakes και waffles. Το πρώτο κατάστημα του Rocomamas βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και στεγάζεται στο γωνιακό μαγαζί (πρώην Via Santaroza) το οποίο θα είναι ανοικτό καθημερινά από το μεσημέρι.
(22766069) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 3, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00.



ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Ταβερνάκι "Αναμμένα Κάρβουνα"

Μία νέα άφιξη στον Άγιο Δομέτιο φέρνει μία καινούργια επιλογή για νόστιμο σουβλάκι, σεφταλιά στην πίτα, σε μερίδες αλλά και λαχταριστά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Πρόκειται για το ταβερνάκι "Αναμμένα Κάρβουνα" που όμως δηλώνει και το όνομά του σου ψήνει τα πάντα στα κάρβουνα. Από κυπριακό σουβλάκι και σεφταλιά μέχρι λουκάνικο και χαλούμι. Μικρός χώρος ιδανικός για χαλαρή έξοδο με παρέα για φαγητό στις γειτονιές του Αγίου Δομετίου στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.
(22777747) Γρηγόρη Αυξεντίου 128, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00.


Οινομαγειρείο ο Πειναλέων
Μία νέα επιλογή για βραδινή έξοδο έρχεται από την πόλη της Πάφου. Κοντά στο mall της πόλης άνοιξε πρόσφατα ένας όμορφος χώρος που σερβίρει ελληνική και κυπριακή κουζίνα. Το Οινομαγειρείο ο Πειναλέων διαθέτει ένα μεγάλο χώρο με παραδοσιακά στοιχεία και επιλέγει να βάζει στην κουζίνα του υλικά της εποχής και της κυπριακής φύσης. Εδώ θα γευτείς μανιτάρια της βανούκας, αγρέλια με τα αυγά, κρεατικά και πολλά άλλα. Εδώ δεν θα βρεις τον παραδοσιακό μεζέ αλλά εσύ θα επιλέξεις τα πιατάκια με τα οποία θα τον φτιάξεις. Σύντομα το μαγαζί τις Δευτέρες θα μας διασκεδάζει με ρεμπέτικα.
(96212644) Αποστολου Παυλου 51, Πάφος. Δ-Κ 18.00-23.00. 


ΤΑ ΝΕΑ SUSHI SPOT 
La Sushi Tsia

Μία νέα άφιξη έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της περιφερειακά της Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση Δημήτρη Σταύρου και Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά. Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζάκι το La Sushi Tsia το οποίο προσφέρει αποκλειστικά take away & delivery υπηρεσία. Το νέο sushi spot διαθέτει ένα διευρυμένο μενού επιλογών με όλα τα είδη της ιαπωνικής γαστρονομίας. Εκεί θα βρεις διάφορα sushi, maki roll, vegetarian, sashimi, nigiri, sushi sandwich, temaki roll και πολλά άλλα. Μία ιδανική λύση για to go φαγητό καθημερινά τα μεσημέρια αλλά και το βράδυ.
(22260051) Δημήτρη Σταύρου 1Α, Λατσιά, Λευκωσία. Τρ-Κ 12.00-22.00.

Sushitime
Οι φίλοι της ιαπωνικής κουζίνας και ιδιαίτερα των σούσι και sashimi θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο τους φαγητό στο κέντρο της πόλης. Το Sushitime είναι η νέα άφιξη της Λευκωσίας στη Διαγόρου το οποίο φτιάχνει αποκλειστικά σούσι για take away & delivery, ενώ στον χώρο υπάρχουν μερικά τραπεζάκια για φαγητό επί τόπου. Το νέο sushi spot της Λευκωσίας διαθέτει ένα μικρό μενού με σαλάτες, special rolls, platters, sushi και sashimi. Μία ακόμα επιλογή για γρήγορο ιαπωνικό sushi στο κέντρο της πόλης.
(22610100) Διαγόρου 4Ε, Λευκωσία. Δ-Παρ 11.30-15.30 & 18.30-22.30, Σ-Κ 18.30-22.30. 


ΓΙΑ ΚΑΦΕ 
Jasmine Micro Roastery

Ο καφές τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του καθημερινού αφεψήματος και της στιγμαιίας παρασκευής την οποία συνηθίζαμε στην Κύπρο και έγινε μία πιο... ψαγμένη διαδικασία. Η νέα γενιά έμαθε την απόσταξη, τη διύληση, τα αρώματα και τα μικρά και μεγάλα καφέ έφεραν στην Κύπρο εκείνη την νέα διεθνή τάση της τρίτης γενιάς καφέ και στην Κύπρο. Ένα νέο καφέ, το Jasmine Micro Roastery στη Λάρνακα ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία του φρεσκαολεσμένου, εκλεκτού καφέ που αναβλύζει αρώματα και γεύσεις. Ένας νέος χώρος που ακολουθεί τις ρετρό γραμμές στην επίπλωσή του φτιάχνει νόστιμο καφέ φυσικό και οργανικό, χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα για την παρασκευή των σνακ και των γλυκών του και σε βάζει σε ένα νέο πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πίσω από το ο Jasmine Micro Roastery βρίσκονται δύο γνωστά αδέλφια που τα μάθαμε μέσα από την βραβευμένη Δημιουργική Ταβέρνα Το Πατρικόν στο χωρίο Τερσεφάνου, ο Κυριάκος και ο Σταύρος Φώκου οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το νέο μαγαζί με μεράκι και αγάπη για το καφέ. Εδώ θα βρεις σπιτικά σνακ, ποικιλία από σάντουιτς και πολλές υγιεινές επιλογές.
(99870998) Ζακύνθου 21, Λάρνακα, Λάρνακα. Δ-Παρ 07.00-17.30 & Σ 08.00-15.00.


