Cine News , Κινηματογράφος

Ένας Κύπριος ανάμεσα στους φετινούς νικητές των Όσκαρ

Ο Γιώτης Κατσάμπας εργάστηκε ωςDirector of Technology στην ταινία που βραβεύτηκε

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019

Μπορείς ο Γιώργος Λάνθιμος να μην κατάφερε να φύγει με κάποιο αγαλματίδιο παρά μόνο με εκείνο που κέρδισε η Olivia Colman για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο The Favourite εντούτοις ένας Κύπριος κατάφερε να αποκτήσει ένα χρυσό αγαλματίδιο. 

Πρόκειται για τον Κύπριο Γιώτη Κατσαμπά που ζει και εργάζεται στην Αμερική ο οποίος από χθες βράδυ είναι κάτοχος Όσκαρ. Η ταινία Spider-Man: Into the Spider-Verse στην οποία υπήρξε Director of Technology κατάφερε στην χθεσινή απονομή να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Η ταινία που προβλήθηκε στην Κύπρο τον περασμένο Δεκέμβριο μας συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Brooklyn, ο οποίος πολεμάει μερικούς κλασικούς κακούς της Marvel!

Ο Γιώτης Κατσαμπάς ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε Computer Animation στο Ringling College of Art & Design, στη Φλόριντα.
 
Κατά τη διάρκεια της πλούσιας πορείας του στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων πρόσφερε τις τεχνικές ικανότητές του σε πολλές ταινίες και καταξιώθηκε για τη συνεισφορά του στην παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Beowulf», με την ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας αληθινών ηθοποιών. Παράλληλα, συμμετείχε σε ταινίες όπως τα «Hotel Transylvania», «Cloudy With a Chance of Meatballs 2», «Arthur Christmas», «Smurfs», «Spirit» και «The Road to El Dorado».

Ο Γιώτης επέβλεψε επίσης σχετικά με το computer graphics εργασίες για πολλαπλά πρότζεκ στα NewKat Studios τα οποία συνίδρυσε το 2001, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «Minority Report», «Mickey's Clubhouse», «Winnie the Pooh» και «Φινέας και Φερμπ».

Ο ίδιος ο Γιώτης Κατσαμπάς δεν παρέστη στην τελετή απονομής αλλά ακολούθησε την ομάδα του στο πάρτυ που ακολούθησε. 

 

 

Η στιγμή που η ταινία κερδίζει το Όσκαρ

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close