Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ταβερνάκια στη Λευκωσία, για καλό φαγητό και μουσική

Πάμε γιακαλό φαγητό, κέφι και χορό

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2018

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί και ζεστό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Η μουσική. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 5 μέρη που τα έχουν όλα!



Ερυθροδόντας, Λυθροδόντας
Η παραδοσιακή, κυπριακή ταβέρνα Ερυθροδόντας στον Λυθροδόντα, στην επαρχία Λευκωσίας, σερβίρει μεζέδες, κλέφτικο, νόστιμα μαγειρευτά και πιάτα εποχής σε έναν χώρο με χαρακτήρα και όμορφη, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Oι άνθρωποι της ταβέρνας κουβαλούν μία εμπειρία 30 ετών στον χώρο της εστίασης και στο καλό, παραδοσιακό φαγητό, γι’ αυτό και γνωρίζουν πολύ καλά τι να σου φτιάξουν για να σε ευχαριστήσουν, πάντοτε με ντόπια υλικά και σύμφωνα με πατροπαράδοτες συνταγές
του τόπου μας. Ο χώρος του είναι φροντισμένος, με πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Έχει επένδυση με τουβλάκι στο εσωτερικό του, ενώ στον εξωτερικό χώρο έχει στηθεί μία χαριτωμένη καλοκαιρινή αυλή, με ξύλινη πέργκολα και πράσινα φυτά περιμετρικά της. Καθημερινές και Σαββατοκύριακα η ταβέρνα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες (€16.50) με μία πολύ καλή ποικιλία ορεκτικών, ζεστών και κρύων πιάτων και καλοψημένων κρεατικών. Επίσης, η ταβέρνα διαθέτει παιδότοπο για τους μικρούς της φίλους.
Η μουσική: Στον Ερυθροδόντα απολαμβάνεις νόστιμους, παραδοσιακούς μεζέδες και ποιοτική διασκέδαση κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Κλείσε έγκαιρα τραπέζι και ανέβασε το κέφι της παρέας με τη ζωντανή μουσική που διαθέτει.
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ μεσημέρι.

 

Η Ταβέρνα του Θεοδόση, Δευτερά
Το παλιό, διατηρημένο, πλινθόκτιστο χάνι που στεγάζει την ταβέρνα, διακοσμημένο με αυθεντικά, παραδοσιακά στοιχεία, έγινε αγαπημένος προορισμός για τους καλοφαγάδες. Η ξακουστή Ταβέρνα του Θεοδόση είναι μια αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα. Τα καλοκαίρια, πρέπει οπωσδήποτε να φας το διάσημο συρτό οφτό, που είναι λουκούμι, και συνδυάζεται με μια μπίρα ‘τσακρί’, που εξίσου φημίζεται γι’ αυτήν. Τον χειμώνα οι σπεσιαλιτέ είναι οι μεζέδες σχάρας, τα αρνίσια και χοιρινά κοψίδια, η αρνίσια τσιγαριστή συκωταριά, το βοδινό συκώτι στη σχάρα, το σπανάκι με το αρνάκι, το κολοκάσι και οι κοκκινιστοί καραόλοι. Οι μεζέδες αλλάζουν ανάλογα με τη μέρα και υπάρχουν πάντα εκπλήξεις στο μενού. Μπορείς, ακόμη, να παραγγείλεις -αφού κάνεις προκράτηση- γουρουνιά σωστή στο φουρνί, ‘κκελέ του βου’ (κεφάλι βοδινό), κεφαλάκι αρνίσιο, ‘αμολόητα’ στα κάρβουνα, μανιτάρια άγρια του βουνού κ.ά. Η ταβέρνα αποτελεί ιδανικό χώρο για δεξιώσεις και ιδιαίτερες στιγμές: βαφτίσεις, εταιρικές συναντήσεις κ.λπ.
Η μουσική: Η Ταβέρνα του Θεοδόση συνεχίζει τις καθιερωμένες μουσικές βραδιές κάθε Παρασκευή και κάποιες φορές και τα Σάββατα, με ποιοτικά λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα, που μας ταξιδεύουν στα παλιά. Το τζάκι και ο απαλός
φωτισμός δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την παρέα και όλη την οικογένεια.
(22621537) Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 36, Πάνω Δευτερά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-μέχρι αργά. Τις υπόλοιπες μέρες ανοίγει για δεξιώσεις και πάρτι (χειμερινό ωράριο).

 

