Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα Σεμινάριο, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 6ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στην Λεμεσό.
Μέσα από μαθήματα εισαγωγής σε στοιχεία λαογραφίας, μαθήματα χορών και βιωματικά εργαστήρια, ο Όμιλος σας ταξιδεύει στους χορούς και τα τραγούδια της Νάξου, των Ασβεστάδων Έβρου και της Κύπρου.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 18.30 το Σεμινάριο αρχίζει με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού ο οποίος παρουσιάζει το θέμα: «Ο Κυπριακός χορός στον τόπο και στον χρόνο». Μια προσέγγιση του Κυπριακού παραδοσιακού χορού όπως υποβλήθηκε από τον Όμιλο και έχει εγγραφεί στον Εθνικό κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Συμμετέχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Στην συνέχεια στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί Γλέντι υποδοχής με μουσικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Σάββατο 11/5 και την Κυριακή 12/5 θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια χορού σε ένα ταξίδι στους Ασβεστάδες Έβρου με την Λίτσα Ουλιακούδη και κατοίκους των Ασβεστάδων, μουσικούς και χορευτές καθώς και στο νησί της Νάξου με τον Σταύρο Σπηλιάκο μαζί με Ναξιώτες μουσικούς και τραγουδιστές.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 10:00 και συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα μετά την μεσημεριανή διακοπή. Το Σάββατο το βράδυ στις 21.00 στην Αίθουσα «ΑΘΕΑ» στην Αγία Φύλα στην Λεμεσό, διοργανώνεται Μεγάλο Ελληνικό Παραδοσιακό Γλέντι με οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από τους Ασβεστάδες Έβρου, τη Νάξο και την Κύπρο.
Το κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι €80.00 και περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα DVD και CD με χορούς και μουσικές από τις διάφορες περιοχές.
H τιμή για το κάθε γλέντι είναι €25/άτομο με φαγητό και κυπριακό ποτό.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του Ομίλου κύριο Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99545629, φαξ. 25725216 και στο Ε-mail: theodouloue@yahoo.gr
-
Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»
10 Μαΐου - 13 Μαΐου 2019
Σχετικά


40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Με μουσική, θέατρο, γεύσεις και διασκέδαση


Ώρα της Γης 2025: Σβήσε κι εσύ τα φώτα αυτό το Σάββατο του Μάρτη
Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που μας υπενθυμίζει τη δύναμη που έχουν οι συλλογικές δράσεις

O «Ταξιδευτής», το παλαιοβιβλιοπωλείο στην καρδιά της πόλης, κλείνει
Και προσφέρει όλα τα βιβλία και τους δίσκους βινυλίου με 50 % έκπτωση (για μία μόνο μέρα)

Ακούμε μελοποιημένη ποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Σουβενίρ
Από δυναμικές ροκ μελωδίες, ως μπαλάντες, και από διασκευές, σε απαγγελίες ποιημάτων με μελοδική ηλεκτρονική υπόκρουση

Ο Δήμος Στροβόλου κλείνει τα φώτα για μία ώρα
Συμμετέχοντας και φέτος ενεργά στην Ώρα της Γης

Όλη η Λάρνακα (για 7 μέρες) πάει παραλία και "παίζει"... beach tennis!
Διεθνή Τουρνουά Beach Tennis στη Λάρνακα

INBETWEENING: Ένα τριήμερο πρόγραμμα γεμάτο χορό
Το πρόγραμμα εξερευνά την τέχνη του διαλόγου μέσα από τη χορογραφική έκφραση

Εσύ εννά τα σβήσεις τα φώτα φέτος;
Η πιο μεγάλη Ώρα για την Γη... πλησιάζει και ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει ενεργά σβήνοντας τα φώτα

Πάσχα στο ψηλότερο χωριό της Κύπρου
Η πρώτη πασχαλινή εκδήλωση στον Πρόδρομο, είναι γεγονός
