Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15 ιδέες για δείπνo με τον Βαλεντίνο σου στη Λευκωσία

Τα εστιατόρια της πόλης σχηματίζουν καρδούλες, φτιάχνουν μενού και σε περιμένουν

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ξέρω αν θα ήθελες να ζωγραφίσεις με το ταίρι σου καρδούλες στο τζάμι του αυτοκινήτου κάπου απόμερα και να κοιτάζει τα αστέρια αλλά ξέρω σίγουρα πως θα πεινάσεις. Και επειδή ο έρωτα περνάει από το στομάχι σου προτείνω μερικές καλές επιλογές για να βρεθείς με το ταίρι σου, να αλληλοκοιταχτείτε στα μάτια, να ανταλλάξετε ματιές και χαμόγελα πάνω από ένα θεσπέσιο πιάτο, πίνοντας ένα ακριβό απεριτίφ με ακούσματα τζαζ ή το κύμα της θάλασσας αν φύγεις από Λευκωσία.



Mouson Bar Restaurant 
Σε νέα τοποθεσία, χώρο, λογότυπο και μενού επανήλθε το αγαπημένο μας Mouson το οποίο λειτούργησε για αρκετά χρόνια στην Παλιά Λευκωσία. Το Mouson Bar Restaurant (22664444) άνοιξε στα τέλη του 2018 στο νέο του μαγαζί (πρώην Banco), ένα μείγμα γαλλικού bistro και ιταλικής ταβέρνας με all day λειτουργία, διεθνή κουζίνα, ενδιαφέρουσα μπάρα και κοκτέιλ, με τη μουσική του να δυναμώνει αργά το βράδυ. Εδώ θα πας για brunch καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα. Ένας χώρος με χαμηλό φωτισμό και ρομαντική ατμόσφαιρα ιδανικός για την μέρα των ερωτευμένων. 



Πινακοθήκη 
Το εκλεπτυσμένο και ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης διαθέτει ένα χώρο που αποπνέει ρομαντισμό. Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων το εστιατόριο ετοιμάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για τη γιορτή των ερωτευμένων για να περάσεις μία αξέχαστη βραδιά με το ταίρι σου. (22668820)



Pralina Experience
Το νέο πολυτελές σποτ της Στασικράτους. Το πρωί αρχίζει από τις 09.00 μέχρι τις 12.30 προσφέροντας διάφορα είδη για brunch, όπως ομελέτες, σάντουιτς και σνακ, ενώ μετά τις 12.30 θέση παίρνει ένα δημιουργικό μενού και πιάτα ημέρας όπου και την Κυριακή μπορείς να απολαύσεις την υψηλή γαστονομία του. Τα γλυκά του καταλόγου φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα ανεξάρτητα από τα γλυκά της βιτρίνας, τα οποία μπορείς να τα πάρεις και για take away.
(22665588) Στασικράτους 31. Δ-Κ 09.00-01.00.


 
La Cantine

Ένας νέος, καλοφτιαγμένος και στυλάτος χώρος έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη οδό Ονασαγόρου. Το καινούργιο εστιατόριο της πόλης λέγεται La Cantine και προσφέρει all day επιλογές από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ καθημερινά. Μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στον πεζόδρομο της Ονασαγόρου από νωρίς το πρωί, να απολαύσεις νόστιμα πιάτα brunch όπως pancakes, διάφορα πιάτα με αβγά, ομελέτες, french toast και άλλες αγαπημένες επιλογές ενώ το μεσημέρι μπορείς να επιλέξεις διάφορα πιάτα από την διεθνή κουζίνας όπως ριζότο, πίτσα, μπέργκερ, κρεατικά αλλά και σαλάτες. Το βράδυ το μαγαζί θα σε διασκεδάσει με χαλαρή και απαλή μουσική συντροφιά με αλκοολούχα ποτά, κοκτέιλ και κρασιά. (22343534)

Κουκουβάγια 
Ένα bistro-bar της στο κέντρο της πρωτεύουσας κατάλληλος για ρομαντικό δείπνο. Το ακατέργαστο στιλ και ο σύγχρονος industrial σχεδιασμός της Κουκουβάγιας, το επιβλητικό μπαρ από μαύρο γρανίτη και ξύλο και η κομψή διακόσμηση από βιβλία, κρασιά, κατάλληλο φωτισμό και μουσική, δημιουργούν μια χαλαρή και glamour διάθεση που κορυφώνεται με το αυστηρά δομημένο μενού. Εδώ θα γευτείς πιάτα από την ιταλική κουζίνα.

Bistro 48 
Στο ατμοσφαιρικό αυτό μπιστρό, από το πρωί σερβίρει το κυρίως μενού αν πεινάς πολύ, ενώ υπάρχει και ένας άλλος κατάλογος με brunch (μέχρι τις 12.30). Εκτενές μενού με διεθνή και fusion φαγητά θα βρεις στο μενού του, ενώ υπάρχουν πιάτα και για vegan. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το κοτόπουλο παναρισμένο με προσιούτο και μοτσαρέλα και σάλτσα σύκου.
(22664848) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 48. Δ-Κ 09.30-01.00.



Brasserie Au Bon Plaisir
Η Gatienne είναι η ψυχή του μαγαζιού, ο άνθρωπος που θα σε καλωσορίσει και θα σε ενημερώσει -με το μικρό, κινητό της πινακάκι- για τα πιάτα ημέρας. Ο χώρος έχει τη δική του ατμοσφαιρική αισθητική και φιλοσοφία, αφού αυθεντικοί πίνακες εκτίθενται στους τοίχους, λες κι είσαι σε γκαλερί. Τα μύδια, που φέρνει η ίδια η ιδιοκτήτρια κατευθείαν από τη Γαλλία, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις ή ένα από τα επτά διαφορετικά cut για steak και φυσικά το κυνήγι, όπως αγριογούρουνο και ελάφι, που διαθέτει.
(96755111) Λεωφόρος Λάρνακος 87, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ 13.00-16.00 & 19.00-23.00, Τρ-Παρ 19.00-23.00, Σ-Κ 11.30-15.00 & 19.00-23.00.



Bottega Amaro
Νέα all day προσθήκη στην ανεβασμένη οδό Πινδάρου στο κέντρο της Λευκωσίας με μικρό μενού ιταλικής κουζίνας, πίτσα σε ξυλόφουρνο, homemade pasta, ντιζαϊνάτη διακόσμηση, εντυπωσιακή μπάρα και σικάτο κόσμο. Φινετσάτο bar-restaurant για καφέ από το πρωί, brunch, γεύμα τα μεσημέρια, ποτό και κοκτέιλ απόγευμα-βράδυ. Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές και με τις τιμές να κυμαίνονται στα €13-€18 αναλόγως των topping.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-02.00.



Cafe Americain
Η Θεμιστοκλή Δέρβη υποδέχτηκε πρόσφατα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις της πόλης. Ένας all day χώρος, που ξεκινάει από τις 11 το πρωί για boozy brunch, κοκτέιλ και καφέ για να συνεχίσει το μεσημέρι με χαλαρά γεύματα, σπιτικά γλυκά έως το βραδύ όπου μπορείς να βρεθείς εκεί για ένα ποτό στο κέντρο της πόλης ή για ένα ρομαντικό και ακόμη επαγγελματικό δείπνο. Το Cafe Americain αγαπάει την jazz, latin jazz, soul και swing μουσική προσφέροντας ένα ευφάνταστο μενού που αποτελείται από μικρά bistro πιάτα to share, ξεχωριστά burgers, σαλάτες, κρουασάν αλμυρά και γλυκά και κλασσικά πιάτα γαλλικής brasserie που θα αγαπήσεις. To μπαρ του μαγαζιού διαθέτει μια σειρά από premium ουίσκι, old time classic αλλά και house cocktails, μπίρες εγχώριες και εισαγωγής αλλά και μία πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών. Όλα αυτά δημιουργούν το ιδανικό downtown meeting point με τους φίλους σου.
(22320390) Θεμιστοκλή Δέρβη 6, Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-24.00.

