Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019
Ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ βρίσκεται αυτές τις μέρες στο (μικρό) νησί μας.
Ο Nicolas Cage έφτασε στην Κύπρο (κυριολεκτικά αγνώριστος) το περασμένο Σάββατο και τα social media πήραν... φωτιά!
Larnaka airport is excited to have welcomed Academy Award Winning actor Nicholas Cage to #Cyprus!
— Cyprus Airports (@CyprusAeropolis) June 20, 2019
Cage will be starring in the new movie, "Jui Jitsu", which will be filmed exclusively on the island. We wish Cage good luck, and we look forward to the future of filming in Cyprus! pic.twitter.com/Cebiq87Ild
Ο 55χρονος σταρ θα συμμετάσχει στην ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών "Jiu Jitsu" με παραγωγούς τους Martin J. Barab και Dimitri Logothetis, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται στην επαρχία Λευκωσίας, στο χωριό Μάμμαρι και στα Λύμπια.
Ο Nicolas Cage ξεκίνησε την καριέρα του στη μεγάλη οθόνη το 1982 και μας χάρισε πολλές φοβερές ερμηνείες ( Raising Arizona, Leaving Las Vegas, Adaptation, Bringing Out the Dead, Face/Off, Moonstruck και Birdy), αλλά και αρκετές απογοητευτικές, ειδικά τα τελευταία χρόνια (με μοναδική εξαίρεση ίσως το "Mandy"), όπως Ghost Rider, Knowing, The Wicker Man, Left Behind, Trespass, USS Indianapolis: Men of Courage και πολλές άλλες.
Πάμε να δούμε 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον best/worst actor της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ;
1. Το πραγματικό του όνομα είναι Nicolas Kim Coppola και είναι ανιψιός του καταξιωμένου σκηνοθέτη Francis Ford Coppola. Άλλαξε το επίθετό του από Coppola σε Cage (εμπνευσμένο από τον σούπερ ήρωα Luke Cage της Marvel), ώστε να μη θεωρηθεί ότι ευνοήθηκε στην καριέρα του λόγω της συγγένειάς του με τον διάσημο δημιουργό. Συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Coppola στην ταινία "Rumble Fish" το 1983.
2. Έχει παντρευτεί 4 φορές και έχει δύο παιδιά! Ο πρώτος του γάμος ήταν με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Patricia Arquette το 1995, ο δεύτερος με την κόρη του Elvis Presley, Lisa Mary Presley το 2002 αλλά χώρισαν... 107 μέρες μετά, ο τρίτος με την σερβιτόρα Alice Kim το 2004 με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Kal-El Coppola Cage. Έχει ακόμα έναν γιο, τον 28χρονο Weston Cage Coppola από τη σχέση του με το μοντέλο Kristina Fulton. Τον Μάρτιο του 2019 παντρεύτηκε την Erika Koike στο Λας Βέγκας, αλλά χώρισε μετά από 4 ημέρες γάμου! "Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα τι έκανα" δήλωσε χαρακτηριστικά.
3. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Leaving Las Vegas" (1995) όπου υποδυόταν έναν αλκοολικό με τάσεις αυτοκτονίας και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία "Adaptation" (2003) όπου ενσάρκωσε τον σεναριογράφο Charlie Kaufman.
4. Το 2002 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία με τίτλο "Sonny" με πρωταγωνιστή τον James Franco, η οποία απέσπασε πολύ μέτριες κριτικές. O Cage μάλιστα έκανε ένα μικρό πέρασμα από το φιλμ, υποδυόμενος τον εαυτό του.
5. Σκοπεύει σύντομα να αποσυρθεί από το χώρο της υποκριτικής. "Αυτή τη στιγμή είμαι πρωτίστως ερμηνευτής σε ταινίες και θα συνεχίσω να το κάνω για τρία ή τέσσερα ακόμα χρόνια. Θα ήθελα στη συνέχεια να επικεντρωθώ περισσότερο στη σκηνοθεσία. Η σκηνοθεσία είναι κάτι που ανυπομονώ να κάνω στην πορεία", δήλωσε ο πρόσφατα ο Cage.
Σχετικά

«Καποδίστριας»: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή (βίντεο)
«Αν δεν μονοιάσουμε θα χαθούμε όλοι. Όλοι!» - Πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου.

Πρεμιέρες της Εβδομάδας: Τρόμος, δράμα, περιπέτεια και κωμωδία στις μεγάλες οθόνες
Ποικιλία πρεμιέρων για κάθε γούστο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου.

Νταϊάν Κίτον: Η οικογένειά της αποκάλυψε από τι πέθανε
Τι ζήτησε η οικογένεια της ηθοποιού από τους θαυμαστές της

Πέθανε ο Άλκης Γιαννακάς – Το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» – Ο “όμορφος κακός” του σινεμά που έγινε μύθος
Ένας ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία ως ενσάρκωση του «κακού παιδιού με γοητεία»

Πέθανε η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Ντάιαν Κίτον
Η Κίτον έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 μέσα από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Ο Νονός» και τις συνεργασίες της με τον Γούντι Άλεν

Αυτή είναι η απάντηση της Disney στον Χάρι Πότερ
Νέες ταινίες για σειρά βιβλίων υπέγραψε η Disney

«Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ματ Ντέιμον – Η απολαυστική συμμορία επιστρέφει
Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2026. Η πρώτη ταινία , το «Ocean's Eleven», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 450 εκατ. δολάρια.

Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!

Βασίλης Μιχαηλίδης– Κρυφοί Ανέμοι: Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ποιητή της Κύπρου

Οι 4 ταινίες που θα δούμε (δωρεάν) στο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών
Οι Τετάρτες στη Λάρνακα θα έχουν κυπριακό άρωμα

Παράλληλες Δράσεις και Ειδικές Προβολές στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Με το παράλληλο και ειδικό του πρόγραμμα, το φεστιβάλ δίνει φωνή σε νέους δημιουργούς

Ο Νίκολας Κέιτζ θα υποδυθεί τον Ιωσήφ σε ταινία... τρόμου
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια σκοτεινή εκδοχή της παιδικής ηλικίας του Ιησού