Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2019
Το Nicosia Mall, φιλοξενεί από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου στους χώρους του, για πρώτη φορά στην Κύπρο, τη δημοφιλή διαδραστική εμπειρία CERN. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2019.
To CERN, ο Ευρωπαϊκός δηλαδή Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, αποτελεί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Οι επισκέπτες στο Nicosia Mall, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν δωρεάν στη σήραγγα που σηματοδοτεί την αφετηρία της έκθεσης. Με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, θα κατανοήσουν τα πειράματα που γίνονται, θα παίξουν, και θα αλληλοεπιδράσουν με τον εαυτό τους βυθιζόμενοι σε δύο διαφορετικά σύμπαντα, με την εφαρμογή Higgnite.
Πρόκειται για ένα εργαλείο μάθησης από το μέλλον, μέσα στο οποίο παρουσιάζεται με τρόπο κατανοητό τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN. Η διαδραστική έκθεση, έρχεται στην Κύπρο στο Nicosia Mall, κάνοντας το γύρο ολόκληρης της Ευρώπης, με στόχο να γίνει κατανοητό το έργο που επιτελεί, στους πολίτες αλλά κυρίως στους νέους των κρατών μελών της.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν με διασκεδαστικό και φουτουριστικό τρόπο, κοντά στην καρδιά του μεγάλου πειράματος, το οποίο φιλοδοξεί να απαντήσει σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα και αναπάντητα ακόμη ερωτήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Ανάμεσα σε άλλα οι επισκέπτες στο Nicosia Mall θα έχουν την ευκαιρία εντός της σήραγγας να παίξουν ποδόσφαιρο με πρωτόνια. Με ποιο τρόπο; Μόνο όσοι το επισκεφθούν θα μπορούν να μάθουν.
Το CERN, έχει ιδρυθεί το 1954 στη Γενεύη, από 12 Ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότεροι από 9,500 επιστήμονες απασχολούνται ή δουλεύουν σε πειράματα που διεξάγονται στις μοναδικές στον κόσμο εγκαταστάσεις του.
Η έκθεση είναι μια αξέχαστη εμπειρία και ένα μοναδικό εργαλείο εξερεύνησης του μυστηριώδη κόσμου της πυρηνικής φυσικής. Ζήστε την μόνο στο Nicosia Mall.
Διάρκεια έκθεσης: 25/05 μέχρι 02/06
Ωράριο έκθεσης: 11:00-14:00, 16:00-18:00 www.nicosiamall.com
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση