Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2019
Το brunch είναι μία αγαπημένη συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το είδος αυτό έχει εξελιχθεί αρκετά σε όλες τις πόλεις της Κύπρο ενώ παράλληλα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους μαγαζιά που σερβίρουν αποκλειστικά brunch.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη λειτουργία ενός πανέμορφου boutique hotel στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, του Sir Paul το οποίο βέβαια επισκεφθήκαμε. Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο νιώθεις πως ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Η εντυπωσιακή, μαρμάρινη σκάλα μπροστά σου σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή ενώ αμέσως εντοπίζει το αρχιτεκτονικό πάντρεμα του τότε με το σήμερα μέσα από στοιχεία ομοιόμορφα συνδεδεμένα μεταξύ τους.


Ιστορία δύο αιώνων
Καθίσαμε στην κουκλίστικη εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου όπου στο κέντρο της στέκει περήφανη μία ελιά, σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου, ηλικίας 180 ετών. Το ξενοδοχείο Sir Paul δεν αποτελεί απλά σήμερα ένα ακόμα εντυπωσιακό boutique hotel αλλά κουβαλάει μία ιστορία δύο αιώνων με πολλές και σημαντικές στιγμές συνυφασμένες με τη σύγχρονη ιστορία τόσο της Κύπρου όσο και της Λεμεσού.

Το διατηρητέο αυτό κτήριο που παρέμενε αναξιοποίητο για πάνω από τρεις δεκαετίες ανήκει στην οικογένειά Μαρτίνη εδώ και 200 χρόνια και αποτελούσε τους στάβλους και το χώρο του προσωπικού του αρχοντικού του Μιχαήλ Γαβριηλίδη, ο οποίος ήταν γνωστός ως Χατζηγαβρίλης. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πεθερός του Σερ Παύλου Παυλίδη-εξου και το όνομα του ξενοδοχείου ενώ στη συνέχεια, το 1918 αποτέλεσε το πρώτο Δημαρχείο της Λεμεσού.


Σήμερα, το Sir Paul ζωντάνεψε ξανά με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2018. Το ξενοδοχείο διαθέτει 22 πολύ περιποιημένα και άνετα δωμάτια στον πρώτο όροφο του κτηρίου και η αποπεράτωσή του κατέστη δυνατή μετά από δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου με εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Brunch στην αυλή
Εκεί στην αυλή του το ξενοδοχείο σερβίρει ένα πολύ εκλεκτικό και νόστιμο brunch κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 14.00. Ο χώρος είναι αρκετά δροσερός το καλοκαίρι ενώ σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν ειδικά κλιματιστικά στον χώρο. Το μενού του brunch είναι μικρό και περιεκτικό με πιάτα για όλα τα γούστα ενώ το ξενοδοχείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην φρεσκάδα και εποχικότητα των υλικών χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που βρίσκει την εκάστοτε εποχή και περίοδο του χρόνου.

Εκείνο που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις είναι το Sir Paul Sandwich (€13) που περιέχει εκλεκτό σπιτικό παστράμι (αλλαντικό), sauerkraut (ξιδάτο λάχανο), honey mustard και σερβίρεται με μοναδικές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ενώ το ψωμί φτιάχνεται και ψήνεται στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Απλά υπέροχο. Δοκιμάσαμε τη γευστικότατη Sashuka (€7) με κόκκινη σάλτσα, τηγανητό αβγό και ντομάτα, αβγά ποσέ με καπνιστό σολομό, σπανάκι και hollandaise sauce σερβιρισμένο σε brioche (€7.20). Για το τέλος αφήσαμε τα μοναδικά French tost με νόστιμο χοντροκομμένο σπιτικό ψωμί (€8.50) με φρέσκιες φράουλες και μέλι που ήταν πεντανόστιμα.
Η αυλή του Sir Paul μαζί με την ιστορία των 200 χρόνων που κουβαλάει μας ταξιδεύει νοερά στο τότε, προσφέροντας μας ταυτόχρονα και ένα γευστικό ταξίδι σε πολύ ξεχωριστά και νόστιμα πιάτα brunch. Ένας χώρος για καφέ και brunch που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς.
Σχετικά
Τις Τρίτες πάμε για (all you can eat) ασιατικό
Το εστιατόριο σε προσκαλεί να απολαύσεις τον κινεζικό του μπουφέ, με ποικιλία επιλογών που σε ταξιδεύουν στις γεύσεις της ασιατικής κουζίνας.
Ένα στέκι στο χωριό με πέτρα, ξύλο και τραπεζάκια κάτω από την κεραμοσκεπή σερβίρει κυπριακό καφέ με €1
Μία καλή αφορμή για εξόρμηση και brunch στο βουνό
Το Pizzomparo πάει στο Comfy για μια βραδιά με πίτσα και ποτό
Ραντεβού στη Λεμεσό την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 18:00, χωρίς κρατήσεις.
Κλείνει μετά από 10 χρόνια γνωστό στέκι στην παλιά πόλη
Η Γωνιά κλείνει την πόρτα της, αφήνοντας πίσω της δέκα χρόνια ιστοριών και αναμνήσεων από μια εποχή της Σαριπόλου που πολλοί θα θυμούνται με νοσταλγία
Το GRANDYARD φέρνει νέο αέρα στη λεωφόρο Τσερίου
Το Food Park City γιορτάζει 10 χρόνια και συστήνεται ξανά με νέο όνομα, ανανεωμένη εικόνα και μενού!
Όταν ένα resort γίνεται γαστρονομικός προορισμός: Το εστιατόριο που αξίζει να ανακαλύψεις ακόμη κι αν δεν μένεις εκεί
Όσα απολαύσαμε και ό,τι θα κρατήσουμε από τη μοναδική -γαστρονομική- απόδρασή μας σε ένα από τα πιο εμβληματικά resorts της Πάφου, το οποίο φιγουράρει ανάμεσα στα φετινά υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards
ÓRIS x THE CLUMSIES: Ο απόλυτος συνδυασμός γαστρονομίας και cocktail δημιουργίας στο Trilogy
Δύο ξεχωριστές βραδιές που συνδύασαν signature cocktails με δημιουργική γαστρονομία
Ένα νέο Asian street food spot έρχεται στη Λευκωσία και μας βάζει σε Tokyo mood!
Με μότο «Tokyo, our way», το AKIBA ετοιμάζεται να φέρει στην Αγλαντζιά μια διαφορετική street food εμπειρία
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Smoothie Factory της Λευκωσίας
Το Smoothie Factory μετακόμισε σε νέο, μεγαλύτερο χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένας καινούργιος Καφενές στο βουνό σερβίρει αναρή με έψημα και ιστορίες 35 χρόνων
Ο Άγης Ιακωβίδης παραδίδει το The Village Tavern στα παιδιά του και μας υποδέχεται ακριβώς απέναντι, σε ένα φιλόξενο στέκι για καφέ, κρασί και παραδοσιακά γλυκά
Το Bean Bar γιορτάζει 5 χρόνια γεμάτα γεύσεις, ενέργεια και θετική διάθεση!
Η αλυσίδα γιορτάζει από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου με πέντε ημέρες ξεχωριστών προσφορών και συνεχίζει τις εκπλήξεις όλο τον μήνα.
Το Sunday Carvery που αγαπά η Λεμεσός, ετοιμάζεται να επιστρέψει
Και προσκαλεί οικογένειες και παρέες να απολαύσουν ένα ξεχωριστό γεύμα γύρω από το ίδιο τραπέζι