Dear All
Μία ακόμα νέα άφιξη στην πόλη φέρνει εκείνο που ψάχνεις καθημερινά. Ένα καλό καφέ στο χέρι, κάτι να τσιμπήσεις το πρωί και κάτι χορταστικό για το μεσημέρι. Το νέο καφέ της Λεμεσού, το Dear All απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν ένα στέκι που θα τους προσφέρει νόστιμες λύσεις για το πρωί και το βράδυ. Η νέα άφιξη της πόλης στεγάζεται σε ένα μικρό και καλοφτιαγμένο μαγαζί με λίγα τραπεζάκια και διαθέτει ένα ενδιαφέρον μενού που σου προσφέρει επιλογές από πρόγευμα όιπως ομελέτες, σάντουιτς πρωινού, κυπελάκια πρωινού όπως γιαούρτι μήλο και καρύδια, σούπες ημέρας, σαλάτες, χορταστικά σάντουιτς και wraps, πλαττερς με σάντουιτς, γλυκά ημέρας και αλμυρά αρτοποιήματα. Σερβίρει καφέδες, τσάι και άλλα ζεστά και κρύα ροφήματα σε ένα μικρό και χαριτωμένο χώρο. Σύντομα θα προσφέρει και delivery.
(25353325) Γεώργιου Καραϊσκάκη, Λεμεσός. Δ-Παρ 08.00-17.00.



ΓΙΑ ΕΘΝΙΚ 
Hummus Bar

Ένα νέο μαγαζάκι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στη Λεμεσό στην περιοχή της Τζαμούδας. Το Hummus Bar εξειδικεύεται σε γεύσεις και υλικά από τη Μέση Ανατολή, φτιάχνει ποικιλία από εκλεκτό χούμους, φαλάφελ, διάφορες σαλάτες και street food νοστιμιές. Εδώ θα πιεις smoothie με χουρμάδες, μπανάνα, γάλα καρύδας, φράουλες και καρύδια μέχρι φρέσκους χυμούς και καφέδες. Νόστιμο φαγητό στο χέρι με γεύσεις από Λίβανο και Μέση Ανατολή, νόστιμες σούπες και άλλες ιδιαίτερες γεύσεις που αξίζει αν δοκιμάσεις.
(25005522) Γλάδστωνος 23, Λεμεσός. Δ-Σ 10.00-22.00. 


Pokéloha
Μία νέα, πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη άφιξη έκανε την εμφάνισή της μόλις πρόσφατα στη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα εστιατόριο μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο αφού σερβίρει χαβανέζικο σούσι και βρίσκεται δίπλα από το La Boca. Tο Pokéloha σου προσφέρει ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο να φτιάξεις το συγκεκριμένο υγιεινό και πολύ γευστικό φαγητό με τα υλικά τα υλικά της αρεσκείας σου, τα μοναδικά Poké bowls! Αρχικά διαλέγεις το μέγεθος του μπολ που επιθυμείς και τη βάση που θέλεις ανάμεσα σε 4 επιλογές: sushi rice, quinoa, άγριο ρύζι η λαχανικά. Έπειτα επιλέγεις την πρωτεΐνη της αρεσκείας σου ανάμεσα από miso tofu, γαρίδες, κοτόπουλο, ωμό τόνο ή ωμό σολομό. Στη συνέχεια τα μαρινάρεις την σάλτσα που σου αρέσει ανάμεσα από Wasabi Shoyu, Pokéloha sauce, Sesame Kimchi, Honey Ginger ή Yuzu Ponzu και επιλέγεις τα υλικά που θέλεις να αναμίξεις όπως αγγουράκι, μάγκο, edamame beans, Jalapeños peppers, ρεπανάκι, κόκκινα κρεμμύδια, ξυδάτο λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κολιανδρος, καλαμπόκι, τυρί φέττα, σαλάτα απο φύκια αι άλλλα πολλά.
(25278000) Αγίου Ανδρέου 223, Columbia Plaza, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-23.00. 


ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ 
Feelings Chocolate & Wine

H νέα σοκολατερί της πρωτεύουσας Feelings Chocolate & Wine εστιάζει στην χειροποίητη παρασκευή σοκολάτας, γεμιστή με διάφορες γεύσεις όπως κάρδαμο, βύσσινο, αμύγδαλο, πορτοκάλι, φράουλα, salted caramel, βανίλια, πραλίνα, λεμόνι και άλλες πολλές γεύσεις. Η βασική συνταγή που χρησιμοποιούν είναι βελγική σοκολάτα γάλακτος, μαύρη ή χωρίς ζάχαρη και η νέα πρωτοποριακή σοκολάτα Ruby. Το ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις σοκολάτες Feelings είναι η μεγάλη ποικιλία από πρωτόγνωρες γεύσεις οι οποίες είναι 100% φυσικές. Το κάρδαμο, το βύσσινο, το ginger, το ταχίνι με κακάο είναι μερικές από αυτές. Η σοκολατερί FEELINGS διαθέτει επίσης τα βραβευμένα κρασιά Burgozone από το μπουτίκ οινοποιείο στις ακτές του Δούναβη σε κόκκινο, λευκό και ροζέ τα οποία μπορούν να συνδυαστούν το καθένα με τις ιδιαίτερες γεύσεις από τα σοκολατάκια.
(99852515) Κίμωνος 6, παλιά Λευκωσία (περιοχή εκκλησίας Αγίου Σάββα). Δ-Παρ 16.00-19.30 & Σ-Κ 10.00-18.30. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close