Καράφα και Μεζές, Αγία Βαρβάρα
Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά από τη Λευκωσία και είναι φημισμένη για τον αυθεντικό μεζέ και τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της. Τους καλοκαιρινούς μήνες τον απολαμβάνεις στην εξωτερική αυλή με τα τρία διαζώματα, ενώ τον χειμώνα διαθέτει ξυλόσομπα για έξω και δύο τζάκια στις μέσα αίθουσες, για να νιώθεις όμορφα και ζεστά. Σε αυτήν τη φημισμένη ταβέρνα δουλεύει στην κουζίνα μια πραγματική μαστόρισσα, που φτιάχνει με αγάπη και μεράκι τις πιο αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνει ζωντανές, μουσικές βραδιές ξεκινώντας με έντεχνο και στην πορεία η διασκέδαση ανεβαίνει με ελαφρολαϊκά ακούσματα. Ο όμορφος, πολυεπίπεδος χώρος της ταβέρνας μπορεί να φιλοξενήσει private πάρτι, όπως αρραβώνες, βαφτίσεις, bachelor/bachelorette πάρτι, άλλες εκδηλώσεις, καθώς και πιο μεγάλα πάρτι. Όσον αφορά τις βαφτίσεις, προσφέρει επιλογή τεσσάρων διαφορετικών μενού για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στα μέτρα σου. Και για να είναι πιο νόστιμες και πιο όμορφες οι Κυριακές σου, το Καράφα και Μεζές είναι ανοιχτό μεσημέρια Κυριακής σερβίροντας μια πλουσιότατη ποικιλία μεζέδων, καθώς επίσης και φαγητά à la carte.
Η μουσική: Παρασκευή και Σάββατο έχουν ζωντανή μουσική με έντεχνο, ελαφρολαϊκό και χορευτικό πρόγραμμα.
(22107197) Ρήγα Φεραίου 7, Αγ. Βαρβάρα, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ (βράδυ) & Κ (μεσημέρι). Για ειδικά event ανοίγει κατόπιν συνεννοήσεως.

 

 

Μαυρίκιος
Αν και η γνωστή ταβέρνα υπάρχει από το 1993, μόλις πριν από έναν χρόνο μετακινήθηκε στην Αγλαντζιά και ήρθε ακόμη πιο κοντά στην πολυπληθή πελατεία της σε έναν άνετο χώρο, όπου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 120 άτομα. Το καλοκαίρι, η όμορφη βεράντα του χωράει μέχρι και 80 άτομα. Είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει καλό, ποιοτικό φαγητό και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες παρέες και πάρτι. Στον Μαυρίκιο, όλα μαγειρεύονται την ίδια ώρα. Και επειδή ξέρει από… κάρβουνα, τα είδη σχάρας του είναι ένα κι ένα. Ξακουστό είναι το σουβλάκι και οι σεφταλιές και από τα μαγειρευτά οι αφράτοι κεφτέδες. Όμως και ο γύρος βοδινός είναι σκέτος πειρασμός. Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής και προσφέρει κατ’ οίκον παράδοση, για όσους προτιμούν τη ζεστασιά του σπιτιού τους, αλλά και την αξεπέραστη ποιότητα του φαγητού που προσφέρει.
Η μουσική: Παρασκευή και Σάββατο παίζει ζωντανή μουσική με κιθάρα και μπουζούκι από τις 21.30, όπου θα διασκεδάσεις απολαμβάνοντας τον πλούσιο μεζέ που στοιχίζει μόνο €15 το άτομο, ενώ τις καθημερινές τον χρεώνει μόνο €14.
(22347008) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 44, Αγλαντζιά. Δ-Πεμ 18.00-24.00 & Παρ-Σ 18.00-02.00.

 

 

Στου Μανώλη
Είναι ένα γραφικό, φιλόξενο μαγαζί, που επιμένει στο καλό φαγητό και στην παρεΐστικη διάθεση. Ακόμα και ο ιδιοκτήτης του γίνεται ένα με τους θαμώνες! Τρία χρόνια τώρα, αφότου πρωτολειτούργησε, έγινε συνώνυμο της διασκέδασης και του αυθεντικού μεζέ. Τις καθημερινές προσφέρει, εκτός από τον πλουσιότατο μεζέ του, μερίδες, όπως σουβλάκια στην πίτα, μπριζόλες jumbo, κοτόπουλο μπούτι, κεφτέδες, παϊδάκια, συκώτι της κατσαρόλας, φτιαγμένες με σπιτική φροντίδα και με παραδοσιακές γεύσεις. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα σερβίρει μόνο μεζέ. Κι επειδή φαγητό και μουσική πάνε μαζί, στου Μανώλη θα απολαύσεις ξέγνοιαστα βράδια τις Παρασκευές και τα Σάββατα, με καλή ελληνική μουσική και με τα μεζεδάκια που σου ετοιμάζει. Πρόκειται για μια αυθεντικά κυπριακή, παραδοσιακή ταβέρνα που ξέρει από κυπριακή κουζίνα και ποιοτική διασκέδαση. Γι’ αυτό, όταν θα πας στου Μανώλη, να ξέρεις ότι θα περάσεις ευχάριστα σε ένα φιλικό περιβάλλον, με καλό φαγητό, προσιτές τιμές και καλή μουσική.
Η μουσική: Στου Μανώλη δεν θα πας μόνο για τη σούπερ μεζεδοκατάνυξη που ετοιμάζει, αλλά και για τη ζωντανή μουσική που παίζει το τριμελές σχήμα κάθε Παρασκευή και Σάββατο με μπουζούκι και κιθάρα. Τα Σάββατα θα ακούσεις έντεχνο/ρεμπέτικο και τις Παρασκευές θα διασκεδάσεις με πιο λαϊκό πρόγραμμα.
(22102399 & 99735310) Δημοκρατίας 64, Στρόβολος (δρόμος Παναγίας του Τράχωνα). Δ-Πεμ & Κ 18.00-24.00 & Παρ-Σ 18.00-02.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close