Atelier
Το μαγαζί με τον παριζιάνικο αέρα στην παλιά Λευκωσία είναι μία ιδανική επιλογή για σένα και το ταίρι σου ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου. Η φιλοσοφία του βασίζεται στα φρέσκα υλικά και την υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες. Άρα, τίποτα δεν προέρχεται από το ψυγείο! Ό,τι επιλέξεις να απολαύσεις εκείνο το βράδυ, να ξέρεις ότι θα είναι μόνο για σας τους δύο! Ζήτησε να κλείσεις γλυκά το δείπνο με το κλασικό 'paris brest'. Θα το λατρέψεις.
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, παλιά Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-01.00.

Skinny Fox
Το μαγαζί που έγινε πολύ γρήγορα talk of the town με την εντυπωσιακή διακόσμηση θα ενθουσιάσει εσένα και το ταίρι σου τη βραδιά των ερωτευμένων. Ζεστό χώρος, ευχάριστη ατμόσφαιρα, μικρό και εκλεκτό μενού και ιδιαίτερα κοκτέιλ θα συνοδεύσουν το δείπνο σου με τον/την αγαπημένη σου.
(22256070) Μενάνδρου 14 ΑΒ, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-02.00.

Barrafino
Μία ακόμη νέα άφιξη της πρωτεύουσας που ξεχωρίζει. Ένα μενού με είκοσι πιάτα και μία πολύ πλούσια κάβα κρασιών σε περιμένει για να διαλέξεις εκείνο που συνοδεύσει τη βραδιά σου. Σου συστήνω τα χοιρινά φιλετάκια ή τα λιγκουίνι με θαλασσινά. Όσο για τα γλυκά ό,τι και να επιλέξεις θα σε ανταμείψει. Εντυπωσίασε το ταίρι σου με μία όμορφη βραδιά στο ατμοσφαιρικό Barrafino.
(22767696) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 3Γ-Ε, Λευκωσία. Δ-Κ 17.00-01.00.

Domus Lounge Bar & Restaurant
Ο ρομαντικός του χώρος, διαθέτει την καταλληλότερη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις ένα τετ-α-τετ δείπνο. Διάλεξε πιάτα με διεθνές και μεσογειακό ταμπεραμέντο, που συνοδεύονται εξαίσια από ένα καλό κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα του. Μετά, απόλαυσε ένα κοκτέιλ της αρεσκείας σου στο μπαρ του ισογείου. Επίλεξε το set menu του που ετοιμάζει ειδικά για εκείνη τη βραδιά.
(22433722) Κοραή 5, παλιά Λευκωσία. Δ-Σ 19.45-02.00 (κουζίνα στις 23.30).

Bastione
Από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της πρωτεύουσας το Bastione θα σε ανταμείψει για την επιλογή σου με το παραπάνω. Σε μια ιστορική τοποθεσία της πόλης αποπνέει κάτι από άλλες εποχές. Το μενού του σερβίρει εκλεπτυσμένα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και ανανεώνεται πολύ συχνά. Πολύ καλή κάβα κρασιών και κοκτέιλ σε μία γουστόζικη ατμόσφαιρα.
(22730025) Αθηνάς 6, Πύλη Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία. Τρ-Σ 19.30-23.30 (η κουζίνα).

D.O.T
Ο χώρος του D.O.T αποπνέει ένα ρομαντισμό από μόνος του. Ο χαμηλός φωτισμός, η industrial διακόσμηση με ρετρό στοιχεία δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον για ερωτευμένους. Με πιάτα από την ευρύτερη διεθνή κουζίνα με έμφαση στις μεσογειακές γεύσεις το D.O.T θα σου προσφέρει μία ξεχωριστή βραδιά με καλό κρασί και υπέροχη ατμόσφαιρα.
(22101228) Αθηνάς 6, Λευκωσία, Λευκωσία. Τρ - Κ 19.00 - 23.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close