Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2019
Τα αποτελέσματα της δεύτερης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το WiFi4EU, η οποία διεξήχθη από τις 4 έως τις 5 Απριλίου, ανακοίνωσε η Κομισιόν, στη βάση των οποίων 3.400 δήμοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για να καλύψουν το κόστος εγκατάστασης των Wi-Fi hotspots σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.
Μεταξύ αυτών και τέσσερις τοπικές Αρχές από την επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σωτήρας και Δερύνειας και οι κοινότητες Αυγόρου και Φρενάρου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την παρούσα πρόσκληση ήταν 51 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις προέρχονταν από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δηλαδή κράτη μέλη της ΕΕ, Ισλανδία και Νορβηγία.
Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Mariya Gabriel εξέφρασε την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για περισσότερες από 10.000 υποψηφιότητες.
Συνολικά, θα διατεθούν σχεδόν 9000 «κουπόνια WiFi4EU», ενώ έως το τέλος του 2020 θα διοργανωθούν δύο ακόμη προσκλήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα αργότερα φέτος.
Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποτελεί μέρος της φιλόδοξης αναθεώρησης των κανόνων τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων νέων μέτρων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σύνδεσης των Ευρωπαίων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Κατά την πρώτη πρόσκληση το 2018, 2.800 δήμοι επιλέχθηκαν για να λάβουν ένα δελτίο WiFi4EU αξίας €15.000.
Σχετικά
Έρχονται οδικά έργα παγκύπρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Οδικά έργα σε εξέλιξη σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες παγκύπρια
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Αυτός είναι ο κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στον κόσμο για το 2026
Η Καραϊβική στην κορυφή του κόσμου, με αυξανόμενο τουρισμό και παραλίες παγκόσμιας κλάσης
Αυτή είναι η πιο πολυτελής πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς
Η Πόλη του Φωτός κατακτά την κορυφή ως ο πιο εκλεκτός τόπος διαμονής στον κόσμο
Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από χθεςμ 1η Ιανουαρίου ενέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου
Συννεφιασμένος ο καιρός με ενδεχόμενο παγετού στα ορεινά - Στους μείον 2 τη νύχτα
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2025
Οι αθλητές θα τιμηθούν στην κορυφαία αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο
Το Κιριμπάτι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος – Ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2026, δείτε live
Η ατόλη Κιριτιμάτι –γνωστή και ως Νήσος των Χριστουγέννων– υποδέχθηκε επίσημα το 2026
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος- Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση
Αναλυτικά το δελτίο καιρού