Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019
Μπορείς ο Γιώργος Λάνθιμος να μην κατάφερε να φύγει με κάποιο αγαλματίδιο παρά μόνο με εκείνο που κέρδισε η Olivia Colman για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο The Favourite εντούτοις ένας Κύπριος κατάφερε να αποκτήσει ένα χρυσό αγαλματίδιο.
Πρόκειται για τον Κύπριο Γιώτη Κατσαμπά που ζει και εργάζεται στην Αμερική ο οποίος από χθες βράδυ είναι κάτοχος Όσκαρ. Η ταινία Spider-Man: Into the Spider-Verse στην οποία υπήρξε Director of Technology κατάφερε στην χθεσινή απονομή να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Η ταινία που προβλήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Δεκέμβριο μας συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Brooklyn, ο οποίος πολεμάει μερικούς κλασικούς κακούς της Marvel!
Ο Γιώτης Κατσαμπάς ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε Computer Animation στο Ringling College of Art & Design, στη Φλόριντα.
Κατά τη διάρκεια της πλούσιας πορείας του στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων πρόσφερε τις τεχνικές ικανότητές του σε πολλές ταινίες και καταξιώθηκε για τη συνεισφορά του στην παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Beowulf», με την ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας αληθινών ηθοποιών. Παράλληλα, συμμετείχε σε ταινίες όπως τα «Hotel Transylvania», «Cloudy With a Chance of Meatballs 2», «Arthur Christmas», «Smurfs», «Spirit» και «The Road to El Dorado».
Ο Γιώτης επέβλεψε επίσης σχετικά με το computer graphics εργασίες για πολλαπλά πρότζεκ στα NewKat Studios τα οποία συνίδρυσε το 2001, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «Minority Report», «Mickey's Clubhouse», «Winnie the Pooh» και «Φινέας και Φερμπ».
Ο ίδιος ο Γιώτης Κατσαμπάς δεν παρέστη στην τελετή απονομής αλλά ακολούθησε την ομάδα του στο πάρτυ που ακολούθησε.
Η στιγμή που η ταινία κερδίζει το Όσκαρ
Σχετικά
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.