Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Παντοπωλείο "Καλή Όρεξη": συναντήσαμε την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο concept

Το Παντοπωλείο αλλάζει χώρο, όχι συνταγή!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας, τρία Check In Eating Awards και πολλές όμορφες νύχτες στο λευκό χαλίκι με παγωμένο λικέρ μαστίχα, το "Παντοπωλείο" είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα και να μετακινηθεί σε νέο χώρο.

Με την ευκαιρία αυτή μιλήσαμε εφ' όλης της ύλης με τους Κώστα Κωνσταντίνου, Ηλία Λέκα και Περικλή Χριστοφορίδη, την τριάδα που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο concept του "Παντοπωλείου".

Ποιοι είναι οι λόγοι που ώθησαν τη μετακίνηση του μαγαζιού;
Π.Χ.: "Το ακίνητο που στεγάζει το 'Παντοπωλείο' έχει αγοραστεί από μια κατασκευαστική εταιρεία και θα γκρεμιστεί για να κτιστεί στη θέση του ένα πολυώροφο κτίριο. Όσο και να μας στενοχώρησε η εξέλιξη αυτή, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Το είδαμε σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναζητήσουμε έναν ακόμη καλύτερο χώρο, ουσιαστικά σε μια τοποθεσία μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ξεκινήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε το καινούριο 'σπίτι' του 'Παντοπωλείου', λίγο πιο κάτω".


Εκτός από την ανανέωση στον χώρο, ποιες άλλες αλλαγές να περιμένουμε;
Κ.Κ.: "Να μην περιμένετε ιδιαίτερες αλλαγές. Δεν αλλάζει μια πετυχημένη συνταγή. Θα αλλάξουμε τον ÒφούρνοÓ, όχι τη ÒσυνταγήÓ. Ο νέος χώρος θα είναι πιο λειτουργικός και ίσως πιο ευχάριστος, αλλά το 'Παντοπωλείο' θα παραμείνει το ίδιο, όπως το γνωρίσατε και το αγαπήσατε".


Η φιλοσοφία του 'Παντοπωλείου', παραμένει η ίδια;
Π.Χ.: "Φυσικά! Το νέο 'Παντοπωλείο', στον νέο του χώρο, θα παραμείνει με το γνωστό casual χαρακτήρα, όπου οι πελάτες μας (φίλοι πλέον οι περισσότεροι) νιώθουν ζεστά και άνετα, απολαμβάνουν ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις σε απόλυτα λογικές τιμές. Τα πρόσωπα που θα υποδέχονται και θα εξυπηρετούν τον κόσμο, το προσωπικό μας, θα είναι οι ίδιοι χαμογελαστοί άνθρωποι, με την ίδια ευχάριστη διάθεση. Το 'Παντοπωλείο' αλλάζει χώρο, αλλά όχι συνταγή. Παραμένει μια από τις καλύτερες λύσεις για επιχειρηματικά γεύματα και νυχτερινά δείπνα μεταξύ φίλων στη Λευκωσία".


Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία /παράγοντες που ορίζουν τη γενικότερη φιλοσοφία του 'Παντοπωλείου';
Η.Λ.: "Το 'Παντοπωλείο' προσφέρει πιάτα από την ελληνική κουζίνα με επιρροές από όλη τη Μεσόγειο. Η βάση της δημιουργίας των πιάτων μας είναι οι φρέσκες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Κάποια στιγμή όμως το 'Παντοπωλείο' έπαψε να είναι απλά ένα καλό εστιατόριο. Έγινε ο χώρος της παρέας, το σημείο συνάντησης στη Λευκωσία. Έγινε το εστιατόριο όπου όλο το προσωπικό γνώριζε με το μικρό τους όνομα τους πελάτες και το αντίστροφο. Αυτή είναι η συνταγή που δεν αλλάζει".

Θα μετακινηθείτε με τη νέα σεζόν, τι αλλαγές να περιμένουμε στο μενού;
Η.Λ.: "Στα 10 χρόνια λειτουργίας μας έχουμε αλλάξει τουλάχιστον 12 φορές μενού. Θα ανανεώσουμε το μενού μας, όχι γιατί αλλάζουμε χώρο, αλλά γιατί αλλάζει η σεζόν. Θα κρατήσουμε ασφαλώς τα πιάτα-σημαίες του 'Παντοπωλείου', τις γεύσεις που αγαπήθηκαν διαχρονικά και θα προσθέσουμε νέα πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσογειακή κουζίνα, με τις δικές μας όπως πάντα, δημιουργικές πινελιές. Επιπλέον θα συνεχίσουμε καθημερινά να προσφέρουμε πιάτα ημέρας φτιαγμένα από υλικά της κάθε εποχής".


Το ανθρώπινο δυναμικό τι ρόλο παίζει;
Κ.Κ.: "Η ψυχή του 'Παντοπωλείου', το DNA του αν θέλετε, είναι η ομάδα του. Ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Το 'Παντοπωλείο' είναι οι άνθρωποί του, δεν είναι το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται. Η οικογένεια λοιπόν του 'Παντοπωλείου' ετοιμάζεται για τη μετακόμιση σ' ένα ακόμη καλύτερο σπίτι, λίγο πιο κάτω".


Ποιος αναλαμβάνει τη διακόσμηση στον νέο χώρο; Θα αλλάξει κάτι;
Π.Χ.: "Τη διακόσμηση του νέου χώρου έχει αναλάβει η πολύ δημιουργική ομάδα του M.O.B. Design Studio. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν τις ανάγκες μας, τα 'θέλω' των πελατών μας και πάνω απ' όλα ποιο ήταν το όραμά μας. Ετοιμάζουν κάτι καινούριο στον χώρο, πέραν του concept της post modern ταβέρνας που έχουμε σήμερα. Η αρχιτεκτονική του νέου κτιρίου και οι νέες τάσεις στο design των εστιατορίων καθοδηγούν δημιουργικά τους σχεδιαστικούς δρόμους που θα ακολουθήσουμε".

Τι σημαίνει για σας η περσινή και προπέρσινη βράβευση στα Eating Awards καθώς και η φετινή σας υποψηφιότητα;
Κ.Κ.: "Το 2017 ήταν η τέταρτη υποψηφιότητά μας στα Eating Awards και η τρίτη βράβευσή μας. Η αναγνώριση αυτή είναι μια ανταμοιβή από τους πελάτες μας για τη συνεχή προσπάθεια της ομάδας μας να τους προσφέρουμε μια ξεχωριστή εμπειρία στο 'Παντοπωλείο'. Η φετινή υποψηφιότητα ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου μάς κάνει ακόμα μια φορά υπερήφανους για το εστιατόριο και τους ανθρώπους μας'.

 

Πληροφορίες:
Τηλ.: 22675151. Από τις 5 Οκτωβρίου το Παντοπωλείο 'Καλή Όρεξη' θα βρίσκεται στην οδό Μετοχίου 38 (κοντά στο Υπ. Υγείας).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close