Η Λευκωσία ετοιμάζεται για το Χορό του Λεμονιού

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο Κέντρο PAVILION στη Λευκωσία, το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» διοργανώνει για 32η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά την καθιερωμένη εκδήλωση «Ο Χορός του Λεμονιού».

Στόχος  της εκδήλωσης είναι η διατήρηση των παραδόσεων του Καραβά, η προβολή της κωμόπολης και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των διασκορπισμένων σε όλο τον κόσμο Καραβιωτών. Ο Χορός θα είναι φέτος αφιερωμένος στους νέους του Καραβά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Χορευτικό Συγκρότημα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά θα παρουσιάσει πρόγραμμα κυπριακών παραδοσιακών χορών, ενώ το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα θα παρουσιάσει πρόγραμμα Ελληνικών χορών.

Η γενική είσοδος είναι €10 (επιχορηγημένη τιμή) και καλύπτει το εισιτήριο εισόδου (θα διατίθεται στην είσοδο του Κέντρου το βράδυ του Χορού), φαγητό και απεριόριστο κυπριακό ποτό (κρασί, μπύρα), καθώς και συμμετοχή σε ειδική κλήρωση.  Για παιδιά κάτω των 12 χρονών η είσοδος είναι δωρεάν

Μάθε ακόμα ότι...
Ο χορός του λεμονιού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 στο  παραλιακό κέντρο «Ζέφυρος».  Από τότε,  η διοργάνωσή του συνέχισε κάθε χρόνο σε διάφορα από τα άλλα κέντρα της περιοχής, όπως ήταν «Ο Χρυσός Βράχος» και «Η Πράσινη Κοιλάδα», όπου ο χορός γινόταν ανάμεσα στα λεμονόδεντρα.

Μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 και το ξεριζωμό των Καραβιωτών από τον τόπο τους, οι Καραβιώτες αναβίωσαν τον παραδοσιακό αυτό χορό στην προσφυγιά.

Μετά τη σύσταση του Προσφυγικού Σωματείου, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην προσφυγιά το χορό του Λεμονιού το 1987 στο κέντρο «Φράκτης» στις 29 Σεπτεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο τίμησαν το μόχθο των πατεράδων και παππούδων μας που φύτευαν και φρόντιζαν τα καταπράσινα από λεμονιές περβόλια του Καραβά. Τίμησαν με αυτό τον τρόπο τη μυρωμένη λεμονιά, που ριζωμένη στα χωράφια του Καραβά, μας καρτερεί.

Pavilion Hall title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Αβραάμ Αντωνίου 2, Λακατάμεια , Λευκωσία
Διαθέσιμο Parking
Πρόσβαση ΑΜΕΑ
ΣAΒ24 ΝΟΕ

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31