Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019
Το έργο της Κάριλ Τσόρτσιλ Not not not not not enough oxygen (Δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο) παρουσιάζει από τις 6 Μαρτίου η Open Arts.
Πρόκειται για τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Αθηνάς Κάσιου η οποία παρουσιάζει για τρίτη φορά έργο της θεατρικής συγγραφέα Κάριλ Τσόρτσιλ [Caryl Churchill]. Προηγήθηκαν τα Love and Information [2016] και Ένας Αριθμός [2017].
Το εν λόγω έργο γράφτηκε ως ένα σύντομο ραδιοφωνικό έργο τοποθετημένο στο φουτουριστικό Λονδίνο. Μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο BBC Radio 3 στις 31 Μαρτίου 1971.
Στο Λονδίνο του 2010, οι άνθρωποι ζουν σε δωμάτια – κελιά. Η Βίβιαν είναι παντρεμένη αλλά θέλει να ζήσει με τον Μικ, ένα άντρα αρκετά ηλικιωμένο για να θυμάται το Λονδίνο όταν ήταν ακόμη ασφαλές και υπήρχαν πουλιά στα δέντρα. Ο Μικ θέλει να ζει σε ένα σπιτάκι στην εξοχή. Ίσως τον βοηθήσει σ’ αυτό ο γιος του, Κλοντ, ένας διάσημος μουσικός που μετά από χρόνια θα επισκεφτεί τον πατέρα του.
«Έχει φωτιά.
Κοντά;
Όχι, βλέπεις βλέπεις μαύρος καπνός εκεί εκεί μακριά;
Αυτοί οι φανατικοί είπαν πως κάτι θα κάνουν σήμερα. Είδες τις ειδήσεις;
Στο Londons υπάρχει πείνα, πόλεμος, κτήρια καίγονται, υπάρχουν φανατικοί. Στα κτήρια
κλεισμένοι, στο μικρό δωμάτιο όπου δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, ο Μικ και η Βίβιαν ασφυκτιούν, περιμένοντας τον Κλοντ, το διάσημο και πλούσιο γιο του Μικ, τη μόνη τους ελπίδα.»
Τους τρεις ρόλους του έργου κρατούν οι Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους και Νίκος Μάνεσης. Η Αθηνά Κάσιου συνεργάζεται εκ νέου με την Λύδια Μανδρίδου για τα σκηνικά και τα κοστούμια, με την Καρολίνα Σπύρου για τον σχεδιασμό φωτισμού και τον Ανδρέα Τραχωνίτη για τον σχεδιασμό ήχου.
Το έργο μετέφρασαν οι Αθηνά Κάσιου και Αντωνία Χαραλάμπους.
Πρεμιέρα στις 6 Μαρτίου στις 20:30 και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στο SPACE, Κωστή Παλαμά 12, 1096 Λευκωσία. Πληροφορίες τηλ. 96500767. Εισιτήρια προς 12€ /10€.
-
Space
20 Μαρτίου - 23 Μαρτίου 2019
06 Μαρτίου - 09 Μαρτίου 2019
13 Μαρτίου - 16 Μαρτίου 2019
Σχετικά
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους
Το βραβευμένο «Brandy Sour» της Κωνσταντίας Σωτηρίου ζωντανεύει από το Θέατρο Αντίλογος
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί συναντιούνται σε μια δίγλωσση παράσταση για τη δόξα, την πτώση και τον διχασμό της Κύπρου
«Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός» στο Θέατρο Ανεμώνα
Η αγαπημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο
Η Έμιλυ Κολιανδρή γίνεται η βασίλισσα Αμαλία στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας
Η πολυσυζητημένη παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας
“Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”: Η αστυνομική κωμωδία μυστηρίου των Ρέππα–Παπαθανασίου ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο
Μια νύχτα. Ένα μυστήριο. Πολλά ψέματα. Και μια εξαφάνιση…
«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη σε παγκύπρια πρεμιέρα στο θέατρο WhereHaus612
Σε μια δυστοπική κοινωνία ενός πολύ κοντινού μέλλοντος, δύο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο
Η αληθινή ιστορία της Μέδουσας ζωντανεύει στο Κυπριακό Μουσείο
Το μπεστ σέλερ «Stone Blind» της Natalie Haynes παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, μέσα από μια βιωματική θεατρική ανάγνωση με περισσότερους από 20 ηθοποιούς
«Στην αυλή του Αριστοφάνη» με τους Κώστα Βήχα και Μιχάλη Μουστάκα
Το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Στην αυλή του Αριστοφάνη»
Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα
70 νέες παραστάσεις αλλά και επαναλήψεις με κλασικά έργα, σύγχρονα δράματα, κωμωδίες και μονολόγους υπόσχονται να κάνουν τους επόμενους τρεις μήνες άκρως ενδιαφεροντες